Neprofesionálne správanie mestského policajta

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Jaja 01. mája 2016

Včera som na Nitrianskej ul. pred budovou NAD nakladala 4 veľké balíky (dva z nich mali 1,5 m) kuriérovi SP do auta a mestskí policajti mu dali pokutu, lebo stál v zákaze zastavenia - viď predošlý podnet. Na môj slušný dotaz policajtovi, že ako to mám poriešiť, lebo náš eshop má sídlo v budove NAD a mám ťažké a rozmerné zásielky, arogantne odpovedal, že si máme presťahovať firmu inde alebo vybúrať inde vchod a že so mnou o tom nebude diskutovať, nech nepriťažujem kuriérovi pri riešení blokovej pokuty. Asi zabudol, že ho platia aj z mojich daní a na slušnú otázku očakávam slušnú odpoveď a radu. Policajt sa choval neprofesionálne,bol nepríjemný nielen voči mne ale i voči ostatným ľuďom okolo. Dúfam, že aspoň on mal včera príjemný deň, keď nám ostatným ho pokazil.

02. máj 2016

chalan_z_prenga

Pridávam sa k podnetu - tiež som dostal pokutu len preto, lebo mi pani z budovy išla podať papier (otázka na 10 sekúnd - kým prišla od vchodu ku môjmu autu). Ani neviem ako a už ma fotil a pokutoval... Táto značka je umiestnená čiste za účelom vyberania - bez akéhokoľvek rozumu... Navrhujem jej výmenu za "zákaz stánia"...
02. máj 2016

kolombo

Môj názor je,že ten policajt mal,mohol pomôcť naložiť ťažký náklad do auta.To by bola správna reakcia policajta.Nemôže všade vidieť len pokutu.
04. máj 2016

Lenka

Požiadať o posunutie, alebo o zmenu značky... Stačil by tam zákaz státia
04. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pre vedenie Mestskej polície je ťažké vyhodnotiť, či komunikácia príslušníkov v tejto veci bola neprofesionálna, keďže ich opis priebehu prejednávania predmetného priestupku poskytuje iný obraz než vaše podanie. V záujme riadneho preverenia tejto záležitosti navrhujeme osobnú konfrontáciu vašich tvrdení a tvrdení policajtov. Kontaktujte, prosím, v tejto veci vedenie MsP Trnava na tel. čísle 033/3236411 alebo 033/5511200 za účelom dohodnutia termínu stretnutia.
Z dôvodu komplexnosti odpovede považujeme za potrebné uviesť aj nasledovné: o umiestnení dopravného značenia nerozhoduje mestská polícia, ale odborníci, ktorí svoje rozhodnutia realizujú na základe dôvodov, ktoré verejnosti a ani policajtom často nie sú známe. Úlohou mestských policajtov preto nemôže byť posudzovanie dôvodov osadenia dopravného značenia. Ich úlohou je kontrolovať, či sú pravidlá cestnej premávky vyplývajúce z dopravných značiek dodržiavané. Na opísanom mieste je zakázané akékoľvek zastavenie (uvedenie do pokoja) vozidla. Predmetný zákaz platí, samozrejme, aj pre vozidlá kuriérskej služby. Dôvod, že na opísanom mieste je potrebné vykladať zásielky do vašej spoločnosti, nie je pre políciu akceptovateľným dôvodom, prečo by mala porušovanie dopravného značenia prehliadať.

Mestská polícia mesta Trnava
04. máj 2016

Lenka

alebo vedľa cesty (na tráve) vytvoriť odstavnú plochu (stačilo by kamienky alebo zatrávňovacie).
rezervé pre vašu firmu
05. máj 2016

Jaja

Ďakujem za vyjadrenie Mestskej polícii. Je mi jasné, že polícia nemôže meniť dopravné značenie ako sa komu zapáči, ide mi skôr o to, že som čakala od p. policajta radu ako to vyriešiť, aby sme nemuseli stáť v zákaze a porušovať zákon. Ako som písala v inom podnete, na celej ceste až ku koľajam je zákaz zastavenia a pokiaľ mám niekoľko veľkých balíkov, je nemysliteľné, aby som sa sa vybrala s nimi 300 m až na colné parkovisko, kde by za vstup kuriér pravdepodobne musel platiť. Ale nejde tu iba o nás, ale o kopu iných ľudí - taxíky, stravovacie spoločnosti, ktoré musia niekde zastaviť, aby naložili ľudí alebo doviezli obed. Samozrejme, že mám záujem vypočuť si aj verziu p. policajta, s ktorým som to riešila, jeho kolega prišiel až ku koncu a nechcel sa mi k tomu vyjadriť, takže sa dohodnem na stretnutí na MsP.
12. máj 2016

chalan_z_prenga

Načo je vlastne táto stránka ? Z podnetu je jasné, že tam ľuďom vadí hlúpa značka... odpoveď samosprávy je vyhýbavá a vôbec možnosť zmeny značky ani len nepripustili. Takže týmto (v skutočnosti nevyriešeným podnetom) si OPS v TT len zlepšuje štatistiky :( smutné... potom sa budú chváliť že koľko toho vyriešili cez OPS... a koľko toho vlastne vyriešili cez OPS ? Moc asi nie ak to riešia ako tento podnet...
12. máj 2016

chalan_z_prenga

Inak po napísaní príspevku som si všimol tento text na OPS - v tmavej casti uplne na konci stranky "Napíšete pár slov na web a svet za Vašim oknom sa zmení k lepšiemu. Mágia?" Dovolím si zhodnotiť - napísali sme pár slov a nič sa nezlepšilo a už vôbec nie k lepšiemu. Mágia ? Ale čoby... SR a TT úradníci ;)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania