Stavebný a iný odpad pri kontajneroch

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený

nahlasujem kopu neodvážaného odpadu na Okružnej ulici pri priechode pre chodcov smerom Na hliny

08. október 2015

Roman Krajčovič

Treba nahlasit toho kto tam nahadzal...
09. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
odpad bude operatívne odstránený.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
09. október 2015

Filip

Ludia su hovada. Nedavno som sa prestahoval a vsetok odpad som podstivo odvazal do zberneho dvora na osobnom aute. Podlahy, wcko, kartonove krabice z nabytku, zaluzie atd. Videl som tam ludi co odnasali aj pokosenu travu. A potom sa najdu somari co spravia to, co je na fotke. U nas pri baraku je to to iste - skrine, wcko, dvere. Bordel.
12. október 2015

Juraj Fuzák

toto byva pri tychto konkretnych smetiakoch casto, niektori ludia su proste ciste prasce...
13. október 2015

Roman Krajčovič

Ale toto je chyba mesta! V inych mestach neriesia ze je odpad pri stojiskach. celemu obytnemu domu daju pokutu ktoru poslu spravcovi budovi a ten si to riesi z obyvatelmi cinžiaku. napr. v BA je pokuta 3000 eur a to dat 2-3 krat obyvatelom bytov a rozmyslia si to ci to tam vyhodia...a na druhej strane mame predsa zberne dvory.
13. október 2015

Filip

To je celkom dobry napad. Len kto vie, ci to potom neskonci tak, ze dotycny ten odpad odvezie o par metrov k dalsiemu stojanisku. U nas su vzdialene tak 50 metrov od seba.
13. október 2015

Karol Kamenár

Podobny problem mame aj my pri zbernom dvore na Sasinkovej. Ja byvam par metrov od zberneho dvora a ked vidim ludi, ktori sem vyhadzuju veci v case, ked je dvor zatvoreny (najcastejsie vecer cez vikend), tak mi je na ... :( z pohladu zakona je to priestupok, ale tazko sa pokutuje, to by ich musela policia prichytit pri cine (raz som vsak uz toho svedkom bol). Viem si predstavit rozne riesenia, ale vsetko je otazka financii a vôle...
14. október 2015

Fredy

to Alah Mohamed –prispevok o pokute.
Postup zaváňa aj potrestaním nevinných a nezúčastnených.

Stojiská a priľahlé priestory sú zväčša majetkom mesta. Nerozumiem , na základe čoho by mala sankcia smerovať k správcovi najbližšieho obytného domu.

Sú stojiská, ku ktorým je prinášaný odpad zo širšieho okolia /včítane rodinných domov/ a dokonca aj priľahlých dedín. Stojisko je napr. umiestnené vedľa tranzitnej trasy s možnosťou rýchleho odparkovania odbočením z cesty a zastavením priamo pri stojisku a vyhodením odpadu, čo je otázka okamihu. Na priestor z priľahlého obytného domu nie je výhľad, nakoľko je oproti štítovej stene. A obyvatelia rodinných domov večer prinesú tiež čokoľvek, čo sa im nezmestí do ich „sudu“.
17. október 2015

Matúš G

Odpad odstránený, zostal iba drobný odpad.
18. október 2015

Palcino Čavojský

Doplním Fredyho... pokutovanie je dosť ťažké z týchto dôvodov:
- aj keby sme si my činžiakoví vlastníci zamykali stojisko, nemáme šancu odsledovať, kto dáva neporiadok vedľa koša.
- vlastníci bytovky nezodpovedajú za stav bytovky, nakoľko platia poplatok za osobu, nie za stojisko. Bytovky na Okružnej 7 - 17 (tri činžiaky) majú k dispozícii len dve stojiská. Jednotlivé spoločenstvá nevedia, za ktoré stojisko platia, ale ani ich to nezaujíma, pretože aj tak platia za počet nahlásených osôb.
20. september 2017

Micro

Neporiadok pri kontajneroch

Už dlho je tu táto kopa...
22. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
neporiadok v tejto lokalite už bol uprataný.

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania