Ako utečenecké tábory

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
sigiq 07. decembra 2015

Zdar lokalita smerom od Linčianskej na most nad potokom Trnávkou ulica Mikovíniho.Od mosta na ľavej strane Trnávky na pravom brehu sú takzvané tábory nie však utečencov,ale bezdomovcov.Od mosta cc 100 metrov majú tam svoje bunkre dokonca na dvoch miestach.Je tam chodník cez ktorý chodia cyklisti,ale aj ľudia do práce či z práce.Bolo by fajn ,keby ste tieto tábory zrušili kôli bezpečnosti ľudí,lebo pochybujem o tom ,že tam bývajú abstinenty.Navyše je tam bordel ,ktorý tam nemá čo hľadať.

08. december 2015

Maja

Sigiq a kam by si tých bezdomovcov dal? Oni sami nevedia kam ísť a ani ty to nevieš. Ani ja to neviem. Napíš riešenie. Ponosovať sa a posudzovať vie každý.
08. december 2015

sigiq

maja tebe by som ich dal do obyvačky ,keby cestou do práce napadli tvoju dcéru ,alebo syna netrepela by si tu tieto nezmysli.viem čo tu pri linčianskej robia tak radšej mlč mám najradšej ľudí tvojho typu ,ktorý sa hrajú na svätých.
08. december 2015

Jozef Novák

Ešte je tam v blízkosti aj tretí tábor kúsok ďalej po cestičke v smere do Modranky po ľavej strane.

Osvetlenie a upratanie okolia chodníčka by dosť pomohlo.
08. december 2015

sigiq

chodím tadiaľ do práce každý deň takže viem aj o tom tretom a preto aj viem čo tam vyvádzajú hlavne v lete. vložky ,frcky a bordel ,že to tam asa nestíha odvážať.
09. december 2015

Maja

No sigiq a možno ma aj napadli, čo ty vieš. Existuje záchytný sociálny systém tohto štátu. Bezdomovec má nárok na nocľah na Coburgovej 24, keď prinesie od lekára papier, že nemá svrab, nocľah si vybaví na sociálnom odbore MsÚ. Tam dostane aj jednorazovú sociálnu dávku (€). Má nárok na 1 teplé jedlo denne v trnavskej arcidiecéznej charite, kde môže dostať aj odev. Každopádne ak pôjde na MsÚ na sociálny odbor, zabezpečia mu tieto legálne výpomoci a poradia, ako ďalej. Ak vyriešime ľudí, vyriešime neporiadok. Ak vieš, kde sú takéto hniezda, napíš vždy podnet na sociálny odbor MsÚ, ktorí toto riešia spolu s MsP.
09. december 2015

sigiq

maja ty by si si mala nájsť tému niekde na stránke nového času tam si určite prídeš na svoje. je to odkaz pre starostu tak je to tu a ďalej ma to nezaujíma nech to rieši kto chce.tvrdíš ,že ťa možno aj napadli. no zrejme sa ti to páčilo ,keď ich tak obhajuješ. nechápem čo tu riešiš asi sa nudíš tak reaguješ všade na všetko.nekomentuj to tu choď niekam inam trebárs aj za tými pánmi čo sa ti tak páčia.savana.
12. december 2015

Juraj

Asi 2 tyzdne dozadu som sa rozpraval s policajtmi, ktori zastavili pri CKDcku o tomto brlohu, ktory vidim z okna bytu. Na moju otazku, ci o probleme vedia a ci sa riesi mi odpovedali, ze vedia, ale ze sa to riesit neda. Lebo vraj sa prestahuju zase o 100 metrov dalej...

Budem uprimny - mna vobec nezaujima, ze sa ich problem nevyriesi, lebo sa prestahuju o 100 metrov inde. Mna zaujima ine - moj problem (a problem vsetkych ludi, ktori byvaju v mojom okoli), ze ich vidim kazdy den z okna, sa neriesi! A pokial je policajt schopny mi povedat vetu uvedenu vyssie, tak sa pytam, ako moze taky clovek obliekat uniformu...

K ludom co v tom bordeli ziju: Nie som dobrovolnik ludskopravnej organizacie a ani samaritan, aby som sa zaujimal o ich konkretny osud. Myslim, ze moznosti maju bezdomovci v Trnave dostatok. Moj podnet je to, ze tvoria de facto ciernu skladku, ktora sa kazdym dom, zvacsuje. Moj podnet rovnako je, ze ked zafuka vietor, tak mam pod oknami neporiadok. A zaroven mam ani nie 100 metrov od bytu lozisko parazitov, plostic a inej havede.

Ziadam, aby mesto okamzite zakrocilo a neschovavalo sa za ludi, ktori tam akoze "ziju" a tu skladku vytvorili. Opakujem znovu: Ide o neustale sa rozrastajucu ciernu skladku a ziadam, aby to mesto aj tak riesilo a to bez ohladu na ich tvorcov. To nech riesia uz ini kompetentni...
18. december 2015

Maja

Nejde o mestský pozemok, ide o súkromný pozemok, ktorý je prenajatý družstvu Majcichov, ktoré tento neporiadok na jeseň vyčistilo. Bezdomovci boli niekoľkokrát vyzvaní, že porušujú zákon a dostali ponuku na ubytovanie, ale títo pomoc odmietajú. Takže ak sa chce riešiť neporiadok po bezdomovcoch, treba kontaktovať majiteľa pozemku (nájomcu) alebo MsÚ referát odpadového hospodárstva resp. odbor komunálnych služieb, ak riešiť bezdomovcov tak MsÚ odbor sociálny. V tomto prípade pomoc odmietli a neporiadok spravili znova, ale je to návod aj pre ostatných, ako postupovať v iných prípadoch, ak sa nám niečo nepáči. Ja som si dala tú námahu, aby som si to zistila, tak to dokážu aj iní, no a ako píšem, hádam to poslúži aj ostatným.
22. december 2015

sigiq

z akého dôvodu to neriešite?označený ,ako neriešený fíha vy ste iný machri.
23. december 2015

Juraj

To je oficialne vyjadrenie? Pripajam sa aj ja s prosbou o vysvetlenie, preco sa tento problem neriesi. Momentalne sa "skladka" uspesne rozrasta a vyzera uz podstatne horsie,ako na fotkach. Tiez by ma zaujimalo,ako dlho by nieco podobne vydrzalo napr. v stanicnom parku alebo v promenade. Mam to chapat tak, ze riesenie problemov slusnych ludi na Lincianskej je druhorade?
23. december 2015

Maja

Chalani, čo nechápete? 1. je to na súkromnom pozemku, mesto tam nemôže zasahovať, vlastník musí niečo spraviť, aby sa to odstránilo. 2. bezdomovci (otec so synom) odmietli pomoc a ponúknuté riešenie ich situácie s ubytovaním. Veď ich skúste presvedčiť vy, policajti aj mesto to skúšalo, povedali mi to na úrade, keď som tam kvôli tomu volala...
23. december 2015

Juraj

Maja, neviem, ci riesime obaja to iste, cize skusim zacat tam: Ja riesim "skladku" cca 100 metrov smerom do centra mesta od mostu cez Trnavku (vid Sigiqove fotky), nie opacne smerom do Modranky. Smerom do Modranky su polia a tam by tvoje argument sedeli. Na katastralnom je podla kapor.sk plocha, ktoru riesim ja (a zrejme aj Sigiq) vo vlastnictve mesta - parcela 6511/30, cislo listu vlastnictva 5000. Cize si myslim, ze mesto je ta institucia, ktora musi konat v tomto pripade.
08. február 2016

Beata Rexin

Vajslova Dolina - spina, odpad, bezdomovci
Dobry den, prilozena fotka ukazuje chodnik popri Trnavke, od Vajslovej ulice do Modranky. Tento chodnik sa vyuziva sa na prechadzky so psom, jogging, cyklistiku, boli popri nom vysadene stromy, upraveny chodnik, dokonca postane smetiaky na odpad...ale rekreacny potencial sa neda vyuzivat, kvoli obrovskemu mnozstvu odpadu a spiny, aktualne aj bezdomovcom, ktori si tam postavili "obidlia". Pan starosta, nebudem Vam to fotit, chodte sa tam len tak prejst a urobte si vlastny dojem. Ja uz som si privykla nato, ze cistota sa v Trnave az tak nenosi, ale toto uz je na mna moc. Asi prestanem behavat popri Trnavke, lebo jogging na smetisku nie je nic rekreacne.... S pozdravom, Beata Rexin
12. február 2016

Juraj

Aktualizacia: Prave som napocital 5 ludi ktori v tejto skladke ziju. V noci robia hluk, vykrikuju na seba cez breh Trnavky, niekedy az od CKDcka. Predvcerom sme nemohli vobec spat pri otvorenom okne, lebo jeden z nich chytil amok (asi mu dobre sadla davka drog) a skriekal 15 minut v kuse o tretej rano nezmsly na plne hrdlo...citovat to radsej nebudem.
Tiez je mi luto ako Beata hore, ktori nemaju priestor pre normalne aktivity, resp chodia tadial do prace. Nehovoriac o mamach s detmi v kociku a podobne!
V skratke - ludom v mojom okoli uz dochadza trpezlivost. Vase neriesenie problemu je vsmech slusnm ludom do tvare! Uvedomte si, ze my nie sme povinni toto trpiet a zaciname byt zufali z vasej ignoracie a nekonania. Na koho sa mame teda obratit? Kto nam pomoze?
Ziadam o okamzite riesenie problemu. Rovnako ziadam starostu, nech sa ide na vlastne oci pozriet, kam vedie dlhodobe ignorovanie problemu.
18. február 2016

Matúš G

Zdá sa, že prvý tábor vyhorel.
18. február 2016

Matúš G

Ten druhý je bez zmeny. Ako ďalej?
09. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mestská polícia v Trnave o tejto problematickej lokalite vie a stále ju monitoruje.
Prostredníctvom intenzívnych kontrol týchto ľudí neustále kontroluje, upozorňuje na znečisťovanie verejného priestranstva, či požívanie alkoholu na verejnom priestranstve.
Nie je však možné človeka vykázať z verejne prístupného priestoru iba preto, že niekomu vadí alebo sa mu nepáči.
Situácia v tomto prípade je komplikovanejšia aj skutočnosťou, že sa nejedná po pozemok mesta.

Mestská polícia mesta Trnava
09. marec 2016

sigiq

žiadam mesto ,aby ste to okamžite odstránili ,lebo si najmem partiu chlapov a všetok ten bordel vám presťahujeme pre radnicu.
09. marec 2016

sigiq

myslím to smrtelne vážne
12. marec 2016

Juraj

Zdravim. Priznam sa,ze presne to iste ma napadlo tiez. Rovnako priznavam,ze ma to napadlo v zufalstve. Treba si uvedomit a hlavne pochopit ludi,ktori v bytovkach okolo byvaju. Musime trpiet rusenie nocneho kludu, naposledy vo stvrtok ma opat zobudilo hlasne vykrikovanie a buchot ( jednalo sa o prestavbu a buracie prace akozeobyvatelov skladky). Ako pracujucemu cloveku spavajucemu pri otvorenom okne sa mi vobec nepaci byt kazdy druhy den o pol 3 hore...aha,mam sa im zrejme prisposobit ja a spat pri zatvorenom okne,pardon...Tiez priestory okolo-ihrisko parkovisko atd-upratujeme raz do roka ako dobrovolnici. Odkedy ta skladka stoji tak tolko neporiadku som pod oknom este nemal (vietor fuka a chodia aj na prechadzky)Pisal som to uz vyssie a zareagujem znovu a hlasnejsie na vyjadrenie mestskych policajtov: RIESTE TO AKO SKLADKU! TZN. VYPRATAT A HOTOVO. Ze su tam neprisposobivi ludia nie je podstata. Podstata je,ze oni tam budu len vtedy,ked im umoznite aby urobili ciernu skladku. A vy ste im to umoznili a umoznujete im rozsirovat skladku uz tri stvrte roka.A robite to vedome dalej. A k verejnym priestranstvam:Nemam nastudovane zakony ale skutocne si myslite,ze ludia,ktori sa zdrzuju so svojimi osobnymi vecami na jednom mieste den aj noc tri stvrte roka v kuse,obtazuju okolie den a noc, su vlastne Len akysi okoloiduci na verejnom priestranstve a nemozno ich vykazat? A to s tym pacenim a nepacenim - to sa nam ludom posmievate? Citali ste to tu vobec predtym nez ste ten nezmysel zlatali dokopy? Kazdopadne mam riesenie. Davam vam mesiac na riesenie. Potom vas mestskych budem volat kazdy den. Ak to nepomoze tak problem medializujem (pracoval som v novinach a kontakty mam)...
14. marec 2016

petra richtetova

Skladka odpadu pri Trnavke
Skládka odpadu a neporiadok pozdĺž Trnavky, medzi Mikoviniho ulicou a Vajslovou dolinou.
15. marec 2016

Juraj

Diky za info Flego. Prezrel som si tie podnety a vyzera to tak,ze po vyrieseni tohto podnetu a vypratani je jedine udrzatelne riesenie kultivovat celu plochu,osvetlit chodnicek a spravit tam kvazi park. Zaroven pravidelne obchodzky mestskych musia byt samozrejmostou aby sme nebolo tam,kde predtym. S vypratanim aktualneho podnetu ako dobrovolnik nemam problem,pokial mi bude bude garantovana bezpecnost (bezdomovci budu prec) a budem o tom vediet vopred (napr info tu).Pozitivum je,ze podobne podnety sa v minulosti aspon ciastocne riesili.
16. marec 2016

Flego

Presne tak, terén sprehľadniť orezaním stromov a pravidelným kosením a potom už len denne monitorovať a každý pokus o osídlenie v zárodku zamedziť.
03. jún 2016

Táňa Vavrová

Momentálne je celá oblasť silno zarastená, problém s bezdomovcami pretrváva, neporiadok, hluk, po zotmení sa tadiaľ ľudia boja chodiť. Predávajú si tam drogy, robia neporiadok. Nemusím snáď opakovať že dennodenne tadiaľ prejde množstvo cyklistov, bežcov, rodín, psíčkarov a ľudí, ktorí tadiaľ chodia do práce.
Ale vyzerá to že SNÁĎ svitá na lepšie časy...
http://www.trnava.zasahy.sk/projekt/85/vajslova-dolina
Otázkou ostáva či sa tento projekt dotiahne do konca a či bude zrealizovaný na celom úseku až po Mikovíniho cestu a nezabudnúť na osvetlenie...
04. jún 2016

Juraj

Ano, posunuli sa trochu vyssie a postavili novy tabor za stromami hned za zbernym dvorom. Nedavno tam mali party a o polnoci buchali petardami.

Po mojich skúsenostiach s mestskými som ich uz ani nevolal. Problem je, ze nikdy nepridu po prvom zavolani, ale az po dvoch-troch. A nie vzdy ma zobudeny clovek silu byt hore pol hodinu a volat opakovane mestských. Tymto apelujem na mestsku policiu, aby riesili podnet hned na prve zavolanie a nenechavali to "vyhnit".

Ten napad na skulturnenie vyzera dobre. Len ako pisete, osvetlenie a vycistenie od bordelu a zelene az po zberny dvor je zaklad uspechu.

Kazdopadne moja trpezlivost je na konci...
04. jún 2016

Juraj

A neodpustim si poznamky smerom k mestskym:

1. Mozete nam popisat, co znamena u vas "pravidelne monitorovanie situacie"? Moja predstava je, ze by ste mohli preventivne v noci 2-3x do tyzdna prist na miesto sami a necakat na zavolanie. Nic take sa vsak nedeje. Nebojte sa, oni tam ziju, takze mate velmi velku sancu, ze ich tam kedykolvek najdete a mozete hned riesit situaciu (namiesto strkania hlavy do piesku)...

2. Mate niekde v predpisoch, ze clovek je povinny vam volat v noci dva, tri krat, aby ste vyrazili riesit problem rusenia nocneho kludu? Ak nie je a vy nechodite na prve zavolanie, tak si nerobite svoju pracu a mam pravo sa stazovat. A tak aj urobim...
18. december 2016

Juraj

Zdravim.
Uz dlhsiu dobu sledujem, ze skladka sa znovu pomaly meni na celkom slusny pribytok.
Myslim, ze by bolo vhodne aktualizovat status zo strany mesta, ze co znamena v rieseni.
Moje otazky na mesto:
V akom stave su aktivity prerabky tejto zony na oddychovu zo strany mesta (linky ktore sem boli poslane)?
Kedy sa planuje realizacia?
Dokedy maju vsetci trpezlivo cakat s riesenim problemu?
14. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dnes boli z tejto lokality odstránené dva plné kontajnery odpadu. V dohľadnej dobe sa bude pokračovať v čistení a odstraňovaní ďalšieho neporiadku.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
17. máj 2017

sigiq

Juraj čo sa týka M.P. videl si ich niekedy v meste? Ja ,len ,keď išli na obed.Už od slova mestský policajt (mestský) . Páni sa preháňajú na autách oni pešo chodiť nebudú a samozrejme niečo musia vybrať na svoje platy takže jejich hlavná náplň je vyberať pokuty a dávať papuče.Policajt má byť predovšetkým v meste a nie v okolí kadiaľ sa prevážajú.Musím spomenúť našich spoluobčanov tmavšej pleti ,ktorý si napríklad z verejných fontán urobili verejné kúpalisko a kde sú naši páni.Myslíte si ,že oni za 800€ v čistom pôjdu do konfliktu?no nie radšej zmiznú z autom niekde za Trnavu.V meste by mali byť permanentne policajti a sústavne by mali dbať na bezpečnosť v meste čo sa nedeje.Na druhej strane chápem chlapcov ,že za tie prachy čo by sme chceli viem o čom píšem.Takže sa nečudujme ,že oni rozhodne poriadok z bezdomovcami robiť nebudú.
24. október 2018

Flego

Myslím, že toto je vybavené. Priestor je už tak vyčistený, že už sa tu nemajú kde usadiť.
26. október 2018

Flego

vybavené

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania