Autobusári

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Paula 10. júla 2015

Dobrý deň, chcela by som nahlásiť podnet a to nie veľmi milých autobusárov. A tým myslím úplne odporných ľudí, vďaka ktorým som sa zaprisahala, že do autobusu nevkročím ani keď budem mať zlomené obidve nohy a bude od toho závisieť všetko. Za posledný mesiac, ktorý som sa viezla v autobuse 3x, boli 2 razy veľmi nepríjemné zážitky, kedy na mňa bolo bezdôvodne nakričané za to, že som si nedomyslela, že tie medené štrky podobou 1-centoviek položené v priestore na vydávanie a prijímanie peňazí (to malé okienko), patria mne ako výdavok. Druhýkrát zase preto, že som nemala menší peniaz ako 5€. Bola by som rada, keby s tým mesto dokázalo niečo spraviť, pretože už teraz málo používaná MHD bude používaná ešte menej.

Vopred ďakujem a dúfam v úspešné riešenie.

12. júl 2015

Tomáš

Jazdim autobusom v nasej Mhd uz vyse 10rokov, za ten cas sa toho vela zmenilo, avsak co sa tyka soferov, tak to az na par vynimiek je to, co vidim, uplne neprofesionalne spravanie, preto radsej nastupujem strednymi dverami, ked ich ovsem otvoria, lebo niekedy ako sami hovoria, nebudu otvarat stredne dvere kvoli par ludom. Malo by sa s tym nieco spravit, lebo nasa Mhd nejako upada. Co sa tyka ,,skveleho,, grafikonu, tak to je uz kapitola sama o sebe.
12. júl 2015

Jana

Všimnite si, že po tzv. optimalizácii (vďaka pán Bošnák) upadá MHD prekvitajú taxislužby. Len v priebehu posledného roka vznikli najmenej tri. Viacero z nich tu pôsobí načierno a kompetentným to vôbec nevadí.
13. júl 2015

Palcino Čavojský

tak isto by bolo dobré kontrolovať aj zastavovanie autobusov na zastávkach čo sa týka vzdialenosti od chodníka, alebo kde vôbec ten autobus zastaví.
Častokrát autobusári zastavujú asi polmetra od chodníka tak, že bezbarierovosť autobusu je neopodstatnená, pretože cestujúci musí zostúpiť z veľkého schodu na cestu a potom cez obrubník na chodník.
Autobusári zastavia autobus dosť neorganizovane aj v tom ohľade, že jeden zastaví meter pred označením zástavky, niektorý meter za... neviem, či v BA majú na to nejakú smernicu, ale tam je jasné, že prvý autobus na zastávke zastavuje na vodorovnom značení tak, že predný nárazník je nad označením BUS.
13. júl 2015

Palcino Čavojský

ešte pridávam ukážku na videu: 20 sekunda videa
14. júl 2015

Ľubomír Šupola

správanie vodičov MHD v TT je ozaj pestré. ale mňa čo najviac irituje je, že šofér sa rozbehne na tých nových autobusoch max na rýchlosť 30km/h, potom dá neutrál a myslí si, že aj (obrazne povedané) 5km vzdialenosť prejde do cieľa. takže posledných niekoľko 100-viek metrov ide rýchlosťou max 10km/h a tak brzdí všetých za sebou. toto mi naozaj zdvíha adrenalín!!! a to občas chodím aj busom. vzhľadom na všetky tieto "príjemnosti" čoraz viac volím taxi služby..
14. júl 2015

Dušan

zakomplexovaný vodiči autobusov , ozaj človek radšej ide peši aj naprieč trnavou
15. júl 2015

Peto

Ľubomír, to, čo popisujes, sa určite deje len mimo špičku. Volá sa to dodržiavanie jazdných časov :-) jasne, môže ísť rýchlejšie a potom minútu stat na zastávke, aj to je riešenie.
16. júl 2015

Katka

Čo sa týka platieb - vždy je možnosť platiť SMS-kou, nie je treba mať drobné. V prepravnom poriadku MHD v Trnave je medzi povinnosťami cestujúceho "c) zaplatiť cestovné s použitím platidla v primeranej hodnote" - môže vzniknúť zaujímavá debata s vodičom, čo je platidlo v primeranej hodnote... podľa mňa 5 € je akurát.. ale treba si schovať lístok, kde je číslo spoja a meno (kód) vodiča a riešiť to aj so SADkou
A k tej rýchlosti je tiež pekná časť prepravného poriadku - cestujúci má právo "a) na bezpečnú a pokojnú prepravu" - tak tým, že ide max 30 km/h iba napĺňajú vaše právo :-)
http://www.sadtrnava.sk/data/prepravny/6.pdf
24. júl 2015

Jozef A

Mimo témy - tých autobusárov, ktorí jazdia bezdôvodne pomaly, naozaj milujem. Aby nemusel čakať na zastávke minútu, tak ide ako slimák. Podobný prípad je aj autoškola - ja, keď som robil vodičák, tak mi inštruktor hovorieval, že ak sa dá, mám ísť najvyššou povolenou rýchlosťou, samozrejme s prihliadnutím na okolnosti. Hádam iba na prvej jazde ma nechal jazdiť naozaj pomaly. Niektoré autoškoly (tipujem tak 80 percent z nich) absolútne nechápem - cesta voľná, tristo metrov pred ním križovatka, ale on sa tam bude se.kať tridsiatkou, za ním kopa áut, v protismere tiež - takže obehnúť nemožné. A podľa možnosti jazdiť čo najviac vľavo.... Za križovatkou hádam zrýchli - poviete si. Smola.
27. júl 2015

Peto

Jozef, si si vedomy toho, ze na ceste sa ma jazdit nie vpravo pri krajnici ale vlavo pri stredovej ciare? Si si vedomy toho, ze ak student autoskoly svojvolne pojde po meste 50, tak ho instruktor zdrbe? Je to individualne. Ja som nemohol v autoskole xyz rokov dozadu ist po meste viac ako 40 (to bola este v obci 60ka), nemohol som mat otvorene okienko v aute bez klimy v paradnych letnych horucavach. Ze si mal ty super instruktora neznamena, ze sa musis hnevat na ostatnych studentov. Trosku respektu poprosim - pomaly dalej zajdes ;)
27. júl 2015

Jozef A

5ulo.... no neviem, hovoril som niečo o tom, že treba jazdiť pri krajnici? Pekne v strede pruhu, tak, aby aj vodič za mňou, ak ma chce predbehnúť, mal aký-taký prehľad o situácii. Jazdiť čo najviac vľavo (a ešte k tomu veľmi pomaly) je pekne arogantné. Autoškola by podľa mňa mala pripravovať vodičov na reálne situácie - ak budú neustále jazdiť 30, tak k akej realite sa to má približovať? A chcel by som vidieť inštruktora, ktorý zdr.ne žiaka za jazdu povolenou rýclosťou, ak mu to ide. A ísť by mu to malo, veď nato je v autoškole, aby sa to naučil. Veď inak bude taký šofér len vyrábať nebezpečné situácie. Zatvorené okienko na aute bez klímy, za horúčav, považujem za veľmi nebezpečné a takého inštruktora, ktorý by sa mi pokúšal zabrániť vo vetraní, by som niekam poslal. Je učiteľ a učiteľ. Nehnevám sa na študentov, hnevám sa na inštruktorov, aby bolo jasné. Ja sa snažím rešpektovať, možno sa mi to nie vždy podarí (a sem-tam prehliadnem určite niečo aj ja), ale rešpekt treba z oboch strán. A pomaly nie vždy ďalej zájdeš :-). Opatrnosť áno, ale pripos.atosť je nebezpečná.
27. júl 2015

Peto

Samozrejme som nemyslel byt nalepeny na stredovej ciare ;) ale ano, suhlasim v podstate so vsetkym, co si napisal. Instruktori su ludia a kazdy je ina osobnost a tak vyzera aj kurz. Ja to uz neriesim, mam to za sebou od 18ky. Dnes mladi absolventi autoskol aj tak jazdia ako na pretekoch Nascar, ti ta nebudu brzdit 30kou ako autobusar mimo spicku :)
02. august 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
s obsahom podnetu sme oboznámili firmu Arriva Trnava a. s.
Veríme, že na jeho základe skvalitnia svoje služby pre cestujúcu verejnosť.

Mestský úrad Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania