Nepojazdné vozidlo

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Juraj 23. februára 2016

Vozidlo - EČV TT-806EU je už niekoľko mesiacov zaparkované na rovnakom mieste - pravdepodobne nepojazdné.

24. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe Vášho podnetu sme vec preverili priamo na mieste. Podarilo sa nám kontaktovať užívateľa vozidla, ktorý nám uviedol, že vozidlo momentálne nie je schopné jazdy avšak v súčasnosti nemá peniaze na jeho opravu. Opravu vozidla však mieni realizovať.
Vozidlo stojí na parkovisku v súlade s pravidlami určenými zákonom č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.
V zmysle nového zákona č. 79/2015 Z.z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov, ktorý nadobudol účinnosť 1.1.2016 môže mesto požadovať odstránenie vozidla z miesta, na ktorom poškodzuje alebo ohrozuje životné prostredie, alebo narušuje estetický vzhľad obce či osobitne chránenej časti prírody a krajiny.
Po posúdení veci priamo na mieste, hliadka MsP Trnava konštatovala, že v súčasnosti neexistuje žiaden z uvedených zákonných dôvodov, pre ktorý by mohlo Mesto Trnava žiadať držiteľa vozidla o jeho odstránenie z verejného parkoviska. Samotná skutočnosť, že vozidlo jeho držiteľ nepoužíva dlhší čas a dokonca ani skutočnosť, že vozidlo nemá platnú technickú a emisnú kontrolu, nie je zákonným dôvodom pre intervenciu zo strany mesta.

Mestská polícia mesta Trnava
04. máj 2016

Matúš G

Vybavené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania