Odstavené auto bez STK a EK

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Kamil 26. apríla 2016

Na Vajanského ulici dlho odstavené auto bez STK a EK . Pod autom už vzniká parčík :)

26. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe vášho podnetu sme vec preverili priamo na mieste, kde sme zistili, že vozidlo stojí na parkovisku v súlade s pravidlami určenými zákonom č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.
V zmysle nového zákona č. 79/2015 Z.z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov, ktorý nadobudol účinnosť 1. 1. 2016, môže mesto požadovať odstránenie vozidla z miesta, na ktorom poškodzuje alebo ohrozuje životné prostredie, alebo narušuje estetický vzhľad obce či osobitne chránenej časti prírody a krajiny.
Po posúdení veci priamo na mieste hliadka MsP Trnava konštatovala, že neexistuje žiaden z uvedených zákonných dôvodov, pre ktorý by mohlo mesto Trnava žiadať držiteľa vozidla o jeho odstránenie z verejného parkoviska. Samotná skutočnosť, že vozidlo jeho držiteľ nepoužíva dlhší čas a dokonca ani skutočnosť, že vozidlo nemá platnú technickú a emisnú kontrolu, nie je zákonným dôvodom pre intervenciu zo strany mesta.

Mestská polícia mesta Trnava
26. apríl 2016

Adrián Mních

ľudia ďakujem , že oznamujete tieto vraky, ja to robím tiež
26. apríl 2016

Fedor

Zbytočná strata času .Zlý zákon ,ktorý dovoľuje odstaviť takéto auto hocikde na území mesta bez postihu .
27. apríl 2016

Kamil

Ďakujem za odpoveď , ale potom ak je všetko v poriadku tak prečo mu MP vylepila na sklo výzvu... :)
27. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ospravedlňujeme sa za predchádzajúcu odpoveď, ktorá bola zverejnená na základe zmätočných informácií.
Na základe vášho podnetu sme dňa 26. apríla 2016 na vozidlo umiestnili výzvu k splneniu povinnosti držiteľa vozidla v zmysle zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch.



Mestská polícia mesta Trnava
27. apríl 2016

Poriadok Všade

V prípade, ak je zákon krátky na takéto nešvárnosti, treba na "veľkú dieru použiť veľkú záplatu" a to, že 4-6 silní chlapi milé autíčko potlačia smerom do cesty a uvidíte, ako rýchlo budú konať orgány na to spôsobilé ;) Je to síce extrém, ale to inak nejde, tak bohužiaľ. Museli by konať...lebo prekážka, lebo zákon to už chvalabohu pokrýva...je to fakt extrém, ale aj tak še dá
14. jún 2016

Roman

Auto sa na parkovisku už nenachádza

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania