Ulica Hospodárska-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Tatiana 10. decembra 2023

Zamyslite sa láskavo nad Vašou parkovacou politikou. Vymáhať pokuty za 2-3 minútové parkovanie, čo blízka osoba - otec si vyzdvihne dcéru u babky - seniorky, ktorá nestihne ani len cez aplikáciu nahlásiť špzku dopredu a pritom má na meste vybavenú parkovaciu kartu na 150 hodín, je absurdné. To akože si má míňať 15 minút za každým keď príde blízka osoba zložiť nákup, vyzdvihnúť dieťa alebo len niečo podať medzi dverami? A čo tých 10 minút prepadnutých napríklad keby to aj stihla, alebo by sa šoférovi po ceste niečo stalo - nehoda, zápcha, zdržal sa to bude ako seniorka krátená? Ďalšia vec je že keď má schválenú parkovaciu kartu mestom na neurčenú špz, nebolo by ľahšie aby si mestská polícia špzky zaevidovala pri žiadosti o vydanie parkovacej karty?! A každý senior nemá Smartfón!

11. december 2023

chubby

Dobrý deň. Nemôžu vás pokutovať, lebo neparkujete. Vo vašom prípade sa nejedná o parkovanie teda - státie, ale o zastavenie. Zastavenie na parkovacom mieste nieje spoplatnené. To potvrdila sama mestská polícia v Trnave.

Zákon NR SR č. 8/2009 Z.z. definuje v §2 státie a zastavenie nasledovne:
státie - uvedenie vozidla do pokoja na dlhšie, ako je čas dovolený na zastavenie,
zastavenie - uvedenie vozidla do pokoja na čas nevyhnutne potrebný na urýchlené nastúpenie alebo na vystúpenie prepravovaných osôb alebo na urýchlené naloženie alebo na zloženie nákladu.

Teda napríklad vykladanie nákupu, alebo nástup dcéry u babky, nakladanie batožiny, nieje parkovanie. Takisto ako keď dodávka vykladá tovar pred obchodom.

Tu je to riešené v podnete.
https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/141711/ulica-hlavna-parkovanie-problemove?ref=2886795265165442557771412k5n5fmd6ffPL8XlRFhi59dN7foH21

Je dobré si ten podnet vytlačiť a nosiť to zo sebou. Samotná mestská polícia sa v ňom vyjadrila, že za zastavenie sa NEPLATÍ.
11. december 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vyjadrenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie

Mesto Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania