Označenie hlavnej cesty, resp. prednosti sprava

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
kiki 08. októbra 2015

Chceli by sme poprosiť o osadenie dopravného značenie prednosť zprava, nakoľko na Jeruzalemskej ulici nie je hlavná cesta a pri vychádzaní z Michalskej, resp. z ulice Horné Bašty platí pravidlo pravej ruky a aj napriek tomu, že je tam vyvýšený retardér, tak nikto nespomalí a nedá prednosť, radšej si tam odtrhne predný nárazník. Už sa tu viackrát skoro stala dopravná nehoda. Takže poprosíme o vyriešenie tohoto problému. Ďakujeme

08. október 2015

Peto

podobne konflitkne situacie nastavaju aj na parkovisku Tesca.. je tam prednost zprava, ale soferi to zjavne nepoznaju.
09. október 2015

Juraj2

O tom, či tam platí prednosť zprava rozhoduje to, či je tá cesta od Michalskej zaradená do cestnej siete. Lebo môže byť chápaná len ako účelová komunikácia a vtedy neplatí prednosť zprava (ako napr. výjazd z parkoviska, pumpy a podobne). Za tento chaos sa treba poďakovať právnikom a poslancom, ktorí schvaľujú zákony. Ako sa má rozhodnuť vodič v danom okamihu a zistiť, či má dať prednosť zprava netuším. A ako sa dá zistiť, či je cesta zaradená do cestnej siete tiež neviem.
Takýchto prípadov je v Trnave viac a tiež je množstvo prípadov, kedy je na vedľajšej ceste značka Daj prednosť v jazde alebo stopka, ale na hlavnej značka nie je.
Rozhodne som za doplnenie značiek na takýchto križovatkách.
13. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
označenie hlavnej a vedľajšej cesty bude zrealizované v 42 kalendárnom týždni 2015.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
20. október 2015

KPN

@ Odbor dopravy a komunálnych služieb - nič ste nezabezpečili. Už je 43. kalendárny týždeň 2015 a tento problém nie je vyriešený.
04. november 2015

Matúš G

Vybavené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania