Rozbitý a nedokončený chodník na ul. Gábora Steinera

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
sigiq 08. februára 2016

No nič v zlom ,ale ,aby v dnešnej dobe existovalo to na čo sa pozeráte tak to sa zastavuje ľudský rozum. Po celej dĺžke chodníka urobená jama ešte niekedy koncom októbra,alebo začiatkom novembra ,teraz presne neviem a dnešný výsledok toto. Jamu nejako po zahádzaný udupali a naliali tam betón,len tak trocha to zarovnali a tým to haslo.To vážený je betón ešte nejakých 10 cm bod pôvodnou úrovňou chodníka.Samozrejme po betóne sa veselo špacírovalo takže jamy v jame ,ako vyšité.Nechápem jednu vec ,keď zabetónujem jamu a po vytvrdnutí betónu to nezalejem smolou tak to ,ako nazvete.Niekoľko mesiacov chodíme po tomto tankodrome a teraz si predstavte ,že na to spadlo trochu snehu a úraz je tu..Žiadam kompetentných, aby to urýchlene dali do poriadku,lebo ,keď sa niekomu niečo stane súd máte na krku.

08. február 2016

trnafcan.tt

Vysadili stromy, tak im na chodníky nezostalo. Zaujímalo by ma, kadiaľ chodia zodpovední do práce. Oni toto nevidia?
08. február 2016

zofia

Pisme dookola ze tie chodniky a cesty v Trnave je humus, no mozno novy sef odboru komunalnych sluzieb zasiahne, ale uz mal davno zasiahnut primator
08. február 2016

kolombo

Len tak,dobrá téma.Dúfam,že to bude aj v smeráckom hnoji Bez Rešpektu.Náš majster kopunik,ktorý nevie vydokladovať odkiaľ má peniaze na svoj týždenník...To ste zabili pán Trnavčan s tými stromami.
08. február 2016

Fredy

V odkaze nie je uvedené, prečo bol ten chodník rozkopaný. Robilo sa to zrejme pre nejakú firmu a tá má v podmienkach rozkopávky uvedené, ako a dokedy má dať chodník minimálne do pôvodného stavu, resp. ho zabezpečiť počas priebehu prác.
Napríklad koncom minulého roka sa na Špačinskej ulici od vstupu do Trnavy po Námestie SUT robil plyn, niekoľko týždňov to vyzeralo podobne /ale výškový rozdiel bol asi iba do 5cm/, ale pri vstupoch do domov a pri križovaní chodníkov boli osadené „mostíky“ z dosiek.
Ak popisovaný stav trvá dlhšie ako mesiac, tak je to divné, pretože na dokončenie je aj vhodné počasie. Jedine, že by sa na niečo dodatočne neplánovane čakalo, napr. ,že sa ten chodník urobí nanovo v celej šírke a dorába sa na poslednú chvíľu projektová dokumentácia.
Som zvedavý na odpoveď mesta, že v čom je zádrhel.
09. február 2016

trnafcan.tt

Žiadam admina, aby nepúšťal do diskusie príspevky, ktoré sa netýkajú témy!!! Kolombo si cez túto stránku pravidelne honká svoje ego a lieči osobné a politické komplexy. Na to ľudia zvedaví nie sú. Oni chcú "iba" opraviť chodník po ktorom musia každý deň kráčať a riskovať svoje zdravie! Takže admin konaj !!!
09. február 2016

kolombo

Tak Trnafčan,to ego si honkáš ty,ale dobre.Napísať takú vec,že vysadili stromy a na chodníky im nezostalo...to nie je nejaký komplex?Ďakujem pánovi primátorovi a Lepšej Trnavy,že presadili toľko vysadených stromov!
09. február 2016

trnafcan.tt

Tááák, dennú dávku pchania sa do prdele primátorovi má kolombo splnenú (pozn.: aj "babky demokratky" rovnako trápne ďakovali p.Mečiarovi). Ešte nám napíš, ako Tvoje komentáre súvisia s tým, že je chodník stále nedorobený.
09. február 2016

trnafcan.tt

Tááák, dennú dávku pchania sa do prdele primátorovi má kolombo splnenú (pozn.: aj "babky demokratky" rovnako trápne ďakovali p.Mečiarovi). Ešte nám napíš, ako Tvoje komentáre súvisia s tým, že je chodník stále nedorobený.
09. február 2016

kolombo

A ty sa komu do prdele pcháš?Môžme hádať?A tvoj prvý komentár,že vysadili stromy mal čo spoločné s chodníkom?A neviem prečo tu spomínaš politiku.Stačilo!
09. február 2016

trnafcan.tt

kolombo, dennú dávku pchania sa do prdele primátorovi máš na dnes splnenú. Viac už nemusíš. Všetkého veľa škodí !
09. február 2016

kolombo

No niekto je už v tej prdeli veľmi dávno a hlavne strašne hlboko,vucka by vedela rozprávať....
09. február 2016

trnafcan.tt

Kolombo, zopakujem Ti to znova: dennú dávku pchania sa do prdele primátorovi máš na dnes splnenú. Tak umyť zuby a spať!
16. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v Trnave výstavbu optických káblov pre prepojenie základných a materských škol zabezpečuje firma OTNS, a.s. Bratislava. Práve na Ulici Gábora Steinera dostala uvedená spoločnosť povolenie na rozkopávku chodníka z dôvodu zriadenia optického kábla s podmienkou, že povrch chodníka urobia z liateho asfaltu v celej šírke chodníka a dĺžke rozkopávky. Mesto Trnava, v zastúpení ODaKS, úsekom dopravy - referátom technických činností má v tomto roku v pláne na uvedenej ulici zrekonštruovať celý chodník s povrchovou úpravou zo zámkovej dlažby. Aj na základe záujmu spoločnosti SPP-distribúcia, a.s. Bratislava chceme realizovať v priestore predmetného chodníka rekonštrukciu plynovodu, takže sme uvedenie chodníka do požadovaného stavu zastavili. Vzhľadom na to, že cez zimné obdobie nie je ideálne riešiť podobné stavebné úpravy sme ryhu na chodníku nechali zhotoviteľom stavby iba zabetónovať, aby do vyriešenia situácie nezostala na chodníku otvorená. V piatok 19. 2. 2016 doriešime situáciu s plynárňami (SPP - a.s.) a na základe toho dokážeme upresniť termín rekonštrukcie chodníka v časti, v ktorej bol rozkopaný.
V každom prípade bude predmetná časť chodníka zrekonštruovaná čo najskôr.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
Referát dopravy a cestného hospodárstva
16. február 2016

sigiq

výhovorky na zimu neberiem a to je zima veľmi slabá.štvrť roka rozbitý chodník je nehoráznosť.podobné práce sa vykonávajú bežne cez zimu a toto je chodník ,ktorý je ozaj frekventovaný takže s tým argumentom o zime chodťe niekam.
18. február 2016

Matúš G

Len pre informáciu, tento kúsok nedokončeného chodníka je cez cestu na Zelenečskej ul. Tiež ho rozkopali pri tejto pokládke kábla. Tento kúsok by sa mohol opraviť, nech sa na to nezabudne.
24. február 2016

Linči@nska

Ako je potom mozne, ze pravdepodobne rovnaka firma kladla opticke kable aj na Golianovej,Nerudovej,Slovanskej ulici cez celu Linciansku cca 2 mesiace po humanizacii a do povodneho stavu to teda rozhodne nedala. ak poskodim travnatu plochu, firma by ju mala znova zatravnit, alebo staci ak sa jamy zakopu a je hotovo?
10. marec 2016

Matúš G

Chodník je vo výstavbe.
05. apríl 2016

Matúš G

Vybavené, chodník je nový. Len pripomínam, že cez cestu je stále kúsok nedokončeného chodníka.
08. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
chodník na G. Steinera je opravený. Na nezaasfaltovanú ryhu cez chodník na Zelenečskej ulici upozorníme žiadateľa o rozkopávkové povolenie a vyzveme ho na zjednanie nápravy s termínom do konca apríla 2016.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
15. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
chodník je kompletne opravený. Firma, ktorá vykonáva pokládku optických káblov pre školy, nás informovala, že postupne vypĺňajú asfaltom i zvyšné ryhy - teda krátke úseky chodníka, ktoré doteraz neboli dokončené.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
15. apríl 2016

sigiq

je to síce pekné že sa to konečne spravilo a je mi jasné ,že niekedy sa to predsa raz urobiť musí ,ale tu ide o to ,že riešenie problémov trvá dlho a mám pocit ,že tá dĺžka zodpovedá ešte z čias komunizmu.toto by v číne urobili za 8 hodín a nie za pol roka svana.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania