Bezpečný prístup do školy na Bottovej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení

Chcem sa spytat, ci je mozne urcit, resp. zabezpecit bezpecny pristup do skoly pre deti. Ako vidno v prilohe, auta pravidelne parkuju na chodniku, deti sa vyhybaju pomedzi prichadzajuce auta. To sa caka kym sa stane nehoda? Potom sa to bude riesit? A co na taketo parkovanie hovori Mestka policia?

19. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe Vášho podnetu zvýšime prechodne dohľad nad dodržiavaním pravidiel cestnej premávky na predmetnom mieste a to najmä v čase príchodu detí do školy.

Mestská polícia mesta Trnava
20. február 2016

Filip

Toto nie je problem len Bottovej skoly. Rodicia si zvykli deti vykladat priamo pred vchodom. Ak by mohli, tak ich odvezu priamo do triedy.
Skuste sa pozriet aj na ZS Merici, kde rodicia kazde rano vykladaju deti rovno pred vchodom napriek tomu, ze je tam zakaz zastavenia a statia.
Alebo ZS s MS Vancurova, kde rodicia napriek zakazu od riaditelstva a znacke zakaz vjazdu neustale vchadzali autami do arealu skoly. Tak isto je tam na malom parkovisku kazde rano mnozstvo konfliktov.
A pritom by stacilo zaparkovat s autom o par desiatok metrov dalej... Tu by som skor apeloval na rodicov ako na mesto.
25. február 2016

Katka

Aj v prípade ZŠ na Bottovej je k dispozícii dosť veľké zrekonštruované parkovisko vpravo od školy a aj malé vľavo, kde je zberný dvor - na vyloženie dieťaťa to určite stačí. Problém vidím v tom, že je vôbec autám dovolený vjazd na ten poloblúk pred školou - vždy to bolo miesto, kde sa deti stretávali, debatovali a hrali ešte pred začiatkom vyučovania a to sa dnes kvôli autám už nedá.
02. marec 2016

Johnny Beer

ako dieta sme na schodoch po vyucovani hravali céčka
29. apríl 2016

Matúš G

Pribudla žltá čiara.
10. marec 2017

Matej Bobály

ZŠ na Bottovej ulici, parkovanie na chodníku
Chcem požiadať o riešenie problému súvisiacieho s parkovaním áut na chodníku pred školou. Chodník je prakticky stále v celej širke a dĺžke zabratý stojacimi autami, pri čom dopravné značenie je ignorované. Chodci, napr. žiaci presúvajúci sa na obed do susedného gymnázia, sú nútení používať cestu. Obzvlášť ráno to v kombinácii s unáhlenosťou a priebojnosťou niektorých vodičov spôsobuje minimálne nepríjemné situácie (vyhýbanie sa na ceste, vjazd áut na chodník, otváranie dverí, ...). Relatívne nenákladné riešenie by mohla predstavovať inštalácia betónových stĺpikov zabraňujúcich vjazdu vozidiel na chodník.
10. marec 2017

Palo

Nedovolené parkovanie pred základnou školou - žltá čiara
Dlhodobý problém s parkovaním pred školou na Bottovej ulici, kde vodiči aj napriek novovzniknutému vodorovnému značeniu stále nerešpektujú zákaz státia a zastavenia pri odovzdávaní svojich detí do školy a ohrozujú tým iné deti, ktoré ich nemajú kade obchádzať, jedine musia vstúpiť do vozovky a kľučkovať medzi autá, ktoré sa pomaly pohybujú po oblúkovej ceste pri tejto škole. Okrem iného je tam fotografia vodiča strieborného Mercedesu, ktorý si to počas rodičovského združenia zaparkoval takýmto spôsobom, následne ho riešila aj mestská polícia nie na môj podnet, bol by som zvedavý ako to dopadlo, keďže poškodil aj kovový čiernožltý kryt, ktorý musel prejsť pravým predným kolesom pri takomto skvelom parkovaní.
Po ústnom napomenutí takýchto vodičov hrozí človeku z ich strany fyzické násilie.
06. jún 2017

Palo

Podnet je stále NEVYRIEŠENÝ, vodiči PARKUJÚ a rozprávajú sa pri autách, nie že by len zastavili a vyložili deti a odišli, čo tiež nie je v poriadku. Reakcia parkujúcich vodičov: "Nech si mestská polícia rieši čo má a škola si má zabezpečiť, aby sme tu takto neparkovali..." Treba to posunúť ďalej, nech mesto zabezpečí zvislé stĺpiky, aby sa tam nedalo parkovať autom. Žiadam o ďalšie vyjadrenie príslušného odboru mesta, prípadne polície alebo starostu. Škola už vyvesila aj leták v prílohe na vchodové dvere ale to každý ignoruje, tento istý leták za stieračom iba roztrhajú. Ignorácia, zosmiešnenie. Ďakujem
06. jún 2017

kolombo

Tu má prísť z mestskej polície tvrdé sankcie.Nie 10 eurové pokuty,ale maximálne.A to je tuším 50 eur.
06. jún 2017

Mária

Kolombo a zase sme pri tom istom, naprt sú nám pokuty, keď proste cez chodník neprejdem. Rozdávanie pokút niekam nevedie. Nech sa tam proste dajú pevné bariéry všade, kde je to možné a je vyriešené. Ľuďom nevysvetlíš, že aj chodci by chceli prejsť... A navyše, mestských policajtov je málo, ani teoreticky by nemohli stíhať prísť všade, kam treba. Potom že nemajú čas dohliadať na iné veci, keď musia len lietať hore dole a dávať papuče.
06. jún 2017

kolombo

Mária,tiež všade sa nedajú dať zábrany.To by ako vyzeralo.Keď dostane zle parkujúci vodič 50 eurovú pokutu,tak si to rozmyslí či aj nabudúce zaparkuje na takom mieste,kde by povedzme obmedzoval chodcov.
06. jún 2017

Palo

pribudli zvislé "značky" doplnené starými pneumatikami ;-) niekto tu rieši veci za mesto alebo za toho, kto môže rozhodnúť o zabudovaní zvislých napr. betónových zábran, kto to má v kompetencii?
09. jún 2017

Peto

Maria, bariery nemozu byt, pretoze nikdy nevies, ktore zachranne / zasahove zlozky budu potrebovat ku skole prist, alebo delegacia.. alebo kto.. Verim, ze dvakrat po 33€, pripadne viac, ako spominal kolombo, je dobry vychovny prostriedok.
09. jún 2017

Palo

takato zvisla bariera moze byt, je prenosna, nebrani ani delegacii ani hasicom, az kym ju niekto neukradne
09. jún 2017

kolombo

Tie bariéry tam dlho nevydržia a ako píšete nemôžu byť všade.Treba pristúpiť vysokým pokutám a je po probléme.Len sa mi zdá,že mestská polícia nejako nefunguje.
02. október 2018

Perseverance

Práve som dostal správu od staršej dcéry, ktorá dnes odviedla mladšiu dcéru do školy, že ju tam skoro zrazilo auto. Už dlhoročne je tam neriešená situácia s príjazdom áut, ktoré si tam ráno z chodníkov robia diaľnicu. Teraz to ale prekročilo všetky medze, minule ma tam ohrozil vodič keď som tam dcéru viedol ja. Už viackrát sa mi stalo, že som tam mal konflikt s vodičmi, dokonca aj s manželom jednej vychovávateľky. Chodia tam mestskí policajti, bol tam aj primátor Bročka, stále to nie ste všetci schopní vyriešiť. Čakáte na to, že tam nejaké dieťa prejde auto? Ten príjazd ku škole by sa mal pre vozidlá uzavrieť a povoliť iba pre zásobovanie, jednoduchými vysúvacími stĺpikmi.
14. január 2019

Kristina

Jána Bottu-chodník-bariérový

Ku vchodu ZŠ na Bottovej ulici nevedie chodník, resp. ak tam aj je, parkujú na ňom autá. Ak je mokro a nemože ísť človek po tráve, kľučkuje medzi autami. S kočíkom je možné prejsť len kľučkovaním pomedzi posúvajúce sa autá z ktorých rodičia "vyhadzujú deti". Na foto vystihnutý moment kedy práve na príjazdovej ceste okrem zaparkovaných áut iné auto nie je, ale je to náhoda a neskorší čas, v špičke- 7:30-7:50 je tam rada posúvajucích sa áut. Nie je OK ak deti do školy chodia pomedzi autá...
09. máj 2019

Barbor B

Ulica Jána Bottu-parkovanie-problémové

P.vodička veselo vošla predo mňa na chodník a nebolo kade prejsť, jedno auto(jej) na chhodníku a druhé na ceste... hlavne že tam je žltá čiara.
10. máj 2019

Perseverance

dnes tam tá istá pre zmenu zaparkovala znova, vysadila deti a s otvorenými dverami auta debatovala s ďalšou, pričom tým zablokovala celý chodník
arogancia a hlúposť dokopy
16. máj 2019

Barb

Ulica Jána Bottu-parkovanie-problémové

Ani páska a upozornenie o vjazde autobusu nie je dostatočný dôvod na to aby páni vodiči neparkovali takto na chodníku... na chodníku je asi 20 cm miesta a deti musia opäť chodiť po ceste.
17. jún 2019

Baba09

Ulica Jána Bottu-parkovanie-problémové

Pani vodička dnes pred ZŠ Bottova... :) policajná hliadka nikde, deti veselo cez cestu :)
06. november 2019

Katarína

Dnes mi skoro ráno zrazila vodička dcéru pred školou na Bottovej. To naozaj čakáme, kým tam niekoho zrazí? Ak pri skúške v autoškole prejdete za žltú čiaru, nespravíte skúšku a nedostanete vodičský preukaz. Prečo ich nezoberieme vodičom, ktorí každé ráno pravidelne porušujú pravidlá. A čo tak dať rampu na vchod pred školou. Dostali by sa tam len autá s povoleným vstupom.
06. november 2019

Perseverance

Katarína, ja už s tým bojujem niekoľko rokov. Evidentne sa k tomu pristupuje tak, že až keď sa tam niečo stane, tak sa to bude riešiť. Ale potom bude v hre aj komunikácia, ktorú som posielal riaditeľke školy, mestskej polícii, štátnej polícii, primátorovi, županovi. Všetci sa len tvária že to riešia a pritom to neriešia už roky. Podobne ako sa neriešila jedáleň a všetci vieme ako to teraz vyzerá.
06. november 2019

Filip

Je inak velmi smutne, ze v podstate tak jednoduchy problem nedokaze mesto so skolou vyriesit.
06. november 2019

Perseverance

Veru je to smutné, prednosť majú iné veci a o dôležitých veciach rozhodujú nekompetentní ľudia. Je to boj s veternými mlynmi.
08. november 2019

Perseverance

Ďalší čiaroslepý
08. november 2019

Perseverance

Ďalší čiaroslepý
08. november 2019

Perseverance

Ďalší
08. november 2019

Perseverance

Ďalší
08. november 2019

Perseverance

Ďalší
08. november 2019

Filip

Treba vytlacit a vyvesit na nastenku v skole.
11. november 2019

Perseverance

Ďalší
12. november 2019

Perseverance

Ďalší
12. november 2019

Perseverance

Ďalší
12. november 2019

Filip

Vedia vobec ludia ze je zakazane parkovat z oboch stran zltej ciary?
14. november 2019

Perseverance

Ďalší
14. november 2019

Katarína

Vidia tie fotky aj polícia a predstavitelia mesta?
15. november 2019

Perseverance

Ďalší
15. november 2019

Perseverance

Ďalší
19. november 2019

Perseverance

Ďalší
19. november 2019

Perseverance

Ďalšia
19. november 2019

Štefan Gál

Kedze nie som z tejto casti, chcem sa spytat: Pozorujete "zvýšený dohľad nad dodržiavaním pravidiel cestnej premávky na predmetnom mieste a to najmä v čase príchodu detí do školy" ako bolo uvedene v odpovedi samospravy z 19.2.2016 (ale tam bolo vlastne uvedene docasne...)
19. november 2019

Perseverance

Nie, nepozorujem tam nič, žiadny zvýšený dohľad, iba nebezpečný chaos pravidelne ráno v čase 7:30 - 7:40 a parkovanie na žltej a pred školou býva aj poobede (väčšina fotiek vyššie je z poobedia) pretože ráno by som pri fotení dochádzal do konfliktu s vodičmi, už sa mi to stalo a nie som povinný to podstupovať, na to tu máme v tomto smere totálne nefunkčnú mestskú aj štátnu políciu.
27. november 2019

Perseverance

Ďalší
29. november 2019

Perseverance

Ďalší
30. november 2019

Igor

Prečo mestská polícia nekoná??To čo je za náčelníka mestskej polície??Veď to to je arogantnosť v priamom prenose.Tu by mal byť podnet na odvolanie náčelníka,ktorý nevidí alebo nechce vidieť korupciu.Okolo ZŠ Bottovej denne prechádzajú príslušníci MP.
11. december 2019

Perseverance

Ďalší
13. december 2019

Perseverance

Ďalší
13. december 2019

Perseverance

takto to tam vyzerá takmer každé ráno, ten na tom bielom aute ešte vycúval cez chodník do cesty aby na tom oblúku nemusel chudáčik čakať, arogancia na n-tú, ďakujem mestu Trnava za dlhoročné neriešenie, vraj tam je naprojektovaný kruhový objazd, to predsa nie je riešenie akútneho problému nedostatku inteligencie a prebytku arogancie vodičov, ktorí tam takto vchádzajú
stačilo by tam zakázať vjazd kvôli bezpečnosti detí (povoliť iba pre zásobovanie cez stĺpiky ako je to v centre) a bolo by vybavené
13. december 2019

Filip

Palo, daj spravit fotoknihu (vid kniha plesni v nemocniciach) a posli ju na mesto.
13. december 2019

Perseverance

Filip, dobrý nápad, ešte aj nejaké video ráno natočím a pošlem do nejakej televízie. Lebo kým sa tam dovalí mestská polícia, alebo štátna, prípadne iná kavaléria, je vždy po všetkom, situácia pri škole sa javí úplne bez problémov a ja som za hlupáka.
13. december 2019

Filip

Ja ti verim, taky naval byva pred viacerymi ZS. Vacsinou je to 15 - 20 minut. Ale u vas je riadne nakreslena zlta ciara a jazdi sa po chodniku. To je podla mojho nazoru extrem vzhladom na mnozstvo deti. Cakam kym tam niekoho prejde auto a potom tento link hodim do vsetkych periodik a tv. Tu naozaj cakame na nestastie.
13. december 2019

Perseverance

Ja sa chcem nešťastiu vyhnúť už roky a preto sa to chystám dať do televízie už vo februári. Dnes som napísal primátorovi, že ešte počkám na to, či to v januári vyriešia a potom to dám vo februári do televízie a odpoveď primátora bola, aby som si podobné vyhrážky nechal pre niekoho iného a podobné nátlakové akcie pre televíziu. Nuž tak zrejme už nemám veľa možností, vlastne mi to poradil on.
On mi už dlhšie tvrdí, že sa to rieši (aj župan). Ale nič sa nerieši, len sa tam zastavili dopraváci, riaditeľka neviem čo vlastne robí a proste nič sa tam už roky nedeje.
Kruhový objazd je tam plánovaný.
Už vidím arogantných vodičov, ktorí budú schopní vysadiť svoje deti ešte aj zastavením v tom kruhovom objazde a budú ich tam cez zábradlie pchať do školy. Alebo proste niečo ešte iné sa tam bude diať, čo proste nevymyslíš.
Navyše decká budú mať cestu ešte bližšie ku škole, nech môžu dýchať výfukové splodiny z cesty ešte intenzívnejšie ako teraz. Proste uvažovanie celé zle. Mestský architekt už dal návrhy na web dávnejšie.
Inak je na to zriadená FB skupina:
https://www.facebook.com/groups/1084725825041622/
20. december 2019

Perseverance

Ďalší
20. december 2019

Perseverance

Ďalší
08. január 2020

Perseverance

Ďalšie ešte debatujú

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania