Goodbye summer na Slavii?!

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Gusto 14. augusta 2015

Prečo pracujúci, starší občan musí doplácať na zábavychtivú mládež? Nestačil nám hluk začiatkom leta zo Sesslera, ktorý bol počuť v širokom okolí? Málo bolo vtedy sťažností na rušenie nočného kľudu? Nemám nič proti zábave, ale nech nie je na úkor ostatných obyvateľov Trnavy! Nech si robia párty, ale mimo obytných zón! Domy a byty na okolí majú o nočnú "zábavu" zasa postarané!!!

14. august 2015

peter

Urcite im primator da aj vynimku z dodrziavania nocneho pokoja. Ako tomu bolo aj pri akcii u sesslera
14. august 2015

mario

Pamätám si ako pred pár rokmi Bošnák udelil výnimku svätuškárom z Lumenu a tí veselo v amfiku hulákali do 2:00. hod.
14. august 2015

kolombo

Tu nejde teraz o Bročku,či dal alebo nedal výnimku.Zakázať im to v Sessleri nemohol.Tá akcia bola aj pred rokom alebo dvoma a políca im nič nemohla.Odpoveď z mesta bola taká istá ako mal pán Gusto podnet na odkaze,na hudbu z Merkúru-disco.Odpoveď mesta bola,že to nie je v ich kompetencii,že to poslali hygiene-údajne tá merá hluk-hlukomerom...To že disco Planéta a disco Relax tu dlhé roky znepríjemňovali ľuďom život,teda večer-nočný pokoj to bolo akože v poriadku....Tie mali výnimku dlhé roky,asi od určitých ľudí...Tu neobhajujem Bročku,nemal im dať výnimku z nočného kľudu,len tu chce už konečne upraviť legislatívu,poriadne zákony,nie aby si inštitúcie prehadzovali horúci zemiak.
15. august 2015

Štefan Gál

Sorry, ale preco sa tato stranka vyuziva na propagaciu podujatia?!
15. august 2015

Viktor

som zvedavý, či sa Kopúnek aj v tomto prípade obuje do Bročku ako to bolo v prípade akcie v Sessleri...
17. august 2015

Katka

Nakoľko areál AŠK Slávia spravuje SKAŠZ, na rozdiel od akcií v Sesslerke nič mestu nebráni dať organizátorovi podujatia podmienky, napríklad maximálne hlučnosť, ktorú si môžu dať merať aj na miestach mimo areálu (a dať vopred vedieť, že sa merať bude) alebo hodinu skončenia. Ak sa dáva výnimka, malo by to mesto dotknutým občanom nejako vynahradiť
27. august 2015

nata

Tu nejde len o tuto jednu noc, hluk z Relaxu je tak 3 x do tyzdna. Napr. teraz si mozem "vychutnat" "kvalitnu" zabavu priamo z pohodlia domova, je velmi zretelne pocut DJ-a a o basoch ani nehovorim. Pride mi neospravedlnitelne, ze sa tie roky nic nerobi a ludia su obtazovani hlukom nadalej. Pride mi to ako cisty vysmech a smutne, ked sa zvykneme utesovat tym, ze sa v meste aspon "cosi" deje. Pred akciami takehoto typu a samozrejme v nocnych hodinach uprednostnim ticho.
28. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
organizátor podujatia požiadal o udelenie výnimky z VZN č. 134 o dodržiavaní čistoty a poriadku (http://www.trnava.sk/sk/vseobecne-zavazne-nariadenie/134), v ktorom sa okrem iného uvádza aj rušenie nočného kľudu. Organizátorovi bola udelená výnimka do 3.00 h.

ÚKaM
31. august 2015

Ladislav

V citovanom VZN sa uvádzajú aj dôvody, pre ktoré je možné udeliť výnimku:
§ 2c
Výnimky
1) Dodržiavanie § 2a) a 2b) sa nevzťahuje na nasledujúce dni a situácie:
a) 24. december (Štedrý deň) do 05,00 hod. rána 25. decembra (1. sviatok vianočný),
b) 31. december (Silvester) do 05,00 hod. rána 1. januára,
c) činnosť spojenú s odstraňovaním dôsledkov havárií a živelných pohrôm,
d) činnosť spojenú s verejnoprospešnými prácami, ktoré nie je preukázateľne možné vykonať v inom čase (oprava komunikácie, odstraňovanie snehu a podob.),
e) činnosť spojenú s kultúrno-spoločenskými, športovými, obchodnými a inými akciami poriadanými mestom Trnava,
f) ďalšie výnimky môže udeliť v prípade odôvodnenej a naliehavej potreby na základe písomnej žiadosti primátor mesta.

Jediné, čo prichádza do úvahy je bod f., mesto to predpokladám neorganizovalo. V čom bola naliehavosť a odôvodnenosť takejto akcie ?? A navyše, ako je možné udeliť výnimku zo zákona o ochrane zdravia, ktorého súčasťou ( v dodatkoch) sú aj povolené úrovne hluku v nočných hodinách " z iných zdrojov hluku" , mimo dopravy a pod.? A podľa novely tohto zákona z r. 2015 má aj samospráva právo dať urobiť meranie hluku.
02. september 2015

peter

zjavne to na meste nikoho nezaujíma a netrápi

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania