Kúpalisko Družba Castiglione

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Jozef Novák 11. augusta 2015

Bolo by možné otvoriť kúpalisko pre verejnosť aj skôr ako o 9:00? Alebo nechať kúpalisko večer dlhšie otvorené? (Teraz je do 18:30, plavčíci vás vo vode dlhšie nenechajú, o 19:00 sa zatvára brána.) Rád by som si ako aj mnohí iní občania slušne zaplával niekedy pred prácou alebo večer po práci. Veď toto leto máme teplé letné počasie a asi bude také aj v septembri.

Tiež by všetkých potešili natiahnuté plavecké dráhy ráno a večer s tabuľkami podľa rýchlosti a nakreslené čierne čiary na dne, tak ako boli voľakedy, ako sú v každom slušnom plaveckom bazéne.

Tento podnet píšem z pohľadu dospelého človeka - rekreačného plavca. Písal som sem už podnet o Plavárni Zátvor ? takmer nič sa nezmenilo, ale nedalo mi to.

12. august 2015

Lenka

Ano, ja som tiež toho názoru. Určite by bolo super, keby bolo otvorené dlhšie... ideálne aj do 21:00 (júl) a aspoň do 20:00 (aubust).
Hlavne pracujúci, rodičia s malými detičkami, ktorí nechcú byť v najväčšom teple na slnku atd.
12. august 2015

Jozef Novák

Namiesto otáznika v texte má byť odkaz na tento podnet:
https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/4282/mestska-plavaren-zatvor
12. august 2015

igor

Dlhsie otvorene kupalisko ano.
Plavecke drahy nie.
Ak chce dakto sa stat olympionikom tak nech vyuzije obe plavarne v tt
a tam nech si plava hore-dole donemoty.
12. august 2015

Jozef Novák

> Plavecke drahy nie.

O potrebe plaveckých dráh som písal len večer a ráno - to by si snáď ešte vydržal a zvládol, nie? Ráno a večer sú tam aj tak väčšinou len plavci. Čo ti na tom tak vadí? Potom nech sa pekne o 10:00 dajú dole, keď sa tam nahrnú prázdninujúci školáci. Obsluha s tým nebude mať veľa roboty.

A plavecké čiary tam boli nakreslené na dne, a nikomu tam dllhé roky nevadili. Po rekonštrukcii bazéna sa záhadne neobnovili.

> ... nech vyuzije obe plavarne v tt a tam nech si plava hore-dole donemoty.

Aké sú obe plavárne v TT otvorené pre verejnosť? Pre verejnosť je tu vo vybratých časoch otvorená len jedna - na Zátvore - ale aj tá je v letnom období zatvorená.
12. august 2015

igor

ehm, tiež môžem citovať Váš príspevok - Tiež by všetkých potešili natiahnuté plavecké dráhy ráno a večer s tabuľkami podľa rýchlosti ...
NIE, nepotešili by všetkých, iba tých, čo chcú ísť na olympiádu a mýlia si ju s kúpaliskom.
14. august 2015

Jozef Novák

> ... iba tých, čo chcú ísť na olympiádu a mýlia si ju s kúpaliskom.

Na olympiádu sa dostanú len niektorí profesionálni športovci v najlepšom veku a v skvelej športovej forme.

My ostatní obyčajní si len chceme v peknom počasí večer/ráno v kľude zaplávať niekoľko stoviek metrov, bez toho aby nám niekto skočil na hlavu, plával v protismere alebo križoval bazén po šírke.

A úplne by stačili aj len natiahnuté 4 označené dráhy - večer/ráno. Nemusí to byť všetkých 8.
14. august 2015

igor

Nestacili by vam namalovane ciary?
Tie by ste hadam rano videli a ked odidete
tak sa moze plavat aj sikmo;)
25. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
otváracie hodiny kúpaliska Castiglione sú stanovené s ohľadom na potreby prevádzky a v nadväznosti na plánovaný rozpočet (9.00 – 19.00 hod.). V ranných hodinách je realizované čistenie a vysávanie bazéna. Počas týchto prác nie je možné, aby sa návštevníci zdržiavali v bazéne. Predĺženie otváracích hodín je závislé hlavne od finančných prostriedkov schválených v rámci rozpočtu, od poveternostných podmienok a dĺžky dňa. V budúcej sezóne zvážime možnosť rozšírenia prevádzkových hodín do 20.00 hod., s prihliadnutím na návštevnosť a schválené finančné prostriedky (hlavne na mesiac júl). V tohtoročnej sezóne, vzhľadom na skorší západ slnka už nezvažujeme túto možnosť využiť. Otázka prevádzky kúpaliska v mesiaci september je každoročne viazaná na poveternostné podmienky. V prípade horúceho počasia je kúpalisko sprístupnené verejnosti, hlavne v prvých septembrových dňoch. Taktiež v tejto sezóne zvážime možnosť otvorenia v nadväznosti na počasie. Prevádzka v tomto období je finančne nákladná a návštevnosť býva nízka.
Osadenie plaveckých dráh a ich dodržiavanie zo strany návštevníkov na letnom kúpalisku je komplikované. Pri bežnej prevádzke nie je možné dodržiavanie plaveckých dráh pri vyššej návštevnosti zabezpečiť. Bazén kúpaliska slúži prvoplánovo na rekreačné účely, nie ako plavecký bazén.

Správa kultúrnych a športových zariadení
25. august 2015

Jozef Novák

"Predĺženie otváracích hodín je závislé hlavne od finančných prostriedkov schválených v rámci rozpočtu ..."

Na megalomanský nákupný futbalový štadión sa milióniky našli, ale pár šupov je už zrazu problém ...

"V budúcej sezóne zvážime možnosť rozšírenia prevádzkových hodín do 20.00 hod."

V júli sa dlhé roky dalo byť vo vode do 19:30, potom ste to pred pár rokmi dali na 18:30 ...

"Osadenie plaveckých dráh a ich dodržiavanie zo strany návštevníkov na letnom kúpalisku je komplikované. Pri bežnej prevádzke nie je možné dodržiavanie plaveckých dráh pri vyššej návštevnosti zabezpečiť."

Ráno o 8:00-9:00 sú tam takmer vždy profesionálni plavci, ktorí plávu a niekedy si natiahnu aj zopár dráh a potom ich stiahnu. Ale ono je to vlastne celé komplikovné, nechať tam tie natiahnuté dráhy pre plaveckú rekereačnú verejnosť 9:00-10:00 ... alebo ich natiahnuť rovno už večer o 18:00 ...

"Bazén kúpaliska slúži prvoplánovo na rekreačné účely, nie ako plavecký bazén."

Aha ... pre rekreačné účely sa vymazali tie plavecké čiary z dna ... aha ... no stále sa tam každé ráno o 8:00 profesionálne pláve, zostali tam aj očíslované profesionálne skokanské mostíky a aj úchopy na dráhy ...

Zdá sa mi, že človek, ktorý písal túto oficiálnu odpoveď si na bazéne túto sezónu ani nebol zaplávať. Tak nečudujem sa už vôbec ničomu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania