Vodorovné dopravné značenie

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Roland 10. mája 2015

Bolo by možné na Š. Mojzesa vyznačiť odbočovací pruh smerom na Kamennú cestu ? Vela vodičov sa nevie radiť do tejto križovatky , zmenšia sa tak ranné kolóny a kolizne situácie, stačí vodorovné a zvislé dopr. značenie

14. máj 2015

Marek

super napad,to malo byt uz davno!!!
19. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
naprojektovaný a odsúhlasený je projekt s umiestnením sústavy obojstranných cyklopruhov navrhnutých v súvislosti s jestvujúcou sieťou cyklopruhov.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
26. máj 2015

Pista

odpoved samospravy nereflektuje nahlaseny dopravny problem. vybudovanim cyklo pruhov sa (voci sucasnemu stavu)) zuzi cast vozovky urcena pre auta, teda radenie do dvoch pruhov pred vytazenou svetelnou krizovatkou bude uplne znemoznene.
pomohlo by posunutie chodnika pre pesich az uplne k plotu pri bytovom dome (vlavo z tohto pohladu: https://goo.gl/CpJMT4) - ziskal by sa priestor pre rozsirenie vozovky tak, aby ho bolo dost pre chodnik, cyklo chodnik a 3 jazdne pruhy pre auta)
26. máj 2015

Pista

otazka na admina portalu - bolo by mozne zmenit stav tohto podnetu na "v rieseni"? odpoved samospravy povodny podnet nijako neriesi.
18. september 2015

Matúš G

Podľa tejto štúdie, prezentovanej dnes na Hviezdoslavovej ul. v rámci Týždňa mobility, by sa daná križovatka mala vyriešiť podľa návrhu v podnete.
04. marec 2023

Daniel Blanárik

Aj v roku 2023 si tu vodici vymyslaju vlastne virtualne pruhy a porusuju dopravne predpisy.
04. marec 2023

Pista

Riesenie samospravy z roku 2015 zostalo len na papieri. To riesenie aj tak nebolo uplne najlepsie, aspon nie pre tuto krizovatku. Cyklotrasy na Vansovej uz boli aj tak realizovane inym sposobom... Tento podnet samosprava vyhlasila za vyrieseny a prakticky zamietla pod koberec... smutne.

Re Daniel: To, ze si tam vodici sami vytvaraju "virtualne pruhy" je dane ich vlastnou snahou o zvysenie plynulosti a bezpecnosti premavky. Ja to kvitujem a robim to tam presne tak isto.
04. marec 2023

Daniel Blanárik

Ty ale nemas co kvitovat, "robit tak isto" a nedodrziavat predpisy. Takze ja tam stojim v strede ako mam a teba blokujem. Zobudte sa z toho Balkanu uz konecne slovackovci.

Tento rok sa tam ide stavat cyklochodnik cez celu Moyzesovu tak snad v ramci toho vyriesia aj toto. Samozrejme snad tam daju tie dva pruhy ak sirky pruhov budu splnat kriteria.
04. marec 2023

Pista

Rad sa necham poucit. Kde presne v ktorom predpise sa uvadza, ze je takyto sposob radenia pred krizovatkou zakazany? poprosim odkaz na konkretny paragraf, aby som si to mohol dostudovat. Dakujem
04. marec 2023

Daniel Blanárik

Kks nic zakladnejsie uz asi neexistuje.
"Vodič je povinný na vozovke alebo v jazdnom pruhu jazdiť vpravo pri pravom okraji vozovky alebo jazdného pruhu; to neplatí pri obchádzaní, predchádzaní, otáčaní alebo odbočovaní."
Ako som spominal, Balkan..
04. marec 2023

Pista

no ja z toho neodvodzujem, ze v jazdnom pruhu nemozu ist dve vozidla vedla seba...
pre mna to znamena, ze ten, co odbocuje vpravo, ma ist po pravom okraji jazdneho pruhu.
a ten co, odbocuje vlavo, nemusi ist po pravom okraji jazdneho pruhu, takze sa zaradi k lavemu okraju jazdneho pruhu. Nic viac tam napisane nevidim a uz vobec nie zakaz takejto jazdy.

rovnakym sposobom je dovolene zprava predchadzat vozidlo, ktore odbocuje vlavo a uz niet pochybnosti o dalsom smere jeho jazdy (teda identicky sa aj v tejto situacii jazdi vedla seba v jednom jazdnom pruhu).

takze skusme spolu najst, kde presne zakon zakazuje jazdit 2 vozidlam subezne v jednom vyznacenom jazdnom pruhu, ak je ten pruh dostatocne siroky (keby nebol, tak sa to samozrejme neda bez porusenia predpisu o plnej alebo aj prerusovanej ciare)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania