Kliešte v Kamenáči

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Majo 07. júna 2015

Dobrý deň, chcem sa spýtať či je v možnostiach mesta (finančných, organizačných, právno-enviromentálnych - chránené územie) vykonávať postreky proti kliešťom v lokalite Kamenáč? Už pár rokov je ich tam habadej, stačí sa prejsť niekde mimo chodníka po vyššej tráve, alebo po nejakom zarastenejšom menej používanom chodníčku (napr. okolo železničnej trate smer BA), skúsenosti majú najmä psíčkari, ktorí ich pravideľne kopy vyťahujú zo svojich psov.

Ďakujem za info.

09. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mesto Trnava postreky proti kliešťom vykonávať neplánuje.
V lokalite Kamenný mlyn sa Mesto Trnava pravidelne stará o vlastné pozemky či pozemky v užívaní. Pozemky sú pravidelne kosené a nenachádza sa na nich vysoká tráva, v ktorej by sa kliešte vo väčšom množstve mohli zdržiavať. Nepokosené pozemky s vyššou trávou sú vo vlastníctve iných subjektov. O tieto pozemky by sa mali starať ich vlastníci, Mesto Trnava údržbu týchto plôch nezabezpečuje.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
11. jún 2015

Flego

:-) a prečo sa nestarajú ak im táto povinnosť vyplýva zo zákona? Nie je možné ich pokutovať?
Inak kliešte sú už aj v tráve medzi bytovkami, u nás sa kosí až dnes a psi nosili kliešťov aj priamo z pred vchodu.
15. jún 2015

Marcel Bezovský

Má byť podnet označený ako vyriešený?
Problém nie je vyriešený a samosprávy sa ani netýka. Bol tu v minulosti podnet v podobnej situácii (podnet sa netýkal mesta ani nebol napravený skutočný stav), ktorý vtedajší administrátor pán Bročka neoznačil ako vyriešený. Samospráve sa však body v akomsi bodovaní neodpočítali.
Zmenila sa odvtedy metodika posudzovania podnetov? Nemalo by sa to aj spätne zjednotiť?
Ako je to teraz.?
15. jún 2015

Majo

Osobne som sa chcel iba informovat, preto premna je vyrieseny. Nemam to nastudovane ale pochybujem ze vlastnici maju nejaku povinnost napr. kosit travu alebo nebodaj robit postreky, to by tie pozemky museli byt patricne kategorizovane, do tychto kategorii sa nevyznam (luky, haje a co ja viem co), ale predpokladam ze v prirodnej lokalite ako kamenac tuto povinnost nemaju. A toboz nie okolo zeleznice, chodnicek je to divoky vyslapany ludmi, urcite nemozno vyzadovat aby napr. zeleznice robili postreky ci nonstop kosili lebo niekde pri zeleznici niekto vyslape chodnicek. Jedine na baze dobrovolnosti.
16. jún 2015

Žanet

klieste na psoch sa daju osetrit. ja pouzivam speci obojok a klieste nemal pes za celu minulorocnu sezonu /musim si zaklopat/ a to beha prave v tych nepokosenych castiach.
16. jún 2015

Marcel Bezovský

Majo rozumiem, že si sa len informoval a takto ti to stačí. Myslel som toto:

Odkazprestarostu.sk : Zdravím Vás,
podnet nemôže byť označený ako "Vyriešený", nakoľko nedošlo k jeho náprave. Po tom, čo mesto potvrdilo, že objekt nie je v jeho správe, bol ako zodpovedný označený "Iný subjekt". V praxi to znamená, že za tento podnet mesto nedostane žiadne mínusové body do hodnotenia samospráv. Postup mesta bol v tomto prípade korektný. Je možné, že sa tam kolotoč už nenachádza? Boli aj takéto prípady, kedy namiesto opravy bol poškodený objekt definitívne demontovaný (neznámou osobou).
Peter Bročka
Administrátor OPS pre mesto Trnava

15. november 2013
Skopírované z podnetu: https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/1730/poskodeny-kolotoc

Podľa tohto kľúča by mal byť podnet s kolotočom tiež vyriešený, ak sú vyriešené aj kliešte. Alebo oba podnety by mali byť nevyriešené, lebo naozaj vyriešené nie sú.
Ten spôsob označovania podneto v za vyriešený/nevyriešený ma zaujíma, to však prirodzene nie je otázka na teba.
22. jún 2015

Michal K.

Podľa mňa záleží od situácie. Tento podnet bol vlastne otázka pre mesto Trnava. To ju plnohodnotne zodpovedalo. Takže otázka-podnet je vyriešený. Ako zodpovedný subjekt je tu označené mesto Trnava (a nie iný subjekt ako pri kolotoči).

Skôr je namieste otázka, že či sem takéto podnety, ktoré podnetmi ani nie sú, vôbec patria.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania