Zrejme vrak vozidla pri T. Tekela 7

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Adrián Mních 13. novembra 2015

Dobrý deň,
Na ulici T. Tekela 7 je dlhodobo opustené vozidlo D. Espero bez SPZ a bez štítku na skle o SPZ a stave EK a TK
ďakujem

20. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v prípade motorových vozidiel, ktoré neboli vyradené z evidencie vozidiel mesto nemôže pristúpiť k okamžitému odstráneniu takéhoto vozidla z verejného priestranstva napriek tomu, že známky o technickej kontrole a emisnej kontrole dokladujú, že kontroly nie sú platné.
Vzhľadom k tomu, že sa jedná o zásah do vlastníckeho práva, tento proces je prísne limitovaný právnymi normami.
V zmysle platného zákona č. 223/2001 Z.z. o odpadoch v znení neskorších predpisov je starým vozidlom vozidlo, ktoré jeho držiteľ chce dať vyradiť z evidencie vozidiel alebo má byť vyradené, alebo bolo vyradené z evidencie vozidiel podľa osobitných predpisov. Starým vozidlom je aj vozidlo, ktorého držiteľ nie je známy, ak je odstavené dlhšie ako 30 dní na ceste alebo verejnom priestranstve, alebo inom mieste, ak je jeho odstránenie potrebné z hľadiska ochrany životného prostredia alebo zachovania estetického vzhľadu obce či osobitne chránenej časti prírody a krajiny.
Predmetné vozidlo nebolo doposiaľ vyradené z evidencie vozidiel a jeho držiteľ je známy a preto ho nemožno považovať za staré vozidlo v zmysle Zákona o odpadoch. Držiteľa sa nám nepodarilo osobne kontaktovať, pretože adresu trvalého pobytu má evidovanú iba na „mesto Trnava“. O tomto vozidle vieme od 26. 6. 2015, kedy sme na jeho čelné sklo vylepili výzvu k jeho odstráneniu. Dňa 7. 8. 2015 sme odoslali oznámenie Okresnému úradu v Trnave, Odbor dopravy a pozemných komunikácií, ktorý je v zmysle príslušných právnych predpisov správnym orgánom kompetentným sledovať, či prevádzkovateľ vozidla podrobuje vozidlo v ustanovených lehotách technickým a emisným kontrolám, ukladá pokuty v prípadoch neplnenia tejto povinnosti a najmä rozhoduje o vyradení vozidla z premávky na pozemných komunikáciách.
Mesto ako správca komunikácií môže pristúpiť k odstráneniu vozidla až po vyradení vozidla z evidencie, resp. po získaní stanoviska Okresného úradu, že vozidlo vyradené z evidencie má byť. Doposiaľ sme žiadne stanovisko ani rozhodnutie Okresného úradu v predmetnej veci neobdržali a teda mesto ďalej konať nemôže.

Mestská polícia mesta Trnava
22. február 2016

Poriadok Všade

Vrak Daewoo Espero bez EČ, STK, EK, PZP blokuje parkovacie miesto už niekoľko rokov v Trnave, sídlisko Družba, na ulici Teodora Tekela 7-8 medzi tujami viď fotky. Máte v rukách všetky zákonné možnosti ho odpratať okamžite. Nemá nič, nič, nič. A pre ľahšie hľadanie majiteľa, EČ je vo vnútri auta a aj na fotke v prílohe. Pošlite mu faktúru za odtiahnutie.
23. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe Vášho podnetu sme 22. februára 2016 na vozidlo umiestnili výzvu k splneniu povinnosti držiteľa vozidla v zmysle zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch.

Mestská polícia mesta Trnava
24. máj 2016

Matúš G

Bez zmeny.
29. jún 2016

Roman

Dobrý deň,

Ako je možné, že toto ešte nie je vyriešené?
Komunikácia s občanmi a rýchlosť riešenia je úbohá.

Roman
11. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
odstránenie vozidla z verejného priestranstva a jeho likvidácia v zmysle zákona č. 79/2015 Z.z. o odpadoch je vážnym zásahom do vlastníckeho práva. Postup orgánov verejnej moci je preto prísne limitovaný zákonom. Bohužiaľ, nutnosť dodržať všetky zákonom stanovené povinnosti má vplyv na dobu trvania celého procesu. Na odstránení vozidla sústavne pracujeme.

Mestská polícia mesta Trnava
15. marec 2017

Matúš G

Kríky zmizli auto nie.
22. jún 2017

Roman

Dobrý deň,

vrak vozidla neustále špatí prostredie.
Kedy bude tento problém doriešený?

Ďakujem

Roman
22. august 2017

Admin

Vrak je odstránený.
22. august 2017

Adrián Mních

Nádhera, podarilo sa :)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania