Vyznačenie jazdných pruhov v križovatke

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Tomas Hansut 13. septembra 2015

Dobrý deň, na križovatke Kollárova-Hlboká boli na Kollárovej ulici vytvorené dva jazdné pruhy pre odbočenie doľava na Hlbokú ulicu. Už som však zažil kolíznu situáciu, že autá odbočujúce z Kollárovej na Hlbokú sa uprostred križovatky začali radiť do jedného pruhu - zrejme menej skúsení vodiči, ktorí sa v Trnave s takýmto odbočovaním doteraz nestretli. Navrhujem pre odbočenie doľava nakresliť na tejto križovatke vodiace čiary, ako je to štandardom aj na veľkých križovatkách v Bratislave, ktoré by vodičov naviedli do príslušných pruhov na Hlbokej ulici.

14. september 2015

Viktor

Podnetov týkajúcich sa tejto križovatky a odbočovacích pruhov je tu po otvorení City Areny viac, jeden z nich prisľúbili riešiť po jarmoku. Tak uvidíme...
https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/18840/obrubniky
https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/20312/radenie-jazdnych-pruhov-pri-ca
15. september 2015

majo

Ano, ta križovatka sa ma upravovat
16. september 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
predmetná požiadavka bude zaslaná zhotoviteľovi stavby CA (rekonštrukcia križovatky ešte nie je ukončená).

Odbor dopravy a komunálnych služieb
16. september 2015

Viktor

No, odpoveď by bola, ale múdrejší z nej človek nie je. Kedy bude rekonštrukcia križovatky ukončená boli najprv odpovede o tom, že čoskoro, potom po jarmoku a keď je pomaly týždeň po jarmoku radšej už nič.
Pritom to už bude mesiac od otvorenia CA - aby to nakoniec nebolo tak, že investor svoje dostal a na sľuby sa vykašle....
17. september 2015

MBN

Nie len v Bratislave to je tak vyznačen ale aj inde vo svete,len v Trnave su furt ludia,ktorý nemajú prehľad o svojej práci.A tak isto by mali upraviť dvojprudové radenie zo Spartakovskej na Sladovnícku a nie že jeden pruh sa zatvoril s tabulami a vyriešené.A potom chceme plynulú premávku.
21. apríl 2016

Matúš G

Podľa mňa sa zas na to zabudlo. Časť križovatky je vyznačená, ostatné čiary sú naznačené (zelené čiarky), ale v križovatke nie je nič. Treba to rýchlo urgovať.
02. máj 2016

Matúš G

Križovatka je celá dokončená ale vodiace čiary cez križovatku chýbajú. Auta chodia ako sa im chce. Zasa sa na to zabudlo.
02. máj 2016

Viktor

Ono tá križovatka aj tak nezodpovedá priloženému nákresu - keby sa ho mala držať, odbočovací pruh z Kollárovej na Sladovnícku začína o cca. 10 metrov skôr - to by však investor musel presunúť aj lampu verejného osvetlenia, čo sa mu možno už nechcelo...
03. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vodiace čiary na tomto mieste budú vyznačené popri značení ostatných komunikácii v rámci mesta počas mája 2016.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
24. máj 2017

Marcel

Vodorovné dopravné značenie na križovatke Kollárova vs. Hlboká

Na križovatke ulíc Kollárova a Hlboká vedú smerom na ulicu Hlboká dva jazdné pruhy smerom doľava. Denne tam vídam dopravné kolízie, ktoré zatiaľ našťastie končia iba trúbením. Vodiči pravdepodobne nedokážu odhadnúť pri prechode križovatkou šírku a smerovanie svojho jazdného pruhu a častokrát zasahujú časťou vozidla do susedného pruhu. Možno by pomohlo doplniť do priestoru križovatky prerušované čiary na vyznačenie šírky a smeru týchto pruhov, aby bolo jasné ako sa udržať vo svojom jazdnom pruhu.
05. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
križovatku doznačíme v júni 2017.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
26. júl 2017

Peter

Križovatka Kollárova - Hlboká

Bolo by fajn v križovatke v smere z Kollárovej ulice na Hlbokú vyznačiť vodorovné dopravné značenie, ktoré by oddelilo dva súbežné jazdné pruhy . . . už párkrát mi tam auto skrížilo cestu. Kto to tam nepozná si častokrát neuvedomí, že sú tam dva pruhy a mohlo by prísť k nehode. Vďaka
27. október 2017

Lubo

... doznacime v juni 2017. Odbor dopravy a sluzieb... :-D a teda ked sa to bude predsa len robit, potrebne “poskracovat, oddalit” odbocovacie pruhy dolava od priechodov, inak vyjdu do praveho uhla ;-)
27. október 2017

MBN

Na odbore dopravy a... asi nemajú ešte stále jún 2017.Sluby sa slubujú.....

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania