Neuveriteľný neporiadok na trávniku pri bytových domoch

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Eduard Trnavský 02. februára 2013

Toto tu máme pravidelne, bytový dom je na náveternej strane a všetok neporiadok z okolia tu vietor prinesie a zanechá tu takúto spúšť. Okrem toho tu neporiadok robia aj občasný bezdomovci, ktorí si užívajú pod stromami na trávniku. A keď sa chce človek prejsť po trávniku, tak nemá kde stupiť, lebo všade je to posiate psími výkalmi. Prosím o umiestnenie nejakých odpadkových jednorázových vrecúšok na výkaly a upratanie trávnika, lebo to tu vyzerá ako na Luníku IX . Vopred veľmi pekne ďakujem.

04. február 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Pripájam stanovisko Odboru komunálnych služieb:
Po viac ako mesiac trvajúcej snehovej prikrývke sa v piatok (1. 2. 2013) dalo po prvý krát vstúpiť na trávniky za účelom odstránenia nečistôt. Na celom území Trnavy prebiehal zber nečistôt z trávnikov, ktoré vykonávali spravovatelia zelene, ako aj pracovníci menších obecných služieb.
Na sídlisku Linčianska boli 1. 2. 2013 najskôr vyčistené hlavné ťahy - ulice Stromová, Bratislavská, Zelenečská, vonkajšok Golianovej ulice a okolie Limbovej ulice a následne sa čistilo okolie obchodného centra, od ktorého sa pokračovalo ako smerom k Bratislavskej, tak aj k Zelenečskej ulici. Z dôvodu veľkého počtu nečistôt sa nestihli vyčistiť všetky trávnaté plochy na sídlisku. Pokračovanie v čistení bolo plánované na pondelok 4.2.2013, ale pre opätovné sneženie a následné podmáčanie trávnikov, to nie je možné zrealizovať. Ak to poveternostné podmienky a stav trávnikov dovolia, tak v najbližší možný termín sa bude v čistení pokračovať, pričom sa vyčistí aj predmetná plocha medzi bytovými domami Slovanská 11 -19 a Golianova 12-17.

Jana Gmitterová, ÚKaM
06. február 2013

Eduard Brodňan

Tak v utorok keď som sa vrátil z prace už bolo všetko upratané, aj keď nejaké kusy odpadkov sa ta meste nasli. Fotku bohužial nemém keďže už bola tma, ale myslím že tento podnet môže byť označený ako vyriešený.
06. február 2013

Peter Bročka

Pán Brodňan, ak to bude pre Vás možné, aktualizujte prosím podnet (červené tlačítko vpravo od fotky podnetu) pridaním fotky vyriešeného stavu, prípadne ju môžete poslať mailom na [email protected] a ja ju nahodím za Vás.
Ďakujem
PB
07. február 2013

Eduard Brodňan

Tak pripajam k tomuto podnetu fotku podla ktoreho sa da klasifikovat ako vyrieseny. Tato fotka je z Dneskajsieho rana. No zajtra pridam fotku ktora by mala podnet zaradit znova do skupiny nevyrieseny, vyzera to tu rovnako ako pred dvomi dnami.
07. február 2013

Peter Bročka

To ma mrzí pán Brodňan, myslíte, že zdroj tých odpadkov sú priamo ľudia alebo to rozfukuje z okolia odpadkových košov?
07. február 2013

Eduard Trnavský

Ano okrem toho ze to upratovanie zelenych ploch je nesystematicke a pomaha to k takemu rozfukovaniu po okoli, mozu za to aj preplnene smetne kose. Páni ktori maju na starosti odvoz smeti by si mali obcas urobit okruznu jazdu po smetnych kosoch a pozriet sa ako vyzeraju hned na druhy den. Lebo niektorym zbernym miestam nestaci vysypat odpadky len 2 krat tyzdenne, napriklad na Golianovej su 4 smetne kose na 5 panelakov to je asi nedostatocne.
07. február 2013

Eduard Trnavský

Ja pravidelne ked idem vysypat svoj smetny kos tak pozbieram ten najhrubsi odpad aby to nebolo take zle, ale neda sa to robit stale a za chvilku je to tu nafukane znova.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania