Generátory elektrickej energie na Športovej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
silvia 24. augusta 2015

Dobrý deň,
pred otvorením City Areny boli na Športovej ulici umiestnené generátory na výrobu elektrickej energie.
Generátory boli pustené 4 dni pred otvorením City Areny, boli pustené non-stop a počas noci emitovali nepríjemný hluk.
Bolo by možné do budúcnosti generátory zvukovo odtieniť a zahrnúť toto zvukové odtienenie do kolaudačného rozhodnutia?

07. september 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
náhradné zdroje boli použité pri otváracom ceremoniály z dôvodu zabezpečenia vyššieho stupňa bezpečnosti z pohľadu zásobovania elektrickou energiou. Náhradné zdroje môžu byť v budúcnosti pristavované len ako "náhradný zdroj" pri výpadku elektrického napájania, takže budú spustené iba na nevyhnutne potrebný čas a nebudú slúžiť pre samotné napájanie.
V prípade, že sa v budúcnosti sa vyskytnú ďalšie negatívne okolnosti v súvislosti s prevádzkou náhradných zdrojov, ktoré by obťažovali okolie nad mieru prípustnú pomerom, bude toto riešené v samostatnom konaní - nariadením nevyhnutných úprav.

Odbor stavebný a životného prostredia
07. september 2015

silvia

S radosťou Vám oznamujem, že Vašu odpoveď nepovažujem za dostatočnú. Kto preverí hlučnosť nabudúce? Aké nevyhnutné úpravy nariadite? Prečo sa to nemôže vyriešiť ešte pred kolaudáciou?
23. január 2016

Ivan K.

City Obluda nie je štandardná stavba. Už jej vznik v danej lokalite a v jej podobe znamenal, že sa na ňu sa nevzťahujú žiadne predpisy. A Silvii môžem doporučiť iba zátky do uší, alebo zmeniť lokalitu svojho pobytu.
Nemyslím si, že existuje úrad, ktorý by si trúfol City Oblude niečo zakázať. Keď bude potrebovať generátory, tak tam budú vrčať. Keď bude potrebovať parkoviská, zatvoríme Hlbokú. Keď bude potrebovať ... , tak to Trnava urobí. (Za ... si doplňte hoci čo Vás napadne.)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania