Stĺpy verejného osvetlenia v parkovisku

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Matúš G 14. mája 2016

Na sídlisku Linčianska medzi činžiakmi G. Goliana 33 a 34 sa nachádza parkovisko v ktorom sú umiestnené stĺpy VO. Z 5 stĺpov sú 4 v parkovisku. Aby sa dalo parkovať tak si asi miestny občania namaľovali čiary a ako vidno tak ako vyšlo, jedno širšie druhé užšie. Riešenie vidím v posunutí stĺpov do pásu zelene medzi chodník a parkovisko a dvojici lámp na stĺpe nech pekne osvetľujú chodník aj parkovisko.

15. máj 2016

trnafcan.tt

Prečo nikto z domácich neprotestoval, keď sa to pripravovalo a realizovalo ? Vtedy to nikomu nevadilo ? Prečo to vadí až teraz ? Prečo ste si to tam nechali tak hlúpo vybudovať a až teraz kričíte, že je to zle ? Prečo ???
15. máj 2016

mario

Aj keď je realizácia tohto parkoviska evidentne staršieho dáta, bolo by vhodné, aby sa do budúcnosti kompetentní pracovníci vyvarovali podobným nezmyslom. Predpokladám, že súčasná situácia vznikla dodatočným dobudovaním parkovacích miest a na prekládku osvetlenia sa nenašli peniaze, to však nie je ospravedlnením pre podobné absurdity.
16. máj 2016

Peto

podobne sú zaparkované svetlá aj na Tehelnej ulici.. parkovisko bolo budované niekedy v '85.
16. máj 2016

Dušan Kováč

Býval som na tomto sídlisku od svojich dvoch mesiacov života a dnes mám 40 rokov. Tie lampy a parkovisko sú tam čo si ja pamätám, odkedy tam je to sídlisko postavené.
19. máj 2016

Matúš G

trnafcan.tt na tvoje otázky nepoznám odpovede, ale keďže mesto zatiaľ nechce budovať parkoviská na zeleni tak sa treba venovať tým ktoré sú. Treba ich upraviť a vyznačiť tak aby sa tam dalo čo najlepšie parkovať. Určite vzniknú nejaké miesta navyše.
20. máj 2016

trnafcan.tt

Matúš G, to sa veľmi mýliš. Úpravou súčasného stavu parkovacích miest možno vznikne zopár nových parkovacích miest navyše, ale určite to nebudú stovky, až tisíce parkovacích miest, ktoré v Trnave chýbajú. Takže ich vybudovaniu sa Trnava určite nevyhne !
20. máj 2016

mario

Vždy je lepšie, ak úpravou vzniknú aspoň nejaké miesta ako žiadne a zároveň to nebude na úkor zelene.
20. máj 2016

trnafcan.tt

Mario, parkovacie miesta sa dajú budovať aj bez toho, aby sa siahlo na zeleň. Len by to chcelo počúvať alternatívny názor a alternatívne riešenia ! ! ! Symbióza zelene s parkovacími miestami v TT sa dá dosiahnuť, len ju netreba odmietať !
20. máj 2016

mario

trnafcan .... ak máš nejaké konkrétne riešenia, ako vyriešiť parkovanie v meste, mal by si ich posunúť ďalej, každý nápad sa cení
21. máj 2016

Peto

Mario, na Hlinach mali moznost mat lahky parkovaci dom.. dokonca az dva. Domaci ho tam nechcu. To je to lacnejsie riesenie, ktore sa da dokonca rozobrat a pouzit kdekolvek inde, kde ho bude potreba.
21. máj 2016

mario

5ulo ... tiež som zástancom parkovacích domov, je to kompromis ako uchrániť čo najviac zelene a zvýšiť kapacitu parkovísk
21. máj 2016

Peto

Mario, to beriem. Mnohe parkovacie domy by sa vosli na sucasne velkoplosne parkoviska. Sice by pri vystavbe vznikal chaos, ale tak netrval by vecnost. Co sa tyka hlin, tak oba parkovacie domy boli planovane na ploche sucasnych parkovisk, vid obrazok http://i.imgur.com/DDCag1F.png
23. máj 2016

Matúš G

trnafcan.tt, neviem v čom sa mýlim? Samozrejme že nevzniknú stovky ani tisíce, ale možno iba 5 miest. Príde mi to, že sa čaká na vyhodnotenie Koncepcie rozvoja statickej dopravy mesta Trnava. Uvidíme, sám som zvedavý čo to prinesie.
01. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
navrhovaná prekládka verejného osvetlenia by si vyžiadala finančné náklady, ktoré nie sú naplánované v rozpočte pre tento rok. Navyše sa v tomto prípade pôvodné stožiare vzhľadom na ich technický stav nedajú použiť, je preto potrebné osadiť nové stožiare a taktiež uložiť nové káblové vedenie. Z dôvodu zmeny ich pozície bude potrebné aj povolenie na ohlásenie stavebných úprav.
Túto požiadavku budeme evidovať a zaradíme ju do návrhu rozpočtu na nasledujúce obdobie.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
06. november 2017

Matúš G

Ako to vyzerá s premiestnením verejného osvetlenia. Je to zaradené do rozpočtu na 2018?
20. november 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
návrh rozpočtu sa spracováva, ale definitívna výška finančných prostriedkov v rozpočte bude závisieť od schválenia mestským zastupiteľstvom.

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania