Blatové more na Beethovenovej 12-15

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Martin Gergely 10. apríla 2016

Dobry den, na Ul. Ludvika van Beethovena č.12-15 je problém obrovských blatovych jazier, ktoré vznikajú po každom daždi a následkom čoho je nemožnosť bez ušpinenia sa:
1.) prejsť z parkoviska na chodník smerujúci k bytovým domom
2.) zaparkovať vozidlo pozdĺž trávnika
3.) znečistenie cesty
4.) poškodenie trávnika
Riešením by malo byt odvodnenie travnika ktorý je v miernom svahu a oddelenie trávnika a cesty vyvýšeným obrubníkom, ktorý by zabránil následnému znehodnocovaniu trávnika autami. Súčasne by bolo žiadúce pri riešení tohto problému aj rozšíriť o cca 30-50 cm cestu pozdĺž trávnika, čím by sa vytvorili ďalšie plnohodnotne parkovacie miesta nezasahujuce do vozovky pozdĺž bytového domu 12-15. Vopred ďakujem za reakciu samosprávy a za rýchle a efektívne riešenie tohto problému.

02. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na týchto plochách zdevastovaných parkujúcimi autami boli zrealizované terénne úpravy s následným založením trávnika v marci 2016. Úprava však vydržala iba niekoľko hodín. Prikladáme fotografie.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
02. máj 2016

Martin Gergely

Dobrý deň, ďakujem za Vašu reakciu, tak ako to popisujete, tak skutočne boli vykonané terénne úpravy v priebehu mesiaca marec 2016 a rovnako súhlasí aj to, že tieto úpravy vydržali niekoľko hodín-dni. A to je podstata celého problému. Uvedené úpravy považujem za neefektívne vynaložené verejne zdroje, nakoľko sa neodstranila príčina problému, ale riešili sa iba dôsledky. Opäť apelujem, že kým nebude adekvátne a technologicky správne oddelená cestná komunikácia od trávnika, tak dovtedy nebude tento problém definitívne vyriešený. Akékolvek ďalšie terénne úpravy sú preto úplne zbytočne pretože problém neriešia. Verím, že tento problém je rýchlo a efektívne riešiteľný aj v rámci uz schváleného rozpočtu mesta v kapitole výdavkov určených ci uz na opravu ciest a chodníkov alebo na úpravu a rekultivovaciu zelene v majetku mesta. Dakujem. S pozdravom Gergely
06. máj 2016

Martin Gergely

Dobrý den, ano potvrdzujem, v marci bola vykonaná rekultivacia uvedenej trávnatej plochy formou navezenia zeminy a zasiatia trávy. Rovnako potvrdzujem že dana rekultivacia vydržala niekoľko hodín-dni. A to je presne podstata problemu, uvedenou úpravou terénu sa nevyriešila príčina a tou je stále dostatočne neoddelena komunikácia a trávnatá plocha. Uvedenú terénnu úpravu preto považujem za neefektívnu a de facto znamenala aj neefektívne vynaložené verejne financie pretože neriešila príčinu problému. V pripade ak nebude komunikácia a trávnatá plocha oddelená napr. vyvýšeným obrubníkom a správne odvodnená, tak bude neustále dochádzať k poškodzovaniu trávnika a pri každom daždi aj k blatovemu moru a k znečisteniu celého okolia ako i obyvateľov daného bytového domu. Verím, že je možné daný problém riešiť rýchlo a efektívne uz v rámci tohtorocneho schváleného rozpočtu určeného na opravy a údržbu mestských komunikácii a mestskej zelene. Vopred dakujem za zaslanie konkrétneho návrhu a časového harmonogramu ako danú situáciu bude samospráva riešiť. S pozdravom Martin Gergely
09. máj 2016

Andrej

Začali práce na úprave
15. máj 2016

Andrej

Hotovo
16. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na uvedené miesta sme minulý týždeň umiestnili zatrávňovače.


Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania