Upchatý kanál na parkovisku pred cintorínom

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Karol Blesák 17. augusta 2015

V sobotu popršalo a na parkovisku pred cintorínom na Kamennej ceste neodteká kanál.

18. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vyčistenie a sfunkčnenie vpuste sme objednali u dodávateľskej firmy.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
25. august 2015

zofia

A kedy sa to bude vycisti,za mesiac ked bude opat prsat
17. október 2015

Matúš G

Nevyčistené.
20. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
19. a 20. 10. 2015 sme počas dažďa preverili funkčnosť vpuste a voda z plochy parkoviska plynule odtekala.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
11. júl 2018

majo

Zapchatý kanál

Na parkovisku pred cintorínom na Kamennéj ceste, je zapchatý kanál.
02. september 2018

Pavol

Pravdepodobne upchatý kanalizačný odtok na parkovisku pcintoríne

Na parkovisku pri cintoríne v smere do kamennača sa nachádza pravdepodobne upchatý odtok dažďovej vody nakoľko je parkovisko touto vodou zatopené. Žiadam o urýchlené riešenie problému.
02. september 2018

Karol Blesák

Starosta nerob si z nás prdel, od roku 2015, kedy som sem dal tento príspevok, to nebolo riadne urobené, to že niekto trochu poštuchá a zoberie €. Keby tadiaľ išiel cyklochodník to by bolo aj pozlátené.
05. november 2018

Karol Blesák

Opäť upchatý kanál

Vážený p. Starosta, prosím Vás len mi nepíšte že to bolo náhodne po daždi, je to upchaté niekoľko rokov a vyčistenie spočíva trochu prešpárajú voda odtečie a zmiznú. Tú FA za takúto činnosť samozrejme zaplatíte. Tento podnet dávam už 3 x v priebehu 3 rokov, nezmenilo sa nič. Kurnik sadnite na bicykel a choďte sa pozrieť. Na všetkých svätých bazén pred cintorínom a to nehovorím že v S+N na cintoríne nehrozí aby na chodníkoch niekto zamietol šmykľavé lístie.
06. november 2018

Karol Blesák

Voda na parkovisku pred cintorínom

Je smutné, že 3. rok a 3 x píšem to isté. Na cintorín v gumákoch. A zase mi napíšte závada odstránená, asi len so záchodovým zvonom. Ostuda na "Dušičky" ..... no koment.
12. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v minulom týždni sme zvolali stretnutie s Trnavskou vodárenskou spoločnosťou, a. s., aby sme vyriešili problém odvodnenia parkoviska pred cintorínom na Kamennej ceste, ktoré je momentálne riešené trativodom nepostačujúcim pre takú veľkú plochu parkoviska.
Po obhliadke sme zistili, že napojenie na jestvujúcu kanalizáciu nie je možné, keďže sa nenachádza v blízkosti parkoviska a technické riešenie by bolo veľmi nákladné. Isté riešenie sa javí vo vybudovaní ďalších vpustov a trativodov, resp, drenážnych jám. Problém je v tom, že drenážne jamy bude potrebné realizovať v priľahlých zelených plochách na pozemkoch, ktoré nie sú vo vlastníctve mesta, preto bude potrebné osloviť majiteľov a požiadať ich o súhlas.
Ďalším riešením je rekonštrukcia celej plochy parkoviska s použitím nového krytu z drenážnej dlažby. Ani jedno z týchto riešení však nebolo zahrnuté v súčasnosti schválenom rozpočte, preto nás momentálne čaká príprava a schválenie projektovej dokumentácie jednej z vhodných variant a príprava rozpočtu realizácie, takisto schválenie realizácie v rozpočte mesta, následne verejné obstarávanie, výber dodávateľa a realizácia prác. Takáto príprava až po realizáciu projektu vyžaduje určitú časovú dotáciu (2-3 roky), preto prosíme občanov o trpezlivosť pri riešení tohto podnetu.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
09. december 2018

Micro

Nový rybník

Bude tu pekné klzisko, keď to zamrzne :)
13. december 2018

Pavol

Kamenná cesta-kanalizácia-upchatá

Pekný večer prajem. Na parkovisku pri cintoríne (na Kamennej ceste) sa nachádza veľmi veľká, skoro zľadovatena plocha ktorá je výsledkom neodvedenia dažďovej vody. Problém je potrebné riešiť lebo po úplnom zamrznuti bude parkovisko predstavovať nebezpečenstvo poškodenia majetku (šmyk vozidla) alebo poškodenie zdravia (pádom chodcov atd.).
26. december 2018

Gabriel Cechovic

Kamenná cesta-Cesty a chodníky-iné

Na parkovisku pred cintorínom na Kamennej ceste neodteká voda a nedá sa tade prejsť.
24. február 2019

Ivan Kopčáni

Kamenná cesta-kanalizácia-upchatá

Dobrý deň,
týmto by som chcel na základe odporúčania upozorniť a požiadať o zjednanie nápravy nefunkčného odtokového kanála na parkovisku pri cintoríne Kamenný mlyn. V prílohe prikladám skutkový stav.

S pozdravom

Ing. Ivan Kopčáni, PhD.
13. marec 2019

Ivan Kopcani

Kamenná cesta-kanalizácia-upchatá

Dobry den, uz to tu bolo asi niekolkokrat. Je problem vycistit kanal na odvod dazdovych vod?
13. marec 2019

Karol Blesák

Všetkých zdravím,
ten kanál nemá napojenie na kanalizáciu!!! je to len trativod, čo nestíha a samozrejme keď poriadne neodteká tak sa upchá. Je jednoduchejšie poslať firmu čo to "prešpára" trochu, voda odtečie, vyfakturujú si to, mesto zaplatí a život ide ďalej. Keď si všimnete prvý krát som to sem dal v r. 2015. Na všetkých svätých 15cm vody, v zime klzisko, teraz opäť bazén. Neverím, že neexistuje možnosť pripojenia na kanalizáciu. Že to bude stáť peniaze?? a cyklochodníky nestoja?? Robíme si ostudu aj zahraničným návštevníkom cintorína, čo idú na hroby svojim blízkym v polobotkách /gumáky si na cintorín neberú/. Pekný večer.
07. apríl 2019

Micro

Kamenná cesta-Cesty a chodníky-iné

Labutie jazero?
03. máj 2019

Ivan Kopcani

Takže opäť..... Jeden odtok nevie mesto poriešiť už 4 roky? Vody ozaj stále ako v "Labuťom jazere". Výhovorky typu, komu patrí ktorá parcela by sa mohli po 4 rokoch hádam už aj vyriešiť.
03. máj 2019

Karol Blesák

Vážený p. Kopčáni, ako vidíte nikoho to z mesta netrápi, hlavne že máme plné mesto bicyklov pohádzaných kde tu a budeme sa fotiť ako kosíme trávu. Je smutné, že sa ani nepodpíše kompetentná osoba. Prečo sa vy aj ja a ostatný podpíšeme a neschovávame za "samospráva" ??? je to len neschopnosť "kompetentných/nekompetentných" riešiť problém ako ste napísal za 4 roky.
09. máj 2019

Micro

Nový rybník?
21. máj 2019

Juraj

Hej novy rybnik. Mesto ako ide riesenie tohoto vodnateho problemu?
27. november 2019

Micro

Stále bez zmeny. Stačí aby trochu pršalo a znova je tam jazero.
28. december 2019

Ivan Kopčáni

Kamenná cesta-kanalizácia-upchatá

Vazeni kompetentni, uvedeny problem som na tejto stranke nenasiel, ale on akosi nezmizol ani sa nevyriesil. Myslim, ze neobstoji alibisticka vyhovorka ako sa to neda - podla vyjadreni kompetentnych. Pouvazujte ako sa to da - ten problem je tam uz 4 roky.
29. december 2019

Micro

Na Vianoce to tam vyzeralo ako v najkrajšom meste na Slovensku.
02. január 2020

Peto

Pripajam dnesny status z FB k tejto problematike
02. január 2020

Peto

preistotu este prepis ak by bol problem s obrazkom. Zdroj FB Peter Brocka:
PARKOVISKO BEZ KANALIZÁCIE

na Kamennej ceste nám vytvára pravidelne problémy s odvodom dažďovej vody. Čo spôsobuje nepríjemnosti návštevníkom cintorína, za ktoré sa v mene mesta ospravedlňujem. Opakovane sme ju počas roka nechávali odčerpávať, čo stav žiaľ dlhodobo nevyrieši. V jarných mesiacoch budeme musieť pristúpiť k vybúraniu aktuálneho povrchu a vytvoreniu provizórneho násypu až do finálneho riešenia prostredníctvom vsakovania priamo na pozemku. Kanalizácia v tejto časti totiž vôbec neexistuje a mestský pozemok je obkolesený súkromnými pozemkami, ktorých vlastníci žiadajú od mesta odkúpenie celého lesoparku za (pre mesto) nereálnu cenu. Aj preto sa dlhodobo snažíme odkúpiť pozemky pre nové parkovisko na začiatku lesoparku pri železničnej trati.
04. január 2020

Micro

Bahník pod mrežou je plný lístia. Mohol by ho niekto vyčistiť?
04. január 2020

Ivan Kopčáni

Nie je mi jasné čo chcel autor 5ulo svojim komentárom povedať.
04. január 2020

Peto

Ivan, prečítaj si, prosím, príspevok ešte raz. Ja nie som autorom, len som skopiroval info z Facebooku tykajuceho sa tohto podnetu. Nemáš za čo!
04. január 2020

Ivan Kopčáni

Veď ja viem...len mi to nebolo jasné, že či to je len info alebo akoto zobrať..:D
05. marec 2020

Mike8

Pekný deň prajem. Problém sa opakuje, po daždi sa opätovne objavuje problém s parkovaním.
15. marec 2020

Mária

Kamenná cesta-cesta-znečistená

Na parkovisku pri Cintorine na Kamennej ceste je veľká mláka.Drži sa to tam už dlho,nielen po daždi.
16. marec 2020

Karol Blesák

Trnavčania,
problém som sem dal dááááááááávno v r. 2015, odpoveď je niekde medzi komentármi z mesta. Stručná odpoveď : --- kanál je ale je to TRATIVOD, čiže žiadna kanalizácia - jednoducho voda nemá odtekať kam / maximálne 1000l vody a dosť/, tie kanalizačné poklopy sú tak na jarný 5 minutový dáždik, a je jedno či sú vyčistené alebo nie. Vyčistenie spočíva vo vytiahnutí vody s Fekálom a akurát si niekto pošle FA na mesto, veď to zaplatíme my. -------- prekopať kanalizáciu k sídlisku sa určite nikto nechystá, problém z pozemkami a spústu iných výhovoriek čo som dostal ..... už som rezignoval, veď zoberte to že v lete máme LABUTIE JAZERO, v zime klzisko, Na Veľkú noc a Všetkých svätých treba si dať módne gumáky na cintorín, treba kúpiť aj pre zahraničných návštevníkov čo prídu na cintorín............ je to smiech cez slzy, a kompetentný vám napíšu ako sa to nedá ......
06. november 2020

Lukáš Vyskoč

bolo by nacase zacat robit nieco aj s touto plavarnou
06. november 2020

Karol Blesák

Vidím, že sa nič nedeje, a viem aj prečo, dnes som sa dozvedel od tých čo sa to bytostne týka, majiteľov pozemkov.
1,. to nie je kanalizácia, to bol trativod, ktorí si mesto svojvoľne urobilo do pozemkov vlastníkov bez ich vedomia a nie to ešte súhlasu, keďže sa z mestom nedohodli, tak trativod zrušili, tak je tam len mriežka ktorá vedie "nikam"
2. kanalizácia je za cestou cca 3m /tak mi bolo povedané, / od 2015 kedy som sem dal tento príspevok 1x, by som to vykopal s detskou lopatkou na pieskovisko, neverím tomu, že keď sa dokážu vybaviť cyklochodníky krížom krážom po Trnave, že sa nedokáže vybaviť rozkopávka 20m.
3. Zo začiatku to asi aj primátor čítal, teraz je vysadený na FB, asi nemá na tomto cintoríne nikoho komu by chodil zapáliť sviečku, potom by ho "nasralo" mať mokré ponožky aj s topánkami už 5 rokov.
23. január 2021

Micro

Rovnako...
03. november 2021

Micro

Stále nevyriešený problém s upchatým trativodom. Mláka na parkovisku.
04. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
posielame podnet na vybavenie na odbor dopravy.
Kto? referát technických činností dopravy

Mesto Trnava
04. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
posielame podnet na vybavenie na odbor dopravy.
Kto? referát technických činností dopravy

Mesto Trnava
04. november 2021

Micro

Uvedené sa rieši už 6 rokov. Naposledy pred dažďom bol znova upchatý "bahník" v kanalizačnej vpusti.
23. máj 2022

Peto

už sa na tom pracuje. Zdroj IG @brockapeter
23. máj 2022

Peto

zabudol som pridat foto
23. máj 2022

Karol Blesák

vsakovacie vrty nie kanalizácia, zase to bude dočasné riešenie
10. júl 2022

Matúš G

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený
26. február 2023

Mária

Konecne ziadny problem s kanalom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania