Úprava trávnika

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Mária 04. decembra 2015

Cez tento trávnik vedľa domu na Veternej 6556 si skracujú cestu obyvatelia zadných domov na sídlisku Zátvor. Požiadali sme o vysadenie kríkov na zamedzenie prechodu, uprostred cestičky bol vysadený jeden krík a milí ponáhľajúci si vychodili cestičky dve. Je to neestetické a keď naprší je tam plno blata. Veľmi by sme uvítali, keby kompetentní s tým niečo urobili.

09. december 2015

Peter

Výsadba kríčkov problém pravdepodobne nevyrieši. Nebolo by lepšie urobiť tam chodník? Bolo by to estetickejšie ako súčasný stav a vyriešil by sa problém s blatom.
11. december 2015

Mária

Ak by to bol veľký trávnik ,chodník by to vyriešil, ale je to úplne malý trávnik a o 10m ďalej je riadny chodník
14. december 2015

Božka Kubovičová

Je to malý trávnik a preto by tam stačil malý chodníček..... a to pred vysadením toho jediného minikríčka si tadiaľ občas skrátil cestu aj nejaký hlupák s autom. Ľudská hlúposť, drzosť a obmedzenosť nemá hranice. Ľudia tadiaľ chodia, aj keď je tam blato. To už vôbec nechápem, ale asi im ten ušetrený čas stojí za to :).
14. december 2015

Peter

Tento vyšľapaný chodníček je logickým pokračovaním podobnej "skratky" od Tesca (odtiaľ pravdepodobne kráča aj pán v modrej bunde na fotke) a takisto uhlopriečne je vyšľapaná skratka vo vnútri bloku smerom k ihrisku. Keď sa to zráta, už tam nejaká časová úspora na takom dlhom úseku asi bude, preto treba systémové riešenie. V rámci plánovanej revitalizácie ihrísk by sa to snáď dalo vyriešiť.
14. december 2015

Božka Kubovičová

to Peter: Uvažujete síce logicky, ale pôvodný zámer ľudí bol asi iný. Takýto chodníček, len jeden, tam bol vyšliapaný dávno pred Tescom (bývam tam 26 rokov). Každý, kto ide ďalej do sídliska, či k domom na Kopánku ide krížom..... už roky. Ten chodníček potom pokračuje, krížom cez celý "dvor" medzi panelákmi, takže úspora času je ešte väčšia :).
Áno, dúfame, že revitalizácia sídliska niečo pomôže. Len dúfam, že tí, čo ten návrh pripravovali sa tam boli aj pozrieť. Lebo papier znesie všetko.
08. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
spolu s projektom Humanizácie obytného súboru Zátvor dvor č. 2 a dvor č. 3, ktorá sa bude v tomto roku realizovať, sa projektoval aj cyklochodník na Veternej ulici. Trasa cyklochodníka je navrhnutá v pokračovaní jestvujúceho cyklochodníka od kruhovej križovatky Veternej a Saleziánskej ulice po križovatku s Východnou. Cyklochodník nahradí súčasný chodník pre peších vedúci vedľa parkoviska a nový chodník pre peších bude vybudovaný vedľa cyklochodníka (v páse zelene). Na konci úseku sa v 90-stupňovom uhle stočí cez parkovisko ku komunikácii smerom na Východnú ulicu, kde bude vyznačený prechod pre chodcov; cyklochodník tu bude ukončený.
Z toho vyplýva, že chodcom bude slúžiť na prechod cez cestu novozriadený prechod (ktorý dnes absentuje) a ten ich priamo navedie na jestvujúci chodník do vnútrobloku. Potom vybudovanie skratky nebude mať opodstatnenie. Projekt Humanizácie tu navrhuje výsadbu dvoch stromov.
Cyklochodník (spolu s novým chodníkom) sa však nebude realizovať v tomto roku.

Odbor investičnej výstavby
07. máj 2019

Mária

Ulica Veterná-trávnatá plocha-vyjazdené koľaje

Prosíme o upravenie trávnatej plochy medzi BD Veterná 25,26,27 a BD Veterná 28,29,30. Chodci si tam skracujú cestu, dokonca aj keď prší a na chodníku býva vtedy plno blata. Táto téma bola už v minulosti otvorená, žiadali sme vysadenie kríkov, aby sa zabránilo prechodu cez tento úsek, resp. vytvorenie riadneho chodníka. Chodník bol zamietnutý, na vychodený koľaje bolo navezené trochu hliny, vysadený jeden stromček a za krátky čas to bolo také ako predtým. Na celom sídlisku je takýto stav iba pri našom dome, keď sa robila revitalizácia dvoru č.2, bol stredom vybudovaný chodník a všetci, ktorí prichádzajú zo zadnej časti sídliska neodbočia na chodník ale nadväzujúc na spomínaný chodník pokračujú ďalej cez trávnik
26. február 2020

Mária

Teším sa, dúfam, že nie predčasne, že v rámci humanizácie projektu pre dvor č. 1, ktorá má začať v marci 2020, bude tento priestor konečne upravený
26. február 2020

Mária

opravujem štylizáciu: v rámci humanizácie,či revitalizácie, pri realizovaní projektu pre dvor č. 1
02. marec 2020

Mária

aktuálne
10. jún 2020

Mária

Riešenie sa našlo, v rámci humanizácie dvora č. 1
bol zrealizovaný aj nový chodník vedľa nášho domu, čomu sme veľmi radi, ale potešili by sme sa aj úprave priľahlého trávnika
15. jún 2020

Mária

Ďakujeme :-)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania