Psíčkari na detskom ihrisku na Prednádraží

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Martin 07. októbra 2015

Bezny jav, kedy pride na detske ihrisko dospely s dietatom a psom, kto sa vobec prisiel hrat ? na ihrisku pes nema co robit(ani sediet na lavicke),skoro vzdy su ti psi bez nahubkov a niekedy ani nie na vodzke, je otazkou casu, kedy dojde k neocakavanemu utoku na dieta a potom bude neskoro (realita to potvrdila mnohokrat),psickari oponuju, ze su uz mimo ihriska, ale vybeh psov je predsa az od stromov ku trati, nie od laviciek ihriska (dtt.cvicisko),existuje plan vybehov v TT(tento je c5). Bolo by dobre ohradit ihrisko a cvicisko plotom, aby bolo jasne kam psickari so psom nemaju vstupovat.

08. október 2015

Ingrid Novakova

pes nemusí mať náhubok okrem tých psov, ktorí majú záznam o pokúsaní ! Apropo psi myslím nemajú zákaz chodiť po ulici alebo zdržiavať sa na verejných priestranstvách
08. október 2015

Katka

VZN č. 364, čl. 4 Vodenie psa: (6) ... Každý pes na verejnom priestranstve musí mať nasadený náhubok, psy trpasličích plemien a ich krížencov môžu byť bez náhubku.
08. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vodenie psov na detské ihriská je zakázané v zmysle Čl. ods. 7, písm. a) VZN mesta Trnava č. 364. Takisto je zakázaný voľný pohyb psov (bez vôdzky) na verejných priestranstvách, okrem miest, ktoré sú na voľný pohyb psov vyhradené. Na základe Vášho podnetu zvýšime dohľad nad týmto detským ihriskom. Váš podnet môžete v budúcnosti urobiť aj telefonicky na bezplatnom tel. čísle 159, v čase, keď zistíte porušovanie VZN. Na miesto bude vyslaná hliadka.
Okrem uvedeného, budeme žiadať od Mestského úradu v Trnave lepšie označenie priestoru detského ihriska, teda priestoru, kde je zakázané so psom vstupovať.

Mestská polícia mesta Trnava
08. október 2015

Ingrid Novakova

podľa zákona nemusí mať pes náhubok a zákon je nad VZN
08. október 2015

Katka

Zákon 282/2002 Z. z. síce upravuje nevyhnutnosť náhubku pre nebezpečného psa (§4, ods (2) ...Na verejnom priestranstve musí mať nebezpečný pes nasadený náhubok.), ostatné však necháva na obci: § 4 ods. (5): Podrobnosti o vodení psa ustanoví obec všeobecne záväzným nariadením.
08. október 2015

Roman Krajčovič

A aky je to nebezpecny pes???ten ktori je tak evidovany inak sa zakon na to nevztahuje
09. október 2015

Matúš G

Odpoveď od MsP je v podstate výborná, ale šak tam je aj kamera. Tak možno to zaznamenala a možno nie. Záleží aký ma záber.
09. október 2015

kolombo

Teraz sa opýtam,sú nafotení psíčkari na detskom ihrisku?Tie lavičky sú od detského ihriska podľa mňa vzdialené cca dva-tri metre.Mám dve deti a tiež by mi vadil pes na detskom ihrisku.Ale podľa mňa nafotení psíčkari nie su na detskom ihrisku.Jednoznačne musí mesto presne označiť hranicu detského ihriska.A bolo by to všetkým jasné.A pani Nováková má pravdu ohľadne psích náhubkov.Len nebezpečný pes musí mať náhubok.VZN 191 bolo dávno napadnuté prokurátorom.Aj keby nebolo,tak VZN mesta nemôže byť viac ako nejaký zákon,napr.zákon o psoch č.282/2002 .
18. október 2015

Matúš G

Tak toto ma dnes dostalo. To už nie je na tabuľky!? Toto nepovažujem ani za dočasné riešenie, to tam radšej nemali dať.
19. október 2015

Lenka

Kolombo,
pozri si fotku s hernými prvkami, ktorá bola pridaná. Máš tam vyznačený herný areál plus vpravo je značka zákaz vodenia psov. Čo viac ešte treba???
19. október 2015

kolombo

Teraz to je už v poriadku.
19. október 2015

kolombo

Teraz je to v poriadku,tak to som myslel až po osadení alebo nalepení tabuliek-zákaz vodenia psov.To znamená,že musia byť nalepené pri všetkých prístupových vstupov na detské ihrisko.Jedna tabuľa je málo,to znamená,že psíčkar značku,či tabuľu musí vidieť pri vstupe na detské ihrisko.Samozrejme aj pri prechode,skratke cez detské ihrisko.Uvedený zákaz musí byť jasne značne viditeľný.Policajt by inak neuspel pri riešení nejakého nezodpovedného psíčkara.
19. október 2015

Matúš G

Tak toto určite nie je v poriadku. Vám príde normálne, že pribili klincami do stromov oznam, ktorý je len zalaminátovaný kus papiera. Čistá amatérčina. Tiež vyznačenie presnej hranice ihriska nebude jednoduché, tu by pomohol jedine plot.
19. október 2015

Ingrid Novakova

ani mne to nepríde vhodné. A osobne si myslím, že psík žijúci v domácnosti je menším zdrojom nákazy ako bezdomovci a narkomani. Ak je tam so svojím majiteľom mal by sa on postarať aby neznečisťoval pieskovisko a ak je túlajúci je kus papiera na strome aj tak nanič.
19. október 2015

kolombo

Pán Matúš,netreba robiť vedu z nejakých oznamov.Podľa mňa to je len dočasné riešenie.Najlepšie je ako hovoríte,ohradiť detské ihrisko-napr.symbolickým malým plotom.Tu spravilo chybu bývalé vedenie,že pri stavbe detské ihriska nebolo zaradené aj jeho oplotenie.Čo som videl fotky z facebooku primátora Bročku,kde dal projekt detského ihriska na Zátvore,tak tam už bolo dané aj oplotenie.Myslím si,že časom ohradia aj det.ihrisko na Prengu,len nejde urobiť hneď všetko.
10. november 2015

Juraj

Zakaz vodit psov do herneho parku
Toto je definitivna podoba oboznamenia psickarov o zakaze vodit psov na najnovsie detske ihrisko v Trnave na Beethovenovej?
Estetickejsie sa to neda ako ihrisko oblepit a rozvesat oznam na motuzoch na stromy okolo?
Napr. dat vyrobit za par Eur samolepky/tabulky nech to aj nejak vyzera?
23. marec 2016

Zuzana Pravňanská

vyjadrim sa len v kratkosti - to, ze davali vobec nejake docasne riesenie / alebo trvale v podobe papierov mi nevadi. treba sa zamysliet, preco to bolo vobec nutne. v dnesnej dobe su psickari velmi arogantni. uz len to pomyslenie, ze si dovolia ist na detske ihriska a vencit tam ich psov :( malo by byt samozrejmostou, ze psy na ihrisko vobec nepatria
30. marec 2016

Kajo

Chýbajúce oplotenie

Na Čajkovského ulici sa voľne pretínajú 3 rôzne voľno-časové verejné priestory.
Detské ihrisko, výbeh pre psov a tzv. FIT prvky. Takže na tomto mieste môže byť volne pustený pes bez vodítka asi 10m od detského ihriska.

Navrhujem: oplotiť detské ihrisko a zabezpečiť ochranu detí.
11. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
o oplotení ihriska a fitness zóny sa doteraz v záujme neobmedzeného sprístupnenia verejnosti neuvažovalo. Vzhľadom na opakujúce sa podnety od občanov však bude požiadavka na oplotenie ihriska predložená pri príprave návrhu rozpočtu na r. 2017.
Vodenie psov na detské ihriská je vo všeobecnosti zakázané Všeobecne záväzným nariadením mesta Trnava č. 364. Návštevníci sú na zákaz vodenia psov upozornení piktogramom na informačných tabuliach pri vstupoch z obidvoch strán, čo by v súčinnosti s citovaným VZN malo byť úplne postačujúce pre rešpektovanie tohto zákazu. Okrem toho boli pridané aj ďalšie dva informačné panely s prevádzkovým poriadkom fitparku a zákazom vodenia psov a taktiež ďalšie oznamy. O ich estetickej hodnote sa dá polemizovať, treba si však uvedomiť, že aj akákoľvek iná forma informačného zariadenia by bola poškodzovaná a ničená vandalmi rovnako, ako je tomu teraz, a takisto by neprispela k dodržiavaniu zákazu.
Porušovanie zákazu môžu občania oznámiť na Mestskej polícii, ktorá na miesto bezodkladne vyšle hliadku.

Správa kultúrnych a športových zariadení mesta Trnava
30. máj 2016

Jana

Psickari

Bolo by vhodné výraznejšie označiť v areály detského ihriska na Prednádraží na Beethovenovej hlavne zákaz vodenia psov, pretože majitelia psov veselo venčia psov za lavičkami na trávniku pri hrade ako aj pri cvičiacich strojoch, zákaz vytlačený na papieri im zjavne nič nehovorí, a tiež by bolo vhodné umiestniť aj zákaz fajčenia v areály ihriska, nakoľko ked si nejaky "nedočkavec na cigaretku" zapáli na lavičkách čo sú na ihrisku, všetko ide na deti.
04. jún 2016

Fero

prosím vás, policajti sa len previezli v autách a ani sa neunuvali sa prejsť a urobiť kontrolu,osobne som tam stretol 4 ks psov s majiteľmi
04. jún 2016

Fero

policajti len prefrcali vyhliadkovou jazdou a ani sa neunuvali urobiť kontrolu.bolo tam min 4ks psov s majiteľmi,totálne ignoracia
04. jún 2016

Fero

kto tu cenzurujete príspevky? opat ste mi vymazali príspevok

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania