Asfaltové ihrisko

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Brano 28. augusta 2015

Na detskom tenisovo-basketbalovom ihrisku na Golianovej 38 sú uprostred ihriska pásy veľkej trávy a veľké nerovnosti (bubliny) asfaltu, kvôli ktorým sa nedá ihrisko plne využívať. Prosím o opravu ihriska. S pozdravom Brano

21. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
problém zachovávania a rekonštrukcie ihrísk je potrebné riešiť zo širšieho a koncepčného hľadiska. V tomto roku mesto zabezpečuje vybudovanie spádového ihriska v areáli bývalej ZŠ a MŠ Limbová. Z uvedeného dôvodu ihriská nachádzajúce sa vo dvoroch sídliska Linčianska budeme prehodnocovať a o výsledku budeme občanov priebežne informovať.

Odbor územného rozvoja a koncepcií
02. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mesto primárne investuje do spádových ihrísk. V druhej fáze, keď budú vyriešené tieto lokality, môže prejsť k investíciám do menších ihrísk, výmeny a repasácie zariadení. Aj keď sa nezdá, že ide o veľké výdavky, certifikované herné prvky nie sú lacné, takisto okolo každého z nich dopĺňame certifikovanú dopadovú plochu, pre zvýšenie bezpečnosti našich detí. Preto ihriská vo vnútrodvoroch momentálne nie sú zaradené do rozpočtu a prosíme občanov o trpezlivosť pri riešení tohto podnetu.
Ďalším spôsobom, ako by sa mohol podnet riešiť, je participatívny rozpočet. Vďaka nemu sa môžu aktívni Trnavčania uchádzať o finančnú podporu zo strany mesta. Stačí, ak by si našli čas a prišli na stretnutie na radnici. V tomto prípade, keď máte záujem o revitalizáciu mestského mobiliáru/detského ihriska, sa v dátumoch 3. máj, 16. máj a 28. máj stretnú občania s nápadmi, ktoré zahŕňajú oblasť zelene a verejného priestoru. Stretnutia sa budú konať o 17.00 hodine. Každý, kto sa chce uchádzať o takúto formu podpory, musí prísť na dve takéto stretnutia. Ak by išlo o investíciu väčšiu ako 5 tisíc eur, ide už o investičné zadanie a v tom prípade treba získať aj minimálne 20 podpisov ľudí, ktorí bývajú v dotknutej lokalite. Bližšie informácie k participatívnemu rozpočtu poskytujeme na adrese [email protected], podrobnosti sa dozviete aj na: http://www.trnava.sk/sk/aktualita/participativny-rozpocet-pre-trnavu-2018-sa-zacal-dvere-pre-vase-napady-su-otvorene.

Mestský úrad Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania