Nové chodníky slúžia autám

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Roman 12. mája 2016

Dobrý deň,
mesto v minulých rokoch vybudovalo nový chodník, aby sa rodičia s deťmi mohli bezpečne dostať k novovybudovanému hernému areálu na Prednádraží.
Momentálne sa ale zdá, že chodník sa stal parkoviskom, pričom ani nie je održaný zákonom stanovený minimálny priestor pre chodcov pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m
Keďže lokalita je ďaleko pre denné hliadkovanie mestskej polície, tak by asi najúčinnejšie bolo namaľovanie žltej čiary po celej dĺžke chodníka, čo snáď slušných vodičov odradí.

Dopredu ďakujem

Roman

13. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe vášho podnetu v predmetnej lokalite zvýšime kontrolu zameranú na protiprávne státie vozidiel na chodníku.
V prípade, že zaregistrujete opísaný priestupok, kontaktujte nás, prosím, na tel. čísle 159 v čase priestupku. Na miesto bude vyslaná hliadka, ktorá preverí vaše oznámenie a vykoná príslušné opatrenia.

Mestská polícia mesta Trnava
13. máj 2016

trnafcan.tt

Starosta, vhodnejšie by bolo vybudovať v uvedenej lokalite nové parkovisko. A nielen tam. Udavačstvo chudákom motoristom problémy s parkovaním v TT nevyrieši !
13. máj 2016

kolombo

Trnafčan,ty by si nemohol žiť niekde v Nemecku,lebo tam je veľa udavačov ako im Ty hovoríš.Treba používať nožičky,nožičky!Neboj,často chodím na Prengo,tak rád si pozriem ten chodník a budem hneď volať na MsP.
13. máj 2016

trnafcan.tt

Udavač, udavač, . . .
13. máj 2016

mario

Súhalsím s kolombom, treba používať nohy a v prípade niektorých jedincov aj rozum.
15. máj 2016

Daniel

Trnafcan porusovanie zakona je ok a kto ho nahlasi je udavac? 50+ ze?
15. máj 2016

trnafcan.tt

Súhlasím s "mariom" že by mal okrem nožičiek používať aj rozum ! A Danielovi prajem, aby čo najskôr zažil udavačstvo na vlastnej koži !
15. máj 2016

mario

trnafcan ... môj komentár bol mierení na nezodpovedných vodičov, netreba to brať osobne !!! :)))
16. máj 2016

trnafcan.tt

Mario, tak to neber osobne !!! :)))
16. máj 2016

mario

trnafcan ... nemaj obavy, nikdy som tvoje komentáre nebral osobne :)
18. máj 2016

Roman

Dobrý deň,

podnet zďaleka nie je vyriešený. Pokutovať hliadkou mestkej polície nie je podľa mňa najlepšie riešenie, lebo ako ukazuje fotka z dnešného dňa, chodník je zase poriadne nepriechodný. Mestá polícia tam kľudne môže chodiť každý deň...situácia je tam stále rovnaká.
Načo sa tam staval nový chodník, keď na ňom stávajú autá a chodci po ňom nemôžu poriadnie prejsť...to sa mohli peniaze naozaj využiť radšej na stavbu riadnych parkovacích miest.

Čo tak skúsiť tie žlté čiary, verím že to slušných vodičov odradí.

Ďakujem

Roman
18. máj 2016

Peto

zlta ciara - najjednoduchsi a najlacnejsi sposob, ako oficialne zakazat statie aut na krajnici. Policajtov to tam o chvilu prestane bavit chodit.
19. máj 2016

kolombo

Tak chodí na miesto mestská polícia alebo nechodí?Podľa mňa nepomôže žltá čiara.Pán Roman,keď vidíte na mieste zle parkujúce autá,tak zavolajte na mestskú políciu a potom sa pýtajte na riešenie.
30. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ustanovenia v zákone sú uvedené aj z toho dôvodu, aby všetky miesta nemuseli byť vyznačené vodorovným dopravným značením. V prípade, že zaznamenáte porušenie dopravných predpisov, kontaktujte, prosím, mestskú políciu na čísle 159.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
01. jún 2016

Roman

Dobrý deň,

ďakujem ja odpovede od kompetentných ale naozaj sa domnievam, že v tomto prípade pokutovania vodičov a volanie hliadok mestkej polície nepomôže. Hliadka tam môže chodiť každý večer, niekedy aj cez deň, je zbytočné ju denne volať. Chodník je úzky, takže sa na ňom ani nedá parkovať bez porušenia dopravných pravidiel.
Keď sa už mesto rozhodlo investovať do nového chodníka, tak nech slúži chodcom a nie autám.
Foto je z dnešného doobedia.

Roman

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania