Parkovanie v strede chodníka - ul. Ľ. Podjavorinská 22

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Richard 11. februára 2016

Osobné auto Daewo Lanos - TT 109 AM v kľude odparkované v strede chodníka pre chodcov, počas doobedia kontaktovaná MP Trnava, nahlásené, hliadka sa avšak nedostavila, auto tam stojí aj naďalej. Treba ho obísť cez trávu ideálne.

11. február 2016

trnafcan.tt

Richarda chápem, ani mne sa to nepáči, ale s tým obchádzaním po tráve to mierne prehnal. Keď sa v Trnave vybuduje dostatok parkovacích miest, vodiči nebudú postávať s autami takýmto spôsobom po chodníkoch !
11. február 2016

Richard Mercel

Sám tam bývam, parkujem, ale toto by ma v živote nenapadlo, je to arogancia, bezohľadnosť a porušenie zákona, to, že je nedostatok parkovacích miest takéto správanie neospravedlňuje.
14. február 2016

Viktor

dve faktické poznámky:
1) toto auto tam takto parkuje opakovane
2) je možné, že napriek všetkému predpisy neporušuje, vďaka Kaliňákovi a jeho zákone o premávke na pozemných komunikáciách je možné na chodníku stáť, ak sa nechá pre chodcov dostatočná šírka - v tomto prípade bola teoreticky dodržaná, nakoľko sa dá auto obísť popred opravu dáždnikov a bývalé mäsiarstvo - to však nič nemení na to, že takto parkovať je arogantné...
15. február 2016

trnafcan.tt

Všetci, čo na mňa reagujete "mínuskou" buď nemáte auto, alebo sa pcháte "starostovi" do zadku. Parkoviská v Trnave zastavali developeri a nikto sa nepostaral o nové, ktoré by zodpovedali potrebám motoristov. Je to celé zle :( :( :(
16. február 2016

Jozef A

trnavcan.tt - áno, je to celé zlé. Parkoviská sú poddimenzované, mesto zarába na parkovnom a do situácie okolo parkovania to nevracia späť, čistý zisk. Slovensko stojí na automobilovom priemysle, točia sa tam obrovské peniaze, zasa - čistý zisk. Štát a obec sa má jednoducho starať podstatne viac. Ale, a to je tiež veľmi dôležité - takto parkovať sa nesmie a hotovo. Mám auto, ale na chodníku by mi nenapadlo takto parkovať. Toto treba zaraziť.
viktor - už neplatí, že na chodníku smiem parkovať iba vtedy, keď zostane 1,5 metra?
16. február 2016

Viktor

Jozef A - napísal som to tam že to platí, ale aj to, že v tomto prípade bola teoreticky dodržaná, nakoľko sa dá auto obísť popred opravu dáždnikov a bývalé mäsiarstvo - aj ten priestor je súčasťou chodníka, či nie?
16. február 2016

Jozef A

viktor - áno, súhlasím, že sa auto dá obísť, nevšimol som si fotku, ktorá to lepšie ukazuje - ospravedlňujem sa, a som si istý, že polícia celý tento priestor vyhodnotila, ako chodník (hoci je to na pováženie podľa mňa) a preto neprišli. V každom prípade je to ale arogantné parkovanie, resp. zneužívanie pravidiel - zaparkovať takto na novom chodníku. Celý koncept parkovania na chodníkoch je postavený na hlavu podľa mňa - neviem, ktorý chodník je stavaný na takúto záťaž. Platí to, čo som povedal vo svojom predchádzajúcom príspevku o čistom zisku.
16. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
hliadka MsP Trnava sa na základe podnetu na miesto bezodkladne dostavila a vec preverila. Bez ohľadu na to, že i my vidíme opísané státie vozidla na chodníku ako nevhodné a neslušné, neexistuje legislatívny základ pre potrestanie vodiča tohto vozidla mestskou políciou.
V zmysle § 52 ods. 2 zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov: „Iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať; to neplatí, ak dopravnou značkou alebo dopravným zariadením nie je určené inak alebo ak ide o zastavenie alebo státie vozidla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m ...“.

Mestská polícia mesta Trnava
16. február 2016

Flego

Ale no tak, MsP nesrandujte. Aj slepý vidí, že chodník, to je ten priestor ohraničený dvoma obrubníkmi, vyložený zámkovou dlažbou, ktorý je široký tak 180 cm. Ak na ňom stojí auto, kde zostala voľná šírka 1,5 metra???
16. február 2016

kolombo

Flego počkaj,ten priestor pred mäsiarom je čo?Podľa mňa chodník.Chodník naväzuje na chodník.Preto aj taká odpoveď z MsP.Ale tiež si myslím,že to auto by tam nemuselo parkovať.Si myslíš,že MsP by ti takto verejne klamala?Raz som tiež neveril jednej odpovedi na odkaze,tak som sa pristavil pri dopravákov a bolo to potvrdené.A trnavčan,nerozprávaj o pchaní do riti!Neviem komu sa ty pcháš,ale je mi to srdečne jedno!A pokiaľ viem,tak parkoviská tu zanedbali bývalí poslanci,ktorí dovolili stavať bytovky bez nejakého rozmýšľania.
16. február 2016

Flego

Trnavčana vôbec nekomentuj Kolombo. Vyrýva v každom podnete a teší sa jak malý chlapec, keď sa niekto chytí a začne s ním diskutovať.
Keď si pozrieš všetky fotky, chodník je jasne identifikovateľný po celej dĺžke ulice. Nikde v zákone sa nepíše, že do šírky 1,5 metra sa rátajú aj plochy priľahlé ku chodníku, po ktorých je možné auto obísť.
16. február 2016

kolombo

Jasné Flego,len je otázka,čo je tá plocha pri mäsiarstve.Podľa mňa chodník.Ale je podstatné,čo je zadefinované v katastri.
16. február 2016

markus

MsP povzbudila dalsich arogatnych soferov na parkovanie :-(
16. február 2016

Jozef Šúst

V oddpovedi je. Ak nie je dopravnou znackou urcene inak. Cize riesenie existuje. Neda sa dohodnut s dopravakmi? A ten usty problem je aj pred pekarnou. Keby ze tam ludia zaparkuju ked u ozaj neni kde. Co je tuto blbost. VDy je niesto. Ale ti isty tam parkuju hned, automaticky. Skoda
18. február 2016

Dušan Kováč

Ten priestor pred mäsiarstvom je asi primárne určený na zásobovanie. Iná možnosť zásobovať tieto prevádzky asi neexistuje.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania