Odpad pred bránou zberného dvora

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Marián Kolenčík 28. februára 2016

DENNE veľká kopa odpadu, ktorý tam vyvážajú ľudia mimo otváracích hodín zberného dvora. Potrebný kamerový systém ako prevencia tak, ako je to pri iných zberných dvoroch.

01. marec 2016

erik

mestska polica vravela ze nakupila fotopasce tak by ich tam mohla pouzit aj na inych skladkach...
01. marec 2016

kolombo

Erik-fotopasca je určená na miesta,kde prejde málo áut alebo osôb.Tu by nazberala plnú pamäť za pol dňa a nič z toho.
10. apríl 2016

Ladislav Gaspár

A čo popremýšľať nad tým ako umožniť ľuďom odovzdať odpad i mimo prac.hodín? Čítačka OP?
28. október 2016

Matúš G

Žiaľ odpad bol aj dnes pred zberným dvorom. Ak sa nemýlim pán Stanko raz niekde povedal, že zamestnanci zberného dvora to majú nariadene upratovať len už neviem kedy. Možno to uprace na záver zmeny. Odfotené dnes o 14:30.
Čo sa týka pneumatík vyhodených pred zberným dvorom (nie len tu ale je to aj pri ostatných) doporučujem pozrieť reláciu Separé na RTVS, kde sa týmto problémom zaoberali a je projekt na zber týchto pneumatík. Poprosím túto informáciu odovzdať kompetentným na meste prípadne FCC (ASA).
http://www.rtvs.sk/televizia/archiv/10127/109340#25
Staré gumy nie je problém bezplatne odovzdať v Mikone prípadne v BestDrive.
Tiež si myslím že mesto prípadne FCC mohli spraviť nejakú väčšiu osvetu o tomto probléme, napr. vyvesením oznamu na zberných dvoroch, prípadne letáčiky. Mesto vlastne niečo už spravilo, ale neskoro, 2 dni dozadu, posledný odsek.
http://www.trnava.sk/sk/aktualita/nove-moznosti-triedenia-odpadu
29. október 2016

Flego

Taká istá kopa odpadu je každý deň pred otvorením (o 13,00) aj na Sasinkovej aj na Mikovíniho.
23. november 2016

Peter

Na Kopanke je to uz neunosne. Neda sa s tym nieco robit? Napr. mestska policia, kamery, fotopasce. Je to smetisko v meste.
03. december 2016

Vladimír

Smetný dvor A. Kmeťa
Dobrý deň pán primátor,
chcel by som upozorniť na trvalé porušenie zákonu o odpade zo strany mesta Trnava. Predmetom sťažnosti je trvalá skládka komunálneho odpadu pred bránami zberného dvoru na ulici Andreja Kmeťa. Okrem odpadu sa tu nachádza kopa odložených pneumatík (potencionálne horľavých) v tesnej blízkosti čerpacej stanice Tir Petroleum. Na problém boli upozorňovaný poslanci za miestu časť mailom, ale aj osobne na zasadnutí, koncom roku 2015 - bez zlepšenia stavu. Situácia sa naďalej zhoršuje - pozorované potkany v blízkosti skládky, hnilobný zápach, rozfúkanie odpadu do okolitých ulíc

Za vybavenie ďakujem !
26. júl 2017

Juraj

Trvale smetisko pred zbernym dvorom na Sibirskej

Na zbernom dvoje Sibirska je permanentne obrovska kopa pneomatik na lavej strane vchodu a castokrat zbierka obpadu na pravej strane vchodu. Naviac maju napichnuteho nejakeho plysaka na tyci (prava horna cast obrazku). Neviem co robi spravca skladky ale treba to riesit!
26. júl 2017

Flego

To som ani nevedel, že tá kopa pneumatík je hneď vedľa pumpy. To ani hasičom nevadí takýto stav?
01. august 2017

kolombo

Chlapci s tými pneumatikami nemôže nik hýbať.Ani mesto,ani ASA a ani hasiči.Jedine životné prostredie-vlastne štát.Nový zákon od super poslancov z národnej rady.
06. november 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pneumatiky a rôzny odpad pred zbernými dvormi riešime v spolupráci s FCC Trnava, s. r. o. a mestskou políciou, kde môžete na čísle 159 operatívne nahlasovať tých, ktorí tam neporiadok privážajú a vykladajú mimo otváracích hodín zberného dvora. Na niektorých zberných dvoroch je nainštalovaný aj kamerový systém.
Dovoľujeme si upozorniť, že preprava a upratanie takého odpadu ide z daní občanov, ktoré by sa dali využiť aj hodnotnejším spôsobom (nové cesty, chodníky, detské ihriská). Čo sa týka pneumatík, je ich možné po novom dovážať na zberný dvor na Mikovíniho ulici, aby sme predišli nelegálnym skládkam pneumatík na stojiskách, v prírode, alebo aj pred inými zbernými dvormi. Viac v článku:
http://www.trnava.sk/sk/aktualita/blizi-sa-vymena-pneumatik-uz-viete-co-s-tymi-opotrebovanymi.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
06. november 2017

Marián Kolenčík

Dobry den,

Je fajn, ze prijimate hlasenia na c.159, ale nikto z nas tam nebude strazit neskoro vecer alebo skoro rano tu branu... Kamera je predsa prevencia. Z akeho dovodu pri tomto zbernom dvore stale nie je?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania