Zelené plochy

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Ludovit 20. marca 2016

Mestu vobec nevadi ze v centralnej mestskej zone je uz tak zalostne malo zelene ze uz povoluje dalsie rozsirovanie betonovej plochy? Je vobec potrebne na tak malu cast stavebne povolenie? Ak si postupne rozsiria kazdeho pol roka o meter ten beton tak za chvilu ta trava uplne zmizne. Predpokladam ze to suvisi s novou prevadzkou aby tam mohli mat terasu. Nemohli tam radsej spravit sedenie na trave? Mesto a jej pracovnici su uplne neschopne konat voci takymto konaniam zo strany podnikov.. Chcel by som vediet co by sa stalo ak by to urobil nejaky obcan na sidlisku.

20. marec 2016

trnafcan.tt

Ludovít, uvedom si, kde žiješ. Mesto potrebuje námestia, bulváry, cesty, parkoviská, terasy a rôzne voľné plochy, aby mohlo existovať, žiť a zarábať. Platí to aj pre Trnavu. Ak chceš žiť obklopený iba zeleňou, potom sa musíš presťahovať do nejakej zalesnenej osady na vidieku , alebo priamo do lesa. Inak to nevidím.
21. marec 2016

Ludovit

uvedomujem si to a prave preto sa to dalo riesit tak ze tam spravia napr drevenu terasu. ked prevadzka skonci tak potom daju drevenu terasu prec a travnik tam moze byt nadalej. Takto si kazdy rok o meter rozsiria svoju betonovu plochu a na konci to dopadne tak ze budeme mat betonove plochy ktore maju za nasledok dost velke teplo hlavne v lete.. skus prebehnut bosy v lete po betone a po trave a urcite spoznas ten rozdiel..
mesto nie je podnikatelsky subjekt aby zarabalo, mesto ma hlavne sluzit obcanom aby tam mal kto zit a hlavne sa tam dobre citil.. ak to tak nebude tak ver ze aj ti co sa necitia dobre a odidu na vidiek tak mesto pride o dost znacnu cast podielovych dani..
22. marec 2016

trnafcan.tt

Tie dva metre štvorcové betónu, ktoré Ti tak ležia v žalúdku Ľudovít boli "bohato" vynahradené výsadbou cca 1200 vzrastlých stromov v celej TT. A že mesto nepodniká? Píšeš, že odchodom ľudí na vidiek mesto stratí podieľové dane. A tie sú z čoho ? Z " ľuftu " ? Každý predsa vie, že podielové dane sú peniaze prerozdelené zo štátneho rozpočtu, ktorý napĺňajú aj podnikatelia, ktorí podnikajú v mestách ! Takže mestá na podnikanie slúžia !
22. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zmienené plochy budú do konca apríla 2016 upravené a opätovne zatrávnené.

Mesto Trnava
23. marec 2016

Adrián Mních

Ľudovít
ďakujem za podnet. Tiež ma rozčuľuje , že sa ukrajuje so zelene, najma v centre mesta. Smutné je že kusok odtial zmizne ovela viac zelenej plochy a to na tomto projekte www.paulinska.sk/ medzi Allianz a bývalým Balakovom. Neviem ktorý poslanci to schválili ale predpokladám, že bývalí poslanci.

Pekný deň
04. apríl 2016

silvia

Ked sa tam posatavi drevena terasa, trava pod nou rast nebude a ked sa terasa na jesen rozoberie, ostane tam blato.
26. apríl 2016

Matúš G

Aktuálny stav.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania