Vyhradené parkovacie miesta

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
občan Trnavy 10. apríla 2016

Prosím o preverenie nároku na vyhradené parkovacie miesto pre vozidlo s EČV TT022EE na ulici Hlboká (malo by patriť modrej KIA). Vozidlo s touto ŠPZ tam neparkuje. Miesto je buď prázdne alebo ho využíva červený Mercedes s iným EČV. Takisto by som rád upozornil aj na iné miesta pre invalidov na ulici Tehlená/Hlboká, ktoré sú často i v nočných hodinách prázdne. Na sídlisku nie je kde zaparkovať a často sa stáva že aj 4 z 5 vyhradených miest pre invalidných občanov sú aj v nočných hodinách neobsadené.

18. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
parkovacie miesto je povolené na základe všetkých vyžiadaných dokladov a klient spĺňa všetky podmienky pre takéto vyhradenie. Platnosť povolenia je do roku 2020.
Klient telefonicky poprel, že by parkovacie miesto reálne nevyužíval. Keďže má riadne povolenie a miesto si vyhradil na vlastné náklady, nemáme dôvod miesto zrušiť.
V prípade, že miesto riadne označené dopravným značením využíva iné vozidlo, je sankcionovanie takéhoto priestupku v kompetencii orgánov policajného zboru.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
20. apríl 2016

občan Trnavy

Dobrý deň,
ešte k Vášmu vyjadreniu. Ak má občan povolenie a medzičasom zmenil vozidlo alebo evidenčné číslo vozidla (EČV) resp. využíva na dopravu iné vozidlo, mal by si zmeniť aj EČV uvedené na dopravnej značke, pretože auto s takým EČV tam reálne neparkuje a teda parkovanie s iným EČV nie je v súlade s tým, čo je uvedené na značke. Tento nesúlad samozreme vyvoláva pochybnosti o oprávnenosti parkovania.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania