Dopravná značka na lampe

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Dušan Kováč 22. februára 2016

Podľa mňa je dosť nevkusné umiestnenie dopravnej značky na historizujúce osvetlenie.
Neočakávam však vyjadrenie že podľa zákona je všetko OK. Je všetkým jasné že je (hlavne aj lacnejšie).
Riešenie je samostatne stojaca dopravná značka.

22. február 2016

trnafcan.tt

Súhlasím s Dušanom Kováčom a pridávam, že takto osadené dopravné značenie ja osobne považujem za totálne barbarstvo, navyše v historickom jadre mesta, ktorým sa chce TT chváliť ! Ináč dopravná značka tam nemá čo hľadať, lebo Hviezdoslavova ulica je pešia zóna ! Alebo sa mýlim?
22. február 2016

Peto

Hej hej pesia zóna s občasným pustanim vozidiel v jednom smere (kultúrne akcie a pod.). Čiže značka ma svoje opodstatnenie, no určite nepatri na historickú lampu!
08. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
umiestnenie dopravnej značky je v súlade s platnou legislatívou. Dopravná značka v tejto lokalite umiestnená musí byť, pretože aj keď je to pešia zóna tak dopravná obsluha a trvalo bývajúci môžu a aj vchádzajú motorovými vozidlami a pre tieto vozidlá Hviezdoslavova ulica slúži ako výjazdová jednosmerná komunikácia, nakoľko takto bola aj budovaná a skolaudovaná.
Jedným zo spôsobov, ako umiestniť dopravnú značku je osadenie značky na samostatný pozinkovaný stĺpik, ktorý by však musel byť umiestnený pred lampou, aby nezakrývala dopravnú značku. Naviac by týmto spôsobom pribudla pre chodcov nová pevná prekážka v chôdzi.
Druhým spôsobom je umiestniť značku priamo na lampu.

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania