Bielenie Františkánskej

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Marie Majerčíková 16. júla 2015

Parkovacie miesta na Františkánskej ulici sú vymedzené pruhmi z farebne i tvarovo odlišných dlažobných kociek. Takéto riešenie je v súlade s charakterom ulice nachádzajúcej sa v historickom centre. Je preto nepochopiteľné, že toto značenie sa začalo od TT Komfortu dopĺňať bielou farbou, ktorá výrazne narúša pôvodný ráz ulice! Navyše je to riadny paradox, keď biele okná sú na ulici zakázané, ale zbytočné desiatky metrov štvorcových bielej farby na dlažbe už budú prijateľné. Ešte sa to dá zastaviť!

16. júl 2015

Katka

Otázka je, či farebne odlíšená dlažba je podľa nejakej normy vodorovným značením...
20. júl 2015

Peter

Cez vikend som tadial isiel, je to naozaj skarede. Tie kachlicky nestacili ?
20. júl 2015

Ľubomír Šupola

problém je, že ten rozdiel je zle vidieť a zrejme to veľa šoférov nerešpektuje. súhlas, že biele čiary tam nepasujú. možno ešte iné riešenie?
23. september 2015

Pista

zo zakona o cestnej premavke a prislusnej vyhlasky je zrejme, ako ma vodorovne dopravne znacenie vyzerat... a take tu predtym nebolo...

pravdepodobne niekto, koho chcela (pravdepodobne mestska) policia pokutovat za nespravne parkovanie (zo zakona je vodic povinny parkovat vo vyznacenom parkovacom mieste... no on povedzme stal sikmo, co je tu celkom bezne) v ramci riesenia priestupku napadol znacenie parkovacich miest, ktore nie je v sulade s legislativou... takze v zaujme vyberania pokut sa radsej domalovalo spravne znacenie...
11. október 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
"bielenie Františkánskej" je v súlade s platnou legislatívou o vyznačení parkovacích miest. Farebné dlažobné kocky okrem iného nedostatočne viditeľne označujú parkovacie miesta, na ktoré majú platiaci užívatelia nárok.

Odbor dopravy a komunálnych sužieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania