Nepojazdné auto

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Karolina 09. februára 2016

Uz od Vianoc 2015 stoji toto dost stare a osarpane auto ako keby sa on majitel nestaral- cerveny Fiat znacky TT 886CI stale na tom istom mieste bez pohnutia (zrejme vrak,nepojazdne). Lokalizacia: parkovne miesto J.Slottu 18-20. Zbytocne berie parkovne miesto.

09. február 2016

Peto

Ak má platnu STK a EK, tak s tým nič nikto neurobí. Možno je majiteľ iba dlhodobo PN.
10. február 2016

Andrej

12. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe Vášho podnetu sme vec preverili priamo na mieste, kde sme zistili, že vozidlo stojí na parkovisku v súlade s pravidlami určenými zákonom č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.
V zmysle nového zákona č. 79/2015 Z.z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov, ktorý nadobudol účinnosť 1. 1. 2016 môže mesto požadovať odstránenie vozidla z miesta, na ktorom poškodzuje alebo ohrozuje životné prostredie, alebo narušuje estetický vzhľad obce či osobitne chránenej časti prírody a krajiny.
Po posúdení veci priamo na mieste, hliadka MsP Trnava konštatovala, že neexistuje žiaden z uvedených zákonných dôvodov pre ktorý, by mohlo Mesto Trnava žiadať držiteľa vozidla o jeho odstránenie z verejného parkoviska. Samotná skutočnosť, že vozidlo jeho držiteľ nepoužíva dlhší čas a dokonca ani skutočnosť, že vozidlo nemá platnú technickú a emisnú kontrolu, nie je zákonným dôvodom pre intervenciu zo strany mesta.

Mestská polícia mesta Trnava
12. február 2016

Karolina

absolutna nespokojnost s odpovedou!!!!!

pokial viem tak vzdy to tak bolo ze policia dala na auto upozornenie ak sa s nim nehybalo 30dni z miesta...ako to ze uz to neplati?...a tiez nechapem ze preco policii nevadi ze nema platnu STK od aprila a pritom do decembra jazdilo po cestách...ja ako vodic ci chodec odmietam zdielat vozovku s takymto autom co nie je prekontrolovane...ako budete sledovat ci STK si spravi alebo nadalej bude porusovat cestny poriadok a jazdit povozovke???? typicke Slovensko :-/
12. február 2016

kolombo

Karolína,veď ti píšu,že ten zákon o odpadoch sa zmenil.Keď niekomu prepadne STK,tak automaticky by malo prísť majiteľovi auta pokuta.Ja už som si zisťoval nejaké veci na Okresnom úrade ohľadne autovrakov.Mesto s technickou a emisnou kon.už nič nemá.
12. február 2016

Karolina

A to sa tiez zmenilo, ze ak auto stoji neustale na jednom mieste viac ako 30 dni tak neodtiahnu ani nedaju ziadne upozornenie? mojmu znamenu tak auto odtiahli pred par rokmi...ci policia zakroci vtedy kedy sa jej len chce?
12. február 2016

kolombo

Pani Karolína,treba napísať aj prečo vášmu známemu odtiahli auto.Ešte minulý rok platil starý zákon o odpadoch-autovraky,kde bolo aj dané,keď auto nemá technickú a emisnú kon.,tak MP musí dať tú výzvu 30 dní a keď to majiteľ auta nedal do poriadku,tak mesto mu mohlo odtiahnuť vozidlo.Po novom je to už vec Okresného úradu.A ten posiela pokuty,ale auto asi neodtiahne.
13. február 2016

Peto

Pani Karolíne zelam pod stromček krásnu 5tyzdnovu dovolenku a stary zákon o odpadoch, aby sa zbadala.. Auto bude po návrate preč lebo bezdôvodne tam stojí a nejazdi sa na ňom. Už Vám to dáva logiku sl. / pani Karolína?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania