Špačinská cesta-cesta-rozkopaná

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý

Dobrý deň! Prosím dohliada niekto na výkopové prace na Špačinskej? Hlavne križovatka Špačinská / Saleziánska je permanentne rozkopaná, bez akéhokoľvek značenia ako majú autá tieto časti obchádzať a začína sa to tam celkom komplikovať. Napr. Auta na Špačinskej idú v ľavom odbočovacom pruhu aj keď pokračujú rovno, vďaka autám robotníkov, je ten úsek často neprehľadný a to je križovatka pri ZŠ. Ďakujem

29. október 2023

Micro

Dopravu pri výkope bagrom nikto neriadi...
31. október 2023

Lubo

Na Spacinskej pri rozkopanych inzinierskych sieti pred vchodom Obchodnej akademie: 1- boli nezabezpecene vyrezane snad 2m jamy ani voci chodcom hned vedla chodnika, ani pre vodicov v casti pri Legionarskej, 2- tazke stavebne mechanizmy boli odstavene a manipulovalo sa (nakladali/vykladali) s nimi na zastavke MHD pred vchodom do skoly, 3- nebol oznaceny pracovny priestor za plnej premavky, ani obmedzenu premavku nikto neriadil.
02. november 2023

Adam

To je tak keď sútaže vyhrávajú najlacnejšie ponuky...
02. november 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Na Špačinskej ceste, tzn. aj na križovatke s ulicou Saleziánska, stále prebieha rekonštrukcia vodovodného potrubia. Stavba je riadne označená, a prenosné dopravné značenie osadené podľa projektu, ktorý je odsúhlasený dopravným inšpektorátom. Ak majú náhodou robotníci pri výkopoch odstavené svoje autá, je to z dôvodu, že v nich majú vybavenie potrebné na realizáciu, ktoré nie je možné prenášať ručne. Priechod pre chodcov cez ulicu Špačinská je riadený semaforom. Na priechode pre chodcov cez ulicu Saleziánska je potrebné byť obozretný ako na ktoromkoľvek inom priechode pre chodcov, ktorý nie je riadený svetelnou signalizáciou.

Práce pri Obchodnej akadémii sa realizujú pretláčaním, na rozdiel od pôvodne plánovanej rozkopávky, práve z dôvodu blízkosti školy a kruhového objazdu. Avšak štartovacia a ukončovacia jama je pri tomto spôsobe realizácie nutná. Realizátor pravidelne konzultuje svoje postupy a stretáva sa priamo na stavbe so všetkými dotknutými, t.j. so zástupcami spol. TAVOS, spol. ARRIVA a mesta Trnava.

Pri práci bagrom by nedochádzalo k výraznému obmedzeniu dopravy, keby vodiči rešpektovali dopravné značenie, a neparkovali pozdĺžne na druhej strane cesty, kde je to prenosným dopravným značením dočasne zakázané.

Súčasne nie je možné manipulačný priestor bagra pri práci ohraničiť ohraničiť páskou.
Kto? odbor dopravy

Mesto Trnava
02. november 2023

Ondrej Koso

Adam to nieje akcia mesta tak ako vies kto vyhral sutaz?
02. november 2023

Lubo

Prosim Vas, snad sa nesnazite odvadzat pozornost od zjavnych pochybeni? V case, ked bola odkryta nicim nechranena jama (Spacinska/Robotnicka), tam nebol ziadny bager, ani ine znacenie, ci upozornenie. Mohol tam bud nabehnut nic netusiaci vodic, alebo spadnut chodec. Vykladka a nakladka cestneho stroja prebiehala v case, ked v bezprostrednej blizkosti vychadzali a sa zdrzovali deti z prilahlej skoly. Zda sa, ze tu je skoda upozornovat. Hrach na stenu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania