Taxíky v Trnave

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení

Po Trnave jazdia rôzne čierne a neoznačené taxíky. Je rozdiel čierny taxík (auto na ktoré nie je udelená licencia a ani vodič nemá doklady ktoré potrebuje na vedenie taxíka) a riadne neoznačeny taxík (auto sice má licenciu ale nie je označené názvom firmi, cenníkom a svetelným transparentom). Potom je tu este jedna skupina "taxíkov", sú to autá sice s riadnou licenciou ale majitelia taxislužieb tam zamestnávajú ľudí bez dokladov na vedenie taxíka a bez prac. zmluv. Myslia si, že keď dajú dole transparet môžu voziť ľudí. Keď ho zastaví kontrola tak povie že on nie je taxikár, to len reklamu ma na aute a načierno si prevadzkuje taxík ďalej s úsmevom na tvári. Je to výsmech všetkym normálnym taxikárom, ale aj tým úradnikom čo to majú kontrolovat. V každom meste na Slovensku mestský úrad má na starosti s pomocou mestskej polície kontrolu taxislužieb, len v Trnave je to ako na "divokom západe".

20. máj 2015

Jano

dalsie neoznacene taxi
29. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mesto Trnava taxikárov kontroluje spoločne so štátnou políciou. Posledná kontrola bola začiatkom mája.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
29. máj 2015

Skukalek

Dobry den. Chcel by som Vas upozornit ze mesto s policiou podlhej dobe spravilo LEN JEDNU kontrolu a aj to podla situacie velmi NEUCINNU KONTROLU, lebo vsetky tie akoze taxiky jazdia v klude dalej s usmevom na tvari. To bola taka kontrola , aby si niekto len odskrtol ze nieco spravil. Ano spravil ale neucinne a ZLE.
16. jún 2015

Jana

V podmienkach na povolenie taxislužby stojí, že musí mať svoje stojisko. Bolo by zaujímavé zistiť koľko z taxislužieb ho skutočne má. Inak Ak by ho mali nepostávali by na pumpách a nezaberali miesta na parkoviskách. Ako je možné, že tu funguje taxislužba na nových čiernych autách, ktorá dokonca nemá taxislužbu ani v predmete podnikania a nikomu z kompetentných to nevadí?
08. júl 2015

Jana

Kontrola povinnosti prevádzkovateľov taxislužieb

Dobrý deň,
neviem koľko taxislužieb a taxíkov funguje v Trnave, ale myslím si, že vzhľadom na ich počet nie je možné, aby všetky spĺňali predpisy podľa § 27 ods. 3 písm. b) zákona č. 56/2012 Z. z. keď musí mať žiadateľ o koncesiu okrem stanovišťa taxislužby mať aj miesto na garážovanie alebo odstavenie vozidla taxislužby mimo času poskytovania dopravných služieb. Voľakedy existovali stojiská taxikov na Radlinského alebo pred Hlavnou stanicou. Teraz taxíky parkujú väčšinou na pumpách alebo na parkoviskách supermarketov. Kontrola by sa mala zamerať hlavne na tie taxislužby, ktoré vykonávajú svoju činnosť nepoctivo. Ktoré to sú sa dá ľahko zistiť tu: http://www.infotaxi.sk Cieľom tohto podnetu nie je útočiť na taxikárov, ale snaha o zavedenie poriadku do fungovania taxislužieb.
Ďakujem
14. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
licencie vydáva Okresný úrad v Trnave.
S vašimi otázkami je potrebné obrátiť sa na: http://www.minv.sk/?odbor-cestnej-dopravy-a-pozemnych-komunikacii-70

ÚKaM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania