Zváženie dosadenia stromov na ul. Študentská

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Adrián Mních 19. apríla 2016

Prosím o zváženie výsadenia stromov na Študentskej ( chýbajúcich je viac)
Ďakujem

21. apríl 2016

chalan_z_prenga

na študentskej by to chcelo aj parkovanie - centrum evidentne nestíha a študentská je permanentne plná (na strane do mesta) - spraviť tam šikmé stánie
22. apríl 2016

Peto

Ale zakázať státie a metrov od križovatky, pretože pri výjazde z bočnej ulice je trt barani vidieť, hlavne ak sedíte v aute s dlhšou prednou kapotou, to sa teba až veľmi vystrcit do jazdného pruhu
02. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
stromy budú doplnené v rámci jesennej výsadby.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
23. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
požadované stromy v aleji na Študentskej ulici už boli dosadené, ako dokladajú priložené fotografie.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
12. júl 2017

Roman

Dobrý deň,

stromy boli mestom vysadené iba v stredových ostrovčekoch medzi vozovkami, čo je tiež super . Podnet bol ale trochu o inom a síce o tom, že na pravej strane ulice v smere od Hospodárskej ulice po Bottovu ulicu je cca 18 voľných miest pre stromy. Na opačnej strane ďalšie 2 miesta pre stromy.

Mesto v poslednom čase tvrdí, že nemá už kam vysádzať stromy ale toto je príklad, že priestor pre stromy ešte je. Možno nebude všetkých cca 20 miest použiteľných ale časť z nich by sa určite mohla použiť.

Treba ale doriešiť pozostatky pôvodných stromov frézovaním alebo výkopom väčším mechanizmom.

Dopredu ďakujem.

Roman
19. október 2017

Roman

Dobrý deň,

Chcem sa spýtať, či sa teda búdu v jesennej výsadzbe vysádzať aj stromy na Študentskej.
Priestoru je tam pre skoro 20 stromov.

Ďakujem

Roman
20. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme Vám za podnet. Pridelíme ho na vybavenie Odboru územného rozvoja a koncepcií a o jeho ďalšom riešení Vás budeme informovať.
Dovoľujeme si zadávateľa podnetu požiadať o kladnú alebo zápornú spätnú väzbu súvisiacu s vyriešením podnetu.

Mestský úrad Trnava
25. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
po celkovom posúdení priestoru Študentskej ulice sme rozhodli, že prázdne otvory v chodníkoch budú zadláždené. Zámerom je ponechať dostatok priestoru pre rozvoj stromov a objemu ich korún v stredovom zelenom páse ulice, ako aj korún rastúcich pri budovách po obvode ulice. Stromy v chodníkoch, hlavne tie na východnej strane ulice, nemajú perspektívu dlhodobého rozvoja hlavne z dôvodu neprimeraného konkurenčného pôsobenia existujúcich okolitých vzrastlejších jedincov.

Odbor územného rozvoja a koncepcií
25. február 2018

Roman

Dobrý deň,

všetky miesta(štvorcové otvory) po bývalých stromoch na chodínku po pravej strane Študentskej od centra mesta smerom na Prednádražie boli zadláždené .

Škoda, nové stromy by sa tam podľa mňa hodili viac.

Nerozumiem moc argumentu Mesta, že pripadné novovysadené stromi v týchto otvoroch by nemali moc priestoru pre rozvoj.
Hlavne keď táto ulica je nadštandardne široká a v týchto otvoroch aj stromi(hlavne javory) v minulosti úspešne rástli a vytvárali príjemné tietenenie svojimi širokými korunami počas horúcich dní.

Navrhoval by som označiť podnet ako uzavretý...

Ďakujem

Roman
12. august 2018

Juraj M.

Zeleň na Študentskej

Chcem sa spýtať, aký je zámer samosprávy so Študentskou ulicou ohľadom zelene. Stromy, ktoré vyschli na chodníku nie sú nahradzované novými, ale miesta, ktoré zostali po stromoch sú "zaplátané" betónovou dlažbou. Myslím si, že tieto miesta by mali byť využité na výsadbu nových stromov - ulica Študentská je veľmi využívaná chodcami - stromy vytvárajú v lete príjemný tieň.
09. december 2018

Pavol

Ulica Študentská-strom-chýbajúci

Na Študentskej ulici chýba množstvo stromov (10-20ks) ktoré boli jednoducho z rôznych dôvodov postupne odstránené. Po stromoch zostala len časť chodníku ktorá sa vyplnila dlažobnými kockami ako je možné vidieť na priloženej foto grafici. Vzhľadom na letné klíma odporúčam študentskú ulicu doplniť novými stromami na pôvodných miestach.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania