Dlhodobo odparkované auto pri poliklinike Družba

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Fedor 23. februára 2016

Pri poliklinike Družba je dlhodobo odparkované toto auto. Slúži ako reklama ???

24. február 2016

Viktor

Auto má ešte do 21.5. platnú STK, dovtedy ho ako vrak riešiť nemôžu...
24. február 2016

Fedor

To je síce pravda ,skôr ako vrak je to nepovolená reklama .Pri nedostatku parkovacích miest si myslím ,že by to mal majiteľ odtiahnuť. Alebo si myslíte ,že toto auto ešte prejde STK kontrolou ???
24. február 2016

kolombo

Páni už od nového roka platí nový zákon o odpadoch,kde vynechali STK.Aj keď vozidlo nemá STK,nejedná sa o autovrak.Je to vec buď Okresného úradu alebo štátnej polície.Žiadny zákon nezakazuje mať na vozidle reklamu.Tu neobhajujem nikoho len citujem zlé zákony.
24. február 2016

Fedor

Ak firma auto používa je to v poriadku To ,že ho odstavili k poliklinike asi v poriadku neni Zbytočne tam zavadzia a to by polícia riešiť mala Ten zákon je ozaj na zamyslenie .
24. február 2016

Fredy

Pre mňa je to skôr antireklama, dať si robiť niečo firme, ktorá sa prezentuje autom v takomto stave , by chcelo asi značnú odvahu.
25. február 2016

Juraj Fuzák

@ Fredy, presne tak. To je presne ako s taxikmi, ja nevyuzivam tie co polepili cele mesto s otrasnymi nalepkami, nevyuzivam tie co chodia na starych ofajcenych herkach a pod,,,
25. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe Vášho podnetu sme vec preverili priamo na mieste, kde sme zistili, že vozidlo stojí na verejnom priestranstve v súlade s pravidlami určenými zákonom č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.
V zmysle nového zákona č. 79/2015 Z.z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov, ktorý nadobudol účinnosť 1.1.2016 môže mesto požadovať odstránenie vozidla z miesta, na ktorom poškodzuje alebo ohrozuje životné prostredie, alebo narušuje estetický vzhľad obce či osobitne chránenej časti prírody a krajiny.
Po posúdení veci priamo na mieste, hliadka MsP Trnava konštatovala, že v súčasnosti neexistuje žiaden z uvedených zákonných dôvodov, pre ktorý by mohlo Mesto Trnava žiadať držiteľa vozidla o jeho odstránenie z verejného priestranstva. Vozidlo nie je zrejme dlhší čas používané a je zaprášené. Samotná skutočnosť, že vozidlo jeho držiteľ nepoužíva dlhší čas a dokonca ani skutočnosť, že vozidlo nemá platnú technickú a emisnú kontrolu, nie je zákonným dôvodom pre intervenciu zo strany mesta.

Mestská polícia mesta Trnava
25. február 2016

Fedor

Chyba zákona je ,že ak majiteľ auto nepoužíva mal by ho dať odtiahnuť alebo odparkovať v mieste trvalého bydliska alebo sídla firmy a nie hocikde na území mesta . Ako by to vyzeralo keby tam takto odparkovali aj viac nepojazdných áut . A že ho nezaparkovali na platenom parkovisku ??? Ide jednoznačne o reklamu !!!
08. marec 2016

Hana

Auto tam stojí nonstop ďalej, takže problém vyriešený nieje.
15. marec 2016

Fedor

Auto už odtiahli .
17. marec 2016

Hana

Auto tam stojí znovu, len ho dali umyť !!!!!!!!!
21. marec 2016

Fedor

21. marec 2016

Fedor

Auto umyli a vrátili ho na pôvodné miesto TO JE NA VýSMECH NAšICH ZáKONOV ??? Hlavne , že majiteľ je spokojný . HANBA
10. apríl 2016

Ladislav Gaspár

Jednoznačne chýba na podobné prípady legislatíva.
16. júl 2016

Fedor

Reklama odstránená , auto tam stojí daľej . A majiteľ je asi spokojný .

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania