Ulica Gejzu Dusíka-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Adrián 05. novembra 2023

Viac ako 10 rokov sa tento problém na Gejzu Dusíka 28-32 nerieši. Hlavne, že prišiel do schránky odkaz plánovaného plateného (rezidenčného) parkovania. Najprv dajte dokopy parkovacie miesta a potom vyberajte peniaze za parkovanie. Zodpovedný ma môže odniesť do auta. Na fotkách ukážka ako po daždi idem do auta. (Nenastupujem do červeného ale vedľa do strieborného a mám plnú topánku vody. Pri červenom je ešte viac vody.)

06. november 2023

Dusan

Preco je kazdy zmiereny s tym ze budu vyberat peniaze za parkovanie? Dostavaju za obcanov podiel na daniach,platime najvyssie dane z nehnutelnosti a znova dane za auta? Trnava patri vsetkym a nie jednej bande na radnici! Penazi maju dost ale iba nato co chu oni. Tak nech laskavo par rokov z rozpoctu venuju obnove a dobudovaniu parkovisk. Myslim si ze sa vobec nic nestane ked sa pocas tej doby nevybuduje ziadny developersky projekt!
06. november 2023

Ondrej

Dusan> Lebo bez PP si hockdo parkuje vraky a zabera miesta a stat dal mestam minimalne moznosti ako to poriesit. Moze sice 6m po vyprsanej STKcke odtiahnut auto, ale to je prenesenie zodpovednosti na mesto, ktore by na to muselo vybudovat parkovisko a strazit ho a potom vymahat od majitela peniaze.
Taktiez ked niekto naviaze na 1byt 3 auta (otec,matka, syn) v oblasti kde nie je ani len pomer 1 byt: 1 parkovisko -> ako k tomu pride sused, co ma 1 auto a nezaparkuje lebo druhy sused chce mat 3 v danej oblasti
Proste Trnava sa nafuknut neda, panelaky boli stavane v dobe, kedy auto bolo luxus a podla toho bol aj pocet mist.

V jednom ale suhlasim, malo by sa masivnejsie investovat do dobudovania parkovisk, tam kde ot je mozne, opravy existujucich ako v tomto podnete.

Mimochodom dan z nehnutelnosti mame velmy nizku v porovnani s inymi krajinamy EU a mozme len dufat ze nas nedotlacia k tomu ju rapidne zvysit. Ja za 4i byt platim necelu 100ku na rok a tolko clovek minie na kolotoce na jarmoku za den!
Tuto by malo mesto jasne prezentovat kolko investuje do statickej dopravy / obnovy parkovisk kazdy rok a vyclenit urcite percento z vyzbieranych penazi za parkovanie, tak aby boli jasne ucelovo pouzite.
06. november 2023

Dusan

S casti sa da suhlasit,argument ze Trnava sa nafuknut neda, no neda ale miesto je. Na ktorom sidlisku sa nedaju zvysit parkovacie kapacity? Druzba? Uz chcu zastavit oproti zimaku bytmi,nemoze tam byt parkovaci dom? Moze. Na hlinach? Parkovaci dom? Moze. Na prednadrazi chceli zrusit garaze a postavit tam byty. Tam.nemoze byt parkovaci dom? Moze. Na lincianskej miesto byvalych zbernych? Moze. Oproti k parovodu nemozu byt parkovacie miesta? Mozu. Jedine obmedzenie je asi na hospodarskej,ale dalo by sa par miest poriesit aj tam. Za jednotou vyhodili 2.3mil.za projekt na polyfunkciu,za to by bolo kolko miest zrekonstruovanych a vybudovanych?Co sa tyka dane,treba porovnavat aj platy,nemozme mat dan ako v EU. Ja platim 250€,pytam sa za co? A je jedno ci ich miniem na jarmoku za 3 dni. Za co sa pytam? To ked zvysia este raz tak to bude 650€? Co vam to uz naozaj drbe? Ved to je pre mnohych mesacny plat.
Treba len chciet,penazi maju dost,ale iba na svoje zamery. Nieco taketo vysvetlit cloveku, co ma cez 7tis.brutto,s povahou ja pan kral je vsak nemozne.
06. november 2023

Matúš G

Pre Adriana: v tomto prípade treba byť silno aktívny a chodiť na VMČ a sťažovať sa poslancom, lebo niektorý ani nevedia kde žijú. Mám s tým osobnú skúsenosť. Tiež voať na MÚ a proste sa ozývať a súriť to. Ale myslím si že keď začnú zavádzať spoplatnenie tak to opravia, tak ako vybudovali na hlbokej parkoviská podľa normy.

Pre Ďušana: Máte v podstate pravdu, mesto aj pracuje na rozšírení parkovacích kapacít, ale ide na to pre mňa z druhej strany. Najbližšie je výstavba park. domu na Linčianskej, ale aj tam je nejaký zádrheľ, lebo sa to už dlho ťahá, tak tipujem že plán rok 2024 asi už nebude reálny. Len vás poopravím že pri parovode sa nesmie nič stavať, nie to ešte park. miesta. Síce je to mest. pozemok ale pradávajúci tam má klauzulu, že tam nesmú nič stavať. Preto tam iba stromy postupne vysádzajú.
Čo sa týka dane (1€ za 1m2) tak dúfam, že tá dlho zostane tak ako je, lebo tam si Bročka riadne nadbehol. K platu (7386€ cca 5000€ v čistom) sa už ani nevyjadrujem, má najvyšší možný na jeho poste.
06. november 2023

Dusan

Tiez som si myslel ze pri parovode sa nesmie stavat az pokial som si v minulosti neprecital tento clanok.
https://www.trnavskyhlas.sk/c/30951-cast-zahradkarskej-osady-na-lincianskej-bude-urcena-na-vystavbu/
To je tiez pri parovode ale z opacnej strany.
Takze byty ano,parking nie?
08. november 2023

Jozino

Presne ... aký len bol tento pán prim..or že za "prírodu" a teraz nemá problém zastavať najmenšiu voľnú plochu v meste . o čom to celé je ...
08. november 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet (G. Dusíka) posielame na vyjadrenie, budeme vás informovať.

Mesto Trnava
12. november 2023

Matúš G

Pre Dusana: Ja som myslel tú zelenú plochu čo je pri ceste, čo si veľa ľudí myslí že je to venčovisko pre psy. Za parovodom je to súkromný pozemok (záhradky alias Zemanov sad).
12. november 2023

Dusan

Áno, rozumeli sme sa správne, pokiaľ by tam bolo ochranné pásmo a nesmel by tam byť parking ,tak potom ani z druhej strany by sa nemohlo stavať, do určitej vzdialenosti samozrejme. Chodím okolo denne a zatiaľ to vyzerá tak, že ten kto tam bude bývať tak z balkóna dopľuje na parovod ,takže tak.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania