Zámky na moste pri Bernolákovej bráne

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Katka 25. februára 2016

Možno aj po poslednom Valentínovi sa na obidvoch stranách novo zrekonštruovaného mosta začali objavovať zámky. Bolo by dobré odstraňovať ich priebežne, kým sa to dostane do ťažko riešiteľného stavu. Častým odstraňovaním by sa možno ľudia odučili zámky na most vešať.

25. február 2016

tibor

Ano toto je najvacsi problem v TT. Aby ten most nahodou nespadol pod tiahou tych zamkov.
25. február 2016

Katka

Aj malý problém sa môže stať veľkým, aj keď Trnava nie je Paríž. A toto nie je projekt www.ibavelkeproblemy.sk
25. február 2016

beata

zámky na zábradli nemaju co robit..., Katka ma pravdu.
25. február 2016

Peto

Na niektorom trnavskom spravodajskom portáli som čítal, že rátaju s tým, že zamky na moste budú a bola by to atrakcia. Skúsim to dohladat. .
26. február 2016

Katka

To asi nie, aj na tomto portáli je odpoveď, že pletivo je z bezpečnostných dôvodov...
https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/21328/nove-zabradlie-s-pletivom
26. február 2016

trnafcan.tt

Okukaná atrakcia z iných štátov už nie je žiadna atrakcia. Je to ako opakovaný vtip. Katka aj beata majú pravdu. Zámky tam nemajú čo robiť ! Iba zohavia peknú stavbu, tak ako iné stavby zohavili grafiti. Po zámkoch tam prídu reklamné plagáty, pútače a za nimi špina a neporiadok pri Trnávke. Ak zámky neodstránia, tak klamali, že pletivo tam dali z bezpečnostných dôvodov.
26. február 2016

Palcino Čavojský

Myslím si, že most je pekný aj bez "okrášlení" v tvare zámkov. Súhlasím s dámami.
26. február 2016

Peto

minusky na moju odpoved boli zbytocne ;) len som napisal, ze som to cital v nejakom clanku. Dohladat sa mi to zial nepodarilo. Tiez by som bol ale nerad, keby most skoncil tak, ako ten original v Parizi, ktory trpel tarchu tejto 'pridanej hodnoty' az tak, ze sa mu podlamovali kolena. Uvidime, ako dlho tam vydrzia.
26. február 2016

Jozef A

Ja si myslím, že to zábradlie je dosť "okrášlené" tou sieťou a nejaký ten zámok na nej tomu už určite neublíži. Vždy lepšie, ako by mal niekto takéto zamilované odkazy písať priamo na zábradlie fixkou. Keby bola tá sieťovina namontovaná v smere od Trnávky a nie od chodníka, tak by nevyzeralo takto amatérsky a ako päsť na oko a vtedy by som bol proti tým zámkom, lebo by naozaj špatili, Teraz možno zachránia, čo sa dá.
26. február 2016

Jozef A

Ešte taká malá poznámka - vo fontánach bývajú často hodené mince. Tiež je to okukaná atrakcia-neatrakcia, ale robí sa to stále - aspoň myslím. Podobne by som to videl aj s tými zámkami.
26. február 2016

Palcino Čavojský

v čom je to lepšie? V čom je lepšie odstraňovanie zámkov od čistenia zábradlia od nápisov??? A fontány sa tiež čistia a nie je to lacná záležitosť.
26. február 2016

Jozef A

No, lepšie je to v tom, že zámok odstrihnem a je to vybavené, čmáranice musím premaľovať. Ale hlavná podstata môjho príspevku je v tom, že tá sieť tam vyzerá otrasne tak, či onak - stačilo ju dať z druhej strany, prípadne možno ešte aj použiť rovnakú farbu, akú má zábradlie a vyzeralo by to podstatne lepšie. Tie zámky momentálne nepovažujem za problém. Hovorím sám za seba, kľudne mi dajte mínusov, koľko chcete.
26. február 2016

trnafcan.tt

Teraz trocha "odľahčene a s veľkým nadhľadom" : Možno by to chcelo niekde v TT natiahnuť kus pletivového plota pre "zamilovaných zámkarov" tak, ako sa vyčleňujú plochy pre "grafiťákov". Potom by sa tam mohli "zámkari" v kľude realizovať a TT by tak mohla mať skutočne jedinečnú atrakciu "zámkový múr", alebo "zámkové hradby" :) :) :)
26. február 2016

Jozef A

No, mohlo by to byť zaujímavé pre zamilovaných zámkarov. Ak si dobre pamätám, tak v kamenáči je niečo také - neviem, či to bol zámer, alebo sa niekto realizoval. Možno ma niekto pochopil zle - nie som za to, aby sa niekde niečo vešalo, som za to, aby keď sa niečo rekonštruuje alebo stavia, aby sa použil zdravý rozum. Tie zámky na moste možno budú v budúcnosti maskovať niečo, čo bolo z fleku škaredé, bohužiaľ. A možno nie. Teraz tie zámky nie sú škaredšie, ako tá sieťovina.
26. február 2016

trnafcan.tt

Je pravda, že to pletivo mohlo byť z druhej strany zábradlia, ak je tam vôbec potrebné. Bolo by to vkusnejšie. Podľa mňa tu proti pár zámkom na zábradlí nikto nie je. Myslím, že máme skôr obavy, aby sa to nevymklo spod kontroly a nedalo tak podnet k devastácii pekného dielka.
26. február 2016

Katka

do Trnávky sa hádžu iné veci ako mince...
26. február 2016

Palcino Čavojský

Jozef A: v tom prípade ale hovoríte o inom probléme, ktorý, ak vás trápi, by ste sem mali dať ako samostatný problém.
26. február 2016

Jozef A

Palcino Čavojksý - OK, zhrniem to teda takto: Most je pekný. Špatia ho zámky. Takýto je všeobecný názor. Môj názor je, že most je pekný, ale špatí ho niečo iné, ako zámky. Hovorím o inom probléme? Myslím, že všetko súvisí so všetkým. Ako samostatný probém to tu dávať nebudem, už som tu diskutoval na túto tému. Myslím, že Trnava má dosť podstatnejších problémov.
27. február 2016

Palcino Čavojský

Jozef A: ano. Hovoríte o inom probleme. Podnet je o zamkoch na zábradlí, ale ako ste napisali aj do odpovede pre mňa "ale špatí ho niečo iné, ako zámky". Ak vám vadi na moste niečo INÉ, napravu nedosiahnete v príspevkoch, ktoré sa tym iným problrmom nezaoberajú.
27. február 2016

Fredy

Podnet mi pripadá ako reakcia ohrdnutej frajerky alebo nevyrovnanej osoby (najmä to nabádanie na ich priebežné a časté odstraňovanie).
Vešanie zámkov pokladám za celkom milé, nikomu a ničomu to neublíži a ak by sa z toho stala atrakcia, tak o to lepšie. Rekonštrukcia mosta sa podarila, nenaplnili sa kuvičie hlasy o nedostatočnej šírke jazdných pruhov a s rozmanitými zámkami môže byť ešte krajší.
01. marec 2016

silvia

Mne sa tam nepacia ani zamky, ani siet, ani kratky pravy odbocovaci pruh a nie som ohrdnuta frajerka s kuvicim hlasom. Ale ta farba sa mi paci.
Ak sa dobre pamatam, v Parizi museli zamky odstranit zo statickych dovodov. Casom mozno teda tie zamky strhnu tu skaredu siet.
15. marec 2016

Kosto Rosina

Zamky na tomto moste nikdy nebudu ziadnou atrakciou :) Ak sa to vobec da nazvat mostom.
V Parizi tato tradicia vznikla spontanne, teraz to po Parizi opakuju uz vsade, takze to nie je nicim originalne. Povesane zamky na zabradli maju snad v kazdom vacsom meste, ktore navstevuju turisti. Ale! ziadne z tych miest sa odrazu nestalo atrakciou vdaka zamkom. Skor naopak, umiestnenie zamkov je skor dosledkom toho, ze nejake miesto je uz predtym atraktivne/romanticke pre pariky turistov. Myslim, ze toto nie je take miesto.
Je to velmi scestne uvazovanie "sem dajme zamky, a zacne to byt atraktivne".
Je to podobne ked Bratislavu skrasluju, tym ze na mieste, odkial je vidiet skutocny Hrad a Most SNP niekto namaluje na zastavku smatlavu podobizen hradu a mostu SNP.
16. marec 2016

Palcino Čavojský

Kosto Rosina: súhlasím s každým vašim slovom... tiež mi to pripadá tak, že keď sa nemôžem dostať do Paríža k pôvodnému nápadu, tak si ten zámok dám aj na mrežu pivničného okna.
21. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
momentálne zvažujeme, ako budeme v tomto prípade postupovať. Zámky na mostoch síce patria k obľúbeným atrakciám, musíme však brať do úvahy, či by väčšie množstvo zámkov mohlo mať vplyv na konštrukciu zábradlia.

Mesto Trnava
21. jún 2016

Matúš G

Aktuálny počet zámkov 11 ks.
16. júl 2017

Matúš G

Zámkov nám na zábradlí pribúda. Na ľavej strane 29 ks na pravej 28 ks. (pohľad od Študentskej ul.)
25. november 2018

Pavol

Zámkami obvešané zábradlie na moste

Na moste pre peších na Radlinského ulici sa na zábradliach nachádzajú množstvá zámkov ktoré je potrebné odstrániť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania