Kocky na Streleckej

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
sigiq 16. novembra 2015

Prosím vás pekne tento stav s týmito odkrytými kockami spred niekoľko rokov je trvalý? V auguste bol stiahnutý asfalt a do teraz sa s tým nič nedeje a chôdza po týchto mačacích hlavách je úžasná. Nehovoriac o tom, keď tadiaľ idú mamičky s kočíkom, alebo na bicykli.

16. november 2015

begco

to vieš, niekde sa chodníky opravujú a niekde naschvál ničia ;-) tiež dúfam, že kompetentní dostanú rozum a niečo s tým urobia.
16. november 2015

Filip

Ale je to pekne :-)
17. november 2015

Peto

Filip, si mi ukradol slová :-)
17. november 2015

Dušan

zdá sa mi že som niekde čítal , že to bol zámer, odokryť tú historickú dlažbu , každopádne je to pekné :) a mamičky s kočíkmi majú predsa 10 metrov vedľa daľšiu ulicu s normálnym chodníkom :)
18. november 2015

Lenka

Ja som mamička s kočíkom a nijak mi to nevadí ;-) Je to určite krajšie ako ten starý popraskaný asfalt. Rovnobežne s týmto chodníkom ide aj chodník v parku, alebo chodník na ulici Dolné Bašty.
Jedine negatívum vidím v tom, že v zime bude dlažba asi šmyklavejšia :-/
18. november 2015

Eduard Trnavský

Vazena Sigiq, verim ze ste trnavcanka a zaujimate sa o dianie v trnave , ak ano tak urcite citate noviny ktore pravidelne chodia do schranok alebo na webe regionalne denniky/tyzdenniky. Pokial to citate tak ste museli zaznamenat aj dianie okolo tejto cesty. V lete sa pri oprave nahodne odkryla povodna dlazba a zistilo sa ze je vo vybornom stave po celej sirke a dlzke komunikacie. Preto sa mesto rozhodlo ze po zime komunikaciu celu rozoberu a vynovia tak aby bola v jednej rovine a bola schopna normalnej prevadzky. Na druhej strane ak ste mamicka s kocikom tak vedome ohrozujete seba a svoje dieta kedze v katastri je tato komunikcia vedena ako cestna komunikacia a sluzi na dopravnu obsluhu okresneho sudu v trnave(vozia tam autobusmi odsudenych). Komunikacia pre pesich je vedena cez ruzovy park.
18. november 2015

Viktor

To Eduard Brodňan: ak by sme chceli byť detailisti, tak od VÚB sa dá do ružového parku na komunikáciu pre peších dostať cca. 65 metrov len po tejto ceste.
Ale máte pravdu v tom, a ja som si nikdy neuvedomil, že je to cestná komunikácia a žil som v tom, že je to chodník (najmä keď na druhej strane pri súde končí zarovno s chodníkom).
19. november 2015

Juraj2

Tá tretia fotka je nádherná a vystihuje podstatu tohto miesta a to, prečo by tam tie kocky mali ostať.
20. november 2015

Katka

Nádhera by to bola, keby sa doplnili alebo inak riešili tie prázdne miesta (napr. okolo kanála), fotky to tiež dobre dokumentujú. Takto to vyzerá ako nedorobené
21. november 2015

Dušan Kováč

V Hlohovci majú podobnú ulicu, tiež so stromoradím. Smerom od železničnej stanice, rovnako sa mi páči, ako táto. Je fajn, že na jar to predláždia. Zas bude Trnava o niečo krajšia.
23. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v roku 2016 je naplánované rozobratie a opätovné uloženie kamennej dlažby.
O rozsahu, resp. prípadných úpravách povrchu v kombinácii s iným typom dlažby sa bude rozhodovať na základe návrhov a odporučenia Krajského pamiatkového úradu v Trnave.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
23. november 2015

sigiq

odpoveď je postačujúca ,len nechápem prečo ste asfalt nestiahli v období ,kedy ste chceli dlažbu aj upraviť,ale fajn.
23. november 2015

Eduard Trnavský

Sigiq, dlazba bola odjavena nahodne, preto sa musel dat dole cely asfalt aby sa zistilo v akom rozsahu je poskodena alebo akom stave je. Po odkryti dlazby sa museli urobit vypocty a projekty a to sa neda stihnut za 2 dni a uz vobec nie bez toho aby projektanti videli pod asfalt. A to este nehovorim ze kolko trva vyber zhotovitela. Takze nieje je to ako "hop na kravu a mam teľa"
24. november 2015

Marek

to Brodnan - ak je to teda vedene ako cesta, preco su lavicky do cesty bez obrubnika, resp. ako sa dostat k tym lavickam?
26. november 2015

Juraj2

to Marek: Pokial nie je na ceste znacka B13 - Zákaz vstupu chodcov, tak tam chodci mozu chodit. A mozu prejst aj k lavickam. Ale malo z nich si uvedomuje, ze je to cesta a mali by si davat vacsi pozor ako na chodniku.
04. december 2015

silvia

Parada, takze tadial mozem chodit na aute? Tusim zo strany Razusovej ulice nie je ani zakaz vjazdu.
04. december 2015

Viktor

včera som šiel okolo a všimol som si, že

od Dolných bášt sú tam tri značky:
C9 Cestička pre chodcov
B1 Zákaz vjazdu všetkých vozidiel v oboch smeroch
E12 Dodatková tabuľka s textom : okrem vozidiel ZVJS a skautingu

od Rázusovej tam nie je nič, iba chodník so zníženou hranou, na ktorý treba vyjsť
04. december 2015

Viktor

Ešte dodám, že značka Cestička pre chodcov C9 prikazuje chodcom použiť v predmetnom smere takto označenú cestičku alebo pruh. Iným účastníkom cestnej premávky je používanie cestičky alebo pruhu zakázané.
04. december 2015

silvia

Tak by bolo dobre upravit znacenie aj zo strany Razusovej ulice.
16. február 2016

Adriána Kondlová

Prezentácia dlažby na Streleckej ulici
Dobrý deň,
Veľmi ma potešila snaha Mesta Trnava o prezentáciu pôvodnej dlažby na Streleckej ulici, ktorú dlhé roky zakrýval asfalt. Ako problematické vidím nedostatočné očistenie dlažby od asfaltu, ktorý na chodníku stvorí výstupky. Aj prezentácii dlažby by, podľa môjho názoru, pomohlo, ak by si ju ľudia nevšimli tak, že zakopnú o kusy nedočisteného asfaltu. Vopred Vám ďakujem za riešenie.
01. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dlažba bude od zbytkového asfaltu dočistená ihneď, ako to dovolia poveternostné a teplotné podmienky.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
01. marec 2016

sigiq

no je pekné ,že bude očistená ,ale mala by byť aj vyrovnaná a celkovo opravená,pretože chôdza po nej je hrozná.jednotlivé kocky nie sú v rovine a myslím si ,že skôr by si to zaslúžilo komplet novú dlažbu.
01. marec 2016

Viktor

to sigiiq - vyššie uvedená (hneď pod podnetom) reakcia mesta zo dňa 23. novembera 2015:
"Dobrý deň,
v roku 2016 je naplánované rozobratie a opätovné uloženie kamennej dlažby.
O rozsahu, resp. prípadných úpravách povrchu v kombinácii s iným typom dlažby sa bude rozhodovať na základe návrhov a odporučenia Krajského pamiatkového úradu v Trnave."
Dnešná odpoveď je len reakciou na aktualizáciu z februára 2016.
Niekedy treba aj čítať, a až potom písať...
07. máj 2016

Matúš G

Dnes odstraňovali zbytky asfaltu z kociek.
08. máj 2016

Peto

Parada! Dik Matus za aktualizaciu, v pondelok sa hned bude lepsie pozerat pod nohy :)
10. máj 2016

Peto

Tak, dnes som prechadzal len jednym koncom okolo centra volneho casu a asfalt na kockach este bol. Asi postupuju z druheho konca a pomaly. Kto caka, docka sa
19. máj 2016

Matúš G

Už sú skoro na konci (pri detskom ihrisku).
24. máj 2016

sigiq

tak vážený toto nemyslíte vážne ,že podnet je vyriešený.ten tankodrom po ktorom sa poriadne nedá chodiť je ,akože hotový.kocky každá v inej úrovni ,krivé nepekné a aj špatne vyčistené.tá cesta ,alebo chodník je katastrofa toto naozaj nemôžeťe považovať za vyriešené veď je to smiešne.mali ste to aspoň dorovnať hrôza.
24. máj 2016

Peto

sisiq, pozri si prvu odpoved mesta v tomto vlakne. Dlazba bude rozobrata potom, ako k tomu hodi stanovisko pamiatkovy urad. Co sa cistenia tyka, postupuju pomaly od sudu smerom ku kalokagatii.
24. máj 2016

sigiq

tak ,ako môže byť podnet označený,ako vyriešený,keď to ani zďaleka neni hotové.
24. máj 2016

Peto

Ako vyrieseny bol (myslim) oznaceny az po 23. novembri 2015. Mozes si vsimnut, ze az 7 ludi oznacilo odpoved mesta za dostatocnu. Podnet sa bral teda ako vyrieseny. Potom prisla aktualizacia 16. februara 2016 a odpoved mesta, ze sa kocky idu cistit. Stav podnetu sa pri aktualizacii neriesil. Osobne by som tiez radsej zvolil status "V rieseni" ako "Vybavene", kedze prace na kockach este stale prebiehaju a pamiatkovy urad este nekonal.
22. jún 2016

Matúš G

Kocky sú dokončené. Vybavené.
26. jún 2016

sigiq

posledná fotka: kocky sú dokončené vybavené a tak to aj zostane už stým nikto nič robiť nebude o tom som presvedčený.žiadny výber novej dlažby ,žiadne vytiahnutie a dorovnanie proste hotovo.pretože tu niet načo čakať ,leda že by na december a poriadny sneh a potom asi začnú.je mi zle z prístupu mesta .tá cesta ,chodník je proste katastrofálna nedá sa poriadne potom chodiť taká je pravda .ja to považujem za totálne nevyriešené a nie že podnet je vyriešený.takto ,keď budete riešiť podnety aj naďalej tak tú stránku rovno zrušte,savana.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania