Vyhradené parkovanie?

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený

Dobrý deň. Na Špačinskej v Trnave má pán podnikateľ z elektro Karel označených 5 parkovacích miest. Má právo si takto "cedulkami" označiť tieto parkovacie miesta? Vyhradené parkovacie miesta by predsa mali byť označené zvislou dopravnou značkou. Ak má pán podnikateľ prenajaté/odkúpené tieto miesta, môžu takto získať vyhradené miesto aj obyvatelia okolitých bytoviek? Z elektro Karel často parkujúcich arogantne okrikuje, keď pre nedostatok miesta na týchto miestach zaparkujú alebo im zanecháva za stieračmi odkazy. Ďakujem

16. november 2015

Viktor

Ja mám takú istú skúsenosť s papierníctvom na Priemyselnej - https://goo.gl/maps/o9yLy2N6aJK2
16. november 2015

Miroslav

To isté sa deje v okolí polikliniky. Zamestnancom sa vyhradzujú stále nové parkovacie miesta, ale parkujú aj pred panelákmi. Ak zaparkujete na noc na ich "vyhradenom mieste" a ráno odchádzate tak si vypočujete vyhrážanie o odtiahnutí a podobne.
18. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe Vášho podnetu bol podnikateľ oslovený s požiadavkou na odstránenie týchto ceduliek, pretože nemal povolenie na ich umiestnenie.
Predmetné parkoviská sú vo vlastníctve a správe Mesta Trnavy, a preto sú verejne dostupné pre všetkých vodičov bez obmedzenia. Aj napriek týmto tabuľkám tam môžete parkovať bez obáv na sankčný postih, pretože takéto tabuľky nie sú svojim vyobrazením a rozmermi v súlade s platnou legislatívou, čím sú neplatné.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
18. november 2015

Jaro

Dobrý deň, ďakujem za preverenie a vyriešenie :-)
18. november 2015

Miroslav

Tá odpoveď samosprávy sa týka len toho elektra alebo aj parkovísk v okolí polikliniky? Dával som aj podnet https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/18759/parkovanie-pri-poliklinike-sukromne-pozemky
18. november 2015

Juraj1

Všetci vieme, že parkovanie na ul. Tehelnej a okolí počas dňa je úplná katastrofa, keď najmä spoplatnením parkoviska pri VÚC, sa parkovanie návštevníkov polikliniky presunulo na parkoviská pred obytným blokmi. Výsledkom toho je to, že domáci nemá šancu počas dňa zaparkovať niekedy ani na sídlisku, pričom parkovacie miesta zaberajú na 90% návštevníci z okolia Trnavy.
Bolo by na mieste, aby sa mesto postaralo o svojich občanov, ktorí mu platia dane tým, že by osadilo dopravné značky o zákaze vjazdu s dotatkovou tabuľou povoľujúcou vstup "dopravnej obsluhe", ako je to na ul. Spartakovskej pri miestnom trhovisku. Potom by mohli príslušníci Mestskej polície "poľovať" na priestupcov a nie striehnuť na miestnych občanov, ktorí ako poslednú možnosť volia zaparkovanie svojho vozidla spôsobom, ktorý nie je vždy najšťastnejší, ale v danej situácií jediný. Priložím aj foto, ako som dopadol pred vlastným domom. Nech každý posúdi, ako som poškodil mestskú zeleň. Foto v novom príspevku.
07. december 2015

Matúš G

Po 3 týždňoch sú stále cedulky na mieste. Kedy ich podnikateľ odstráni?
26. december 2015

Jaro

Hlásim, že cedulky sú k dnešnému dňu stále osadené. Bol podnikateľ oslovený, že má cedulky odstrániť? Či len nie je toho, kto by odstránenie aj skontroloval?
26. december 2015

Miroslav

Juraj, čo ta spomínaná fotka?
"Priložím aj foto, ako som dopadol pred vlastným domom. Nech každý posúdi, ako som poškodil mestskú zeleň. Foto v novom príspevku."
08. január 2016

Andrej

Tabuľky osadené bez povolenia mesta a pritom na parkovisku vo vlastníctve a správe mesta, tam stále sú.
17. máj 2016

Matúš G

Vybavené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania