Idylka v Ružovom parku

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený

Bezdomovci a asociáli znečistujúci park odpadkami a cigaretovými ohorkami. Každý deň. Posledné dni nemožnosť vychutnať si pobyt v parku.

01. október 2015

kolombo

To je realita!To nikto nevyrieši.Treba len sprísniť a hlavne zmeniť zákony.
02. október 2015

Peto

musim sa pousmiat tomu znecistovaniu ohorkami :))) Ved to robi KAZDY fajciar.. ci je to manazer alebo bezdak.
02. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v prípade znečisťovania verejného priestranstva ide o priestupok, ktorý je možné sankcionovať pokutou. Prvým problémom je, že na to, aby policajt mohol prejednať priestupok a sankcionovať priestupcu, potrebuje dôkaz. Pokiaľ priestupcu neprichytí priamo pri páchaní priestupku, dôkazom môže byť napr. i svedectvo inej osoby. Ak takéto konanie zaregistrujete, privolajte, prosím, na miesto hliadku mestskej polície prostredníctvom bezplatného telefónneho čísla 159. Svojím svedectvom môžete napomôcť k potrestaniu páchateľa priestupku.
Druhým problémom je, že voči nemajetným ľuďom bez domova postih formou pokuty spravidla nie je možné realizovať z dôvodu ich insolventnosti.
Samotná prítomnosť takýchto ľudí na verejných priestranstvách nie je trestná ani protiprávna, a polícia ani žiadny iný orgán verejnej správy nemajú právo uplatňovať akúkoľvek represiu voči nim, a to napriek tomu, že iným obyvateľom sa ich prítomnosť na verejných priestranstvách javí ako nežiaduca.

Mestská polícia mesta Trnava
02. október 2015

Roman Krajčovič

"Druhým problémom je, že voči nemajetným ľuďom bez domova postih formou pokuty spravidla nie je možné realizovať z dôvodu ich insolventnosti. "

Velmi ma to zaujalo tak odkial potom maju na JOLANKU?!!!!To je taka hovadina sak maju dochodky socialne davky!Ked sa chce dasa vsetko...keby to malo byt na mne davno su za Trnavou...Ale tak zlate pravidlo urob si co chces a prejdeti to :) Milujem Trnavu beztrestne mesto
09. október 2015

Palcino Čavojský

Alah, asi málo viete o exekučnom konaní a vymáhaní. Ani exekútor nemôže siahnuť na celú sumu dávky, ktorú občan poberá. A odkiaľ majú na Jolanku? možno si vyžobrú, alebo dostanú, ale tak či tak to nie je ich oficiálny príjem, na ktorý im môže štát alebo vymáhajúci siahnuť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania