Nebezpečne umiestnené komerčné tabule nad dopravnými značkami

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Miroslav 02. septembra 2015

Vo viacerých lokalitách v meste (nielen na Hlbokej ul.) sa nachádzajú tieto nevkusne umiestnené reklamné tabule, ktoré sú umiestnené rovno nad dopravnými značkami a ešte dokonca aj v blízkosti križovatiek. Je to totálne mätúce a človek nevie, kde sa má skôr pozerať. Kto si dovolil tam tie tabule umiestniť? Povolilo to mesto, alebo ide o veľkého podnikateľa v meste, ktorý môže čokoľvek? Najhoršie na tom je to, že takto zle umiestnené tabule sú fakt desiatky alebo aj stovky kusov po meste. Zaujímalo by ma, či aj mne mesto povolí pre moju prevádzku takéto tabule? Alebo majú veľké firmy privilegované postavenie na mestskom úrade a vo vedení mesta?

03. september 2015

Katka

Stĺpy verejného osvetlenia na tento účel mesto prenajíma - také zmluvy sa dajú pozrieť na egov.trnava.sk.
z www.trnava.sk - životné situácie - Stavebné povolenie reklamnej stavby:
Stavebné povolenie ani ohlásenie sa nevyžaduje pri reklamných stavbách kde najväčšia informačná plocha má veľkosť do 1,2 m2 a je umiestňovaná na stĺp verejného osvetlenia avšak umiestnenie je možné len na základe povolenia vlastníka alebo správcu verejného osvetlenia a súhlasu dopravného inšpektorátu. - See more at: http://www.trnava.sk/sk/zivotna-situacia/stavebne-povolenie-reklamnej-stavby-1#sthash.BHiq08TF.dpuf
03. september 2015

Roman Krajčovič

Len romyslam ci ide o konkurencny boj...preto ze nechapem ako mozu reklamne tabule na stlpoch niekomu vadit.... pochopil by som ak by zasahovali do plynulosti a bezpecnosti premavky ale inak nevidim zmysel tohto podnetu :)
03. september 2015

Peter

tiež si myslím, že vadia konkurencii, Trnava má oproti iným mestám pomerne málo reklamných plôch,
03. september 2015

Filip

Tieto ma irituju najmenej. Skor mi vadia tie nevkusne lavicky pri Tescu a Kauflande - pri kruhacoch. A vzdy pred volbami su vyvesne reklamy na mostoch a nadchodoch s nejakym ksichtom :-) Alebo v takej podobe ako ich ma kazdy rok cirkus.
Celkom by ma zaujimalo kolko z tej reklamy je osadenej legalne.

Btw. na Spacinskej ceste (v strede medzi TT a Spacincami, kde je teraz 50ka) v tej pravotocivej zakrute bol kedysi strom, ktory vyrubali, lebo bol vraj nebezpecny a branil vo vyhlade. Teraz tam je reklama! a vsetko je ok.
04. september 2015

viktor

Keď hovoríme o nebezpečnosti tabúľ, toto je podľa mňa ešte nebezpečnejšie.
Fotené dnes ráno na Kollárovej.
04. september 2015

Miroslav

Vidno, ze mesto zjavne na to kasle :((
04. september 2015

Filip

Mimochodom, v takom istom stave ako na fotke, je aj reklama pred Nukleonom.
07. september 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mesto Trnava má vypracovanú Koncepciu umiestňovania a povoľovania reklamných, informačných a propagačných zariadení na území mesta Trnava, ktorá je súčasťou záväznej časti územného plánu (kapitola C.01.15a Všeobecné regulatívy a limity - bod 07).
Koncepcia podrobne definuje povoľovanie a umiestňovanie reklamných, informačných a propagačných zariadení. V zmysle schválenej koncepcie (bodu 5.4) na území mesta Trnava je možné povoliť na verejnom osvetlení iba tabule rozmerov 700 x 100 mm. Spodná hrana tabule musí byť vo výške 4 m od úrovne terénu. Tabuľa musí byť osadená tak, aby žiadnou svojou časťou nezasahovala do prejazdného profilu komunikácie. Uchytenie tabule k stĺpu VO (verejného osvetlenia) musí byť objímkami na pevno, tak, aby sa pod nimi nezadržiavala vlhkosť. Medzi objímky a stĺp musí byť vložený gumový prúžok.
Na 1 stĺp VO je možné osadiť max. jedno zariadenie (tabuľu).
Ku každému osadeniu z pohľadu dopravno bezpečnostného sa vyjadruje príslušný dopravný inšpektorát.
Umiestnenie tabúľ povoľuje mesto ako príslušný stavebný úrad. Nájomné zmluvy na prenájom stĺpov verejného osvetlenia sa uzatvárajú na základe uznesenia MZ č. 719/2009.

Odbor stavebný a životného prostredia
13. september 2015

majo

Podľa toho, čo píše Odbor stavebný a životného prostredia tak ani jedna táto reklamná tabuľa nesplna min. jednu podmienku umiestnovania (gum. prúžok) a mnohe ani tie ostatné (výška, trčanie do cesty)
Nemohlo by mať mesto pri povolovaní týchto tabúľ podmienku, aký tvar má mať tabuľa a ako má byť na stĺpe umiestnená ? Aby neboli umiestňované spôsobom, že na prvom stĺpe je tabuľa vyosená do ľava, na druhom do prava a na treťom je na sterd, na štvrtom do prava ...
Proste nech to má nejaký poriadok a nech najako aj vyzerá.

PS: všetky majú zlý rozmer - 700x100 mm ;)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania