Porušovanie zákazu

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený

Dnes som stretol množstvo áut, ktoré išli na parkovisko hotela - pri synagóge. Pre nich značka neplatí?

15. apríl 2016

Peto

Neviem, či sa návštevníci hotela radia do dopravnej obsluhy, ale ak nie, tak to chce doplniť dodatkovu tabuľku "Okrem návštevníkov hotela", kedze toto parkovisko k nemu prislúcha a je v cene ubytovania.
15. apríl 2016

Palcino Čavojský

Bolo by dobré nejako vyjasniť situáciu na tejto ulici. Je tam daný zákaz a za zákazom je parkovisko, ľudia tam chodia ako po pešej zóne (aj ja), ale pritom nikto nevie, či to je cesta, alebo chodník, čo spôsobuje aj úprava tej komunikácie.
15. apríl 2016

Roman Krajčovič

Tento istý problém je ja na Hviezdoslavovej okrem dopr.obsluhy tam nema byť žiadne auto.A stačí ísť rano okolo pošty a je ich tam dobrých 8 aut
16. apríl 2016

kolombo

Páni dopravná obsluha znamená:napr.vozidlá čo zabezpečujú zásobovanie,opravárenské,údržbárske,komunálne a podobné služby,na vozidlá s označením 01-ZŤP alebo č.03,na vozidlá taxislužby,a na vozidlá ktorých vodiči,prípadne prevádzkovatelia majú v miestach za značkou bydlisko,sídlo,garáž...Pre tieto vozidlá neplatí uvedená značka.Z vyššieho je zrejmé,že tam bývajúci a pracujúci,resp.ich vozidlá majú rovnaké oprávnenie.Ten hotel tam má parkovisko,s tým mesto nič neurobí.
16. apríl 2016

Palcino Čavojský

kolombo: Hotel by mal teda niečo robiť, aby nehnal svojich parkujúcich hostí do zákazu a vo Vašej odpovedi nevidím vysvetlenie, ako sa tam majú správať chodci.
19. apríl 2016

Viktor

kolombo - ja som v právnych predpisoch hľadal, čo znamená "okrem dopravnej obsluhy", ale nenašiel som to - aký je teda Váš zdroj tohto vysvetlenia?
Zaujíma ma to v tej súvislosti, že na Sladovnícku a Hlbokú ulici by sa nákladné autá nemali vôbec dostať (prakticky sa na ne dá dostať len jednou z týchto štyroch ciest: https://goo.gl/maps/1rHq4, https://goo.gl/maps/oMgtx, https://goo.gl/maps/QLBEf, https://goo.gl/maps/CHMKH), napriek tomu sa tam veselo premávajú (dokonca aj s novými autami PSA alebo nákladiak autoškoly...). Keď som sa na to sťažoval na výbore mestskej časti, bývalý dlhoročný primátor ma odbil s tým, že ak vykonávajú obsluhu kdekoľvek v meste, môžu tam vojsť, aj napriek tomu, že týmito ulicami len prechádzajú a aj keď majú možnosť vstúpiť do mesta z iných častí obchvatu, s čím určite nesúhlasím...
19. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v zmysle Prílohy č. 1 k vyhláške Ministerstva vnútra SR č. 9/2009 Z.z., ktorou sa vykonáva zákon o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov:
„Dodatková tabuľka s textom (č. E 12) s nápisom „OKREM DOPRAVNEJ OBSLUHY“ obmedzuje platnosť značky, pod ktorou je umiestnená na vozidlá zabezpečujúce zásobovanie (nakládku alebo vykládku tovaru), opravárenské, údržbárske služby alebo komunálne a podobné služby, vozidlá s parkovacím preukazom pre osoby so zdravotným postihnutím alebo na vozidlá s osobitným označením č. O 3, vozidlá taxislužby, vozidlá, ktorých vodiči, prípadne prevádzkovatelia, majú v miestach za značkou bydlisko, sídlo, garáž alebo prevádzku, vozidlá, ktorých jazda alebo preprava za značkou je vykonávaná z dôvodu opravy, servisu, technickej kontroly, emisnej kontroly, kontroly originality predmetného vozidla alebo odovzdania palubnej jednotky na najbližšie predajné miesto za značkou; pre tieto vozidlá neplatí značka, pod ktorou je tabuľka umiestnená.“
Na základe vášho opisu situácie nevieme posúdiť, či vozidlá, ktoré ste videli, spadajú do kategórie, pre ktoré platí výnimka zo zákazu vjazdu v zmysle predchádzajúceho textu.

Mestská polícia mesta Trnava
19. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Požiadali sme odbor dopravy a komunálnych služieb o vyjadrenie ohľadne vjazdu návštevníkov hotela na parkovisko za značkou, ich odpoveď zverejníme čoskoro.

Mesto Trnava
20. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
po komplexnej odpovedi MsP nám neostáva nič iné, len potvrdiť, že hoteloví hostia môžu na parkovisko vchádzať v zmysle citovaného zákona.

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania