Venčenie psov - tabuľky

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
erik 03. apríla 2016

Dobry den , bolo by mozne opat oznacit uzemie na hlbokej medzi panelakmi a zakladnou skolou tabulkami zakaz vencenia psov? Niekedy tam boli ale niekto aktivny ich odstranil... Miesto na vencenie je urcene pozdlz celej Hlbokej ulice. Ide jar deti by sa radi hrali na trave a nas rodicov nebavi doma cistit topanky. :-) Dakujem

05. apríl 2016

peter

A aj na Kalvárii by bolo vhodné takéto označenie
05. apríl 2016

peter

Ale hlavne na detských ihriskách
18. apríl 2016

erik

nechapem preco prisiel tento pdnet ako nerieseny ????????
06. november 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
venčenie psov v Trnave je upravené Všeobecným záväzným nariadením (VZN) č. 364, ktoré nájdete na stránke mesta: http://www.trnava.sk/sk/vseobecne-zavazne-nariadenie/364. Príloha č. 3 presne definuje miesta, kde je voľný výbeh psov a kde môžu byť psy pustené z vôdzky. Aj na týchto miestach je však majiteľ psa povinný upratať exkrementy zvieraťa. Mimo vyhradených prietranstiev vymenovaných v prílohe tohto VZN nie je dovolené pustiť psa z vôdzky a majiteľ je povinný po ňom upratať. Porušovanie VZN patrí do kompetencie Mestskej polície mesta Trnava alebo Referát priestupkov osobne na útvare Mestskej polície mesta Trnava na Trhovej ulici č. 2 alebo telefonicky na telefónnom čísle 033/55511555 (stála služba), resp. 033/3236405 (Referát priestupkov), prípadne čísle 159.
Čo sa týka osadzovania tabuliek týkajúcich sa zákazu vstupu so psom, tie patria len na detské ihriská a iné miesta podľa platného VZN. Medzistupňom sú verejné miesta, kde pes môže vstúpiť na vôdzke, ale nesmie sa pohybovať voľne, čo sú všetky miesta mimo miest vyhradených na voľný pohyb psov v prílohe číslo 3 spomínaného VZN 364. Preto osádzanie takýchto tabuliek nie je pri dodržiavaní platného VZN o psoch potrebné.

Mestský úrad Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania