Vyznačenie čiar

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Viktor 14. apríla 2016

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať, či by bolo možné vyznačiť čiary na parkovanie, aby bol priestor na parkovanie využitý efektívnejšie - v súčasnosti autá parkujú ledabolo, takto by sa dali získať aj dve miesta k dobru.

17. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
po dokončení obnovy všetkých priechodov pre chodcov, stredových a vodiacich čiar a preznačení cyklochodníkov budú následne počas prvého polroku 2016 preznačované parkoviská na sídliskách.

Odbor opravy a komunálnych služieb
17. máj 2016

Viktor

Dobrý deň, ďakujem za odpoveď, ale v tomto prípade by nešlo o preznačenie, na uvedenom mieste sa značenie nikdy pred tým nenachádzalo.
23. september 2016

viktor

Ani po tri a pol mesiaci žiadne čiary, problém pretrváva...
18. október 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
z dôvodu vyčerpania finančných prostriedkov v rozpočte mesta na riešenie vodorovného značenia už nie je možné tento rok projekt realizovať. Podnet bude zaradený na riešenie do budúcoročného rozpočtu. Prosíme občanov o trpezlivosť s dlhším časovým horizontom realizácie.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
02. máj 2017

viktor

Od podnetu uplynul viac než rok, stav nezmenený, bez čiar...
05. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe vykonanej obhliadky a premeraní jestvujúcich šírkových parametrov nie je možné legalizovať vodorovným dopravným značením parkovacie miesta tak, ako vozidlá parkujú teraz podľa obrázku, pretože to v žiadnom prípade nezodpovedá platnej STN a najmä odstupovým vzdialenostiam za parkovacími boxami na obojsmerných komunikáciách. Pokiaľ by sme to vyznačili v súlade s platnou STN, tak zostane maximálne tretina terajšieho počtu parkovacích miest, preto aj v záujme "parkujúcich občanov" v tejto lokalite parkovacie miesta zatiaľ vyznačovať nebudeme.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
05. jún 2017

viktor

Hm, tak či tak to budete musieť urobiť v súvislosti s pripravovanou novou (spoplatnenou) parkovacou politikou, či sa aj potom bude môcť parkovať kade tade?

Pozn. mimo podnet: Na mestskom zastupiteľstve prezentovaná koncepcia (žiaľ, v súčasnosti už nedohľadateľná...) tam počítala so 16mi parkovacími miestami, čo je rovnaké množstvo ako v súčasnosti... Vychádza potom koncepcia zo správnych čísiel, ak tam tých 16 miest nie je možných?
05. jún 2017

Viktor

Vďaka za linky, ukázalo sa, že admin OPS má lepšie informácie, ako členovia VMČ, pretože bol som sa pýtať tam a bolo mi povedané, že z netu to bolo stiahnuté (pôvodne to bolo na stránke, z ktorej som urobil print screen pre aktualizáciu podnetu). ;-)

Počet 16tich miest som si teda pamätal dobre (neviem však, čo si predstaviť ako "ostatné odstavné a parkovacie stojiská" - tie v pôvodnej mape myslím neboli, ak však ide o tie, čo nespĺňajú STN, tak by to mali byť všetky pred bytovkou...).

Miesta, ktoré má označené mesto na Sladovníckej 4 - 12 sú buď predmetné miesta bez čiar, miesta s jedným kolesom na nespevnenej ploche (na tráve) alebo zatrávňovacími tvárnicami vytvorené (nelegalizované, ale tolerované) miesta na tráve... Takže STN žiadne z nich nespĺňa a ak mesto chce za parkovanie vyberať peniaze, očakával by som, že tieto miesta budú normám zodpovedať. V takom prípade si však miesta pred bytovkami Sladovnícka 4 - 9 vyžiadajú investície (s ktorými neviem či mesto počíta), a ako napísalo mesto, ostane len tretina miest pred domom Sladovnícka 10 - 12 (koncepcia s týmto úbytkom nepočíta a nepočíta sa ani s tvorbou nových miest, spoliehajú sa na to, že majiteľ CA vyjde v ústrety a v noci sa tam bude môcť parkovať - čo je podľa mňa zas blbosť, pretože prečo by to malo ísť cez noc, keď cez deň nám tu parkujú zamestnanci z CA) .

Som preto fakt zvedavý, ako dopadne nová parkovacia politika...
06. jún 2017

Viktor

„Pokiaľ má byť v niektorej zóne spoplatnené parkovanie, môžeme to urobiť len vtedy, ak tam budú legálne vyznačené parkovacie miesta,“ doplnil Guniš.

Čítajte viac: https://nasatrnava.sme.sk/c/20551406/parkovanie-na-sidliskach-ma-byt-spoplatnene-v-noci.html#ixzz4jCXl5Pl8

Takže ak chcú parkovanie spoplatniť, všetky miesta budú musieť vyznačiť, čo znamená, že počet miest v koncepcii parkovania nesedí.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania