Vrak auta

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Roman 05. novembra 2015

Vrak auta (biele) nikomu asi nepatrí.

05. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
o vozidle vieme. Dňa 25. 7. 2015 sme vylepením výzvy na čelné sklo vozidla začali proces odstránenia starého vozidla z verejného priestranstva v zmysle zákona o odpadoch.

Mestská polícia mesta Trnava
02. december 2015

Roman

Do splnenia povinnosti ste povinný:

zabezpečiť na vlastné náklady odstránenie takého vozidla z miesta, na ktorom poškodzuje alebo ohrozuje životné prostredie, alebo narušuje estetický vzhľad obce či osobitne chránenej časti prírody a krajiny,

umiestniť a uchovávať staré vozidlo tak, aby nepoškodzovalo alebo neohrozovalo životné prostredie, aby sa zachoval estetický vzhľad obce alebo osobitne chránenej časti prírody a krajiny a aby sa zabránilo odcudzeniu starého vozidla alebo jeho častí.

Ak ste si nesplnili prvú z týchto dvoch podmienok, urobí tak za vás správca cesty (na ceste alebo verejnom priestranstve) alebo obec (na inom mieste), a to odovzdaním starého vozidla na parkovisko určené okresným úradom; náklady s tým spojené ste povinný uhradiť.

Ak si do dvoch mesiacov od upovedomenia neprevezmete staré vozidlo z určeného parkoviska, okresný úrad začne konanie o tom, či vlastníctvo k starému vozidlu nadobudne štát. Ak okresný úrad rozhodne o tom, že vlastníctvo k starému vozidlu nadobudne štát, držiteľom starého vozidla sa štát stáva dňom nadobudnutia právoplatnosti tohto rozhodnutia. Ak okresný úrad rozhodne inak, v rozhodnutí zároveň určí, že staré vozidlo je odpadom.

Ak nadobudnete staré vozidlo kúpou alebo darovaním, alebo dedením, prechádzajú na vás spolu s držbou aj povinnosti podľa odseku 3 zákona o odpadoch.

Ďalšie podrobnosti k vašim povinnostiam sa nachádzajú v § 51 zákona o odpadoch.
06. január 2016

Roman

06. január 2016

Roman

Z auta ubúdajú diely už chýba aj zadne koleso .
28. február 2016

Roman

Vrak bol odstránený.
Ďakujem!
01. marec 2016

Matúš G

Vybavené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania