Alkohol na detskom ihrisku

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Mária 16. septembra 2015

Dnes ráno sedeli dvaja páni popíjajúci pivo na lavičke v areáli detského ihriska pri Ružovom parku "U dlhej mačky". Na info tabuli na ihrisku je napísané okrem iného o zákaze konzumovať alkohol v areáli ihriska. Takto popíjajúcich pánov tam za posledné dva mesiace vidieť hojne. Pani, ktorá mala v bufete práve službu povedala, že ona s tým nemôže robiť nič. Že pravidlá na info tabuli tam dalo mesto, nie oni. A teraz že majú naozaj dobré pivo, tak tam ľudia proste naň radi chodia. Ako to teda prosím Vás je? Porušuje bufet pravidlá (predajom alkoholu a nedodržiavaním pokynov od mesta), alebo sú proste pravidlá na info tabuli neaktuálne? Je to detské ihrisko, alebo piváreň? To už naozaj musíme aj na detskom ihrisku čapovať?

17. september 2015

Miloš

Dobrý deň, p. Mária, ihrisko prevádzkuje siedmy rok organizácia Slovenský skauting - 2. zbor. Za ten čas sme nemali jediný negatívny ohlas alebo zlú skúsenosť súvisiacu s alkoholom (a vlastne hľadám, v čom je vaša skúsenosť negatívna). Bude to asi preto, že to piváreň skutočne nie je. Nie je pravda, žeby sa tam čapovalo pivo, rovnako sa nepredáva žiadny tvrdý alkohol. Približne 80% návštevníkov tvoria rodičia, príp. starí rodičia s deťmi, pre ktoré prevádzka bufetu predstavuje zázemie so službami, ktoré najmä počas horúceho leta radi využívajú. Tomu je prispôsobený aj sortiment. Niekto si dá kofolu, minerálku, kávu, iný sa radšej osvieži pivkom, na tom najmä počas tohtoročného horúceho leta predsa nebolo nič neprirodzené.Na ihrisku sme často aj s vlastnými deťmi alebo sem chodia mnohí kamaráti - mladé rodiny, rovnako desiatky našich skautov, takže verte, že máme dobrú spätnú väzbu. Ihrisko má iné problémy, ktoré súvisia najmä so životnosťou niektorých drevených prvkov, ale verím, že v spolupráci s MsÚ sa nám podarí "refresh", aby bolo pre budúcu sezónu všetko OK.
19. september 2015

silvia

A že sa tam predávajú aj nezdravé sladkosti vám nevadí? Však čo robia sladkosti v blízkosti detí?
11. október 2015

Roman Effenberger

To pivo by mi ani tak nevadilo, ale keď tam prídu rodičia, ktorí svoje deti vyženú hrať sa na ihrisko a oni si pokojne všetci zapália cigarety (hoci pri vedľajšom stole sú s malým dieťaťom v kočiari) a potom ohorky prehodia cez plot na cestu, akoby sa nič nedialo, tak to ma vie poriadne naštvať...
11. november 2015

Martin Šimo

alebo ked tam 4ks 70kg 10 rocnych prislusnicok romskeho etnika skacu po trampoline naraz...
03. august 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
po komunikácii s prevádzkovateľom tohto detského ihriska môžeme občanov ubezpečiť, že pivo sa na ňom naozaj nečapuje. Prevažnú väčšinu sortimentu tvoria nealkoholické nápoje, teda aj nealkoholické pivo, tvrdý alkohol vôbec nie je v ponuke. (Zvýšená koncentrácia mužov pijúcich pivo sa na detskom ihrisku nachádzala vo vlaňajších horúčavách, lebo išlo o robotníkov pracujúcich na priľahlej City Aréne, tí však pili výhradne nealkoholické pivo, keďže v práci od smädu iné nesmeli a na blízku nebola iná prevádzka.)
Na ihrisku platí v ponuke alkoholu a cigariet veľmi prísny režim v porovnaní s inými podobnými prevádzkami, fajčiari sú usmerňovaní mimo areálu. Neboli tam za dlhé roky prevádzky zaznamenané žiadne iné problémy ohľadom ponuky nevhodného alkoholu alebo pitia prineseného alkoholu, keďže je na ihrisku stály dozor.

Mestský úrad Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania