Pridanie stĺpika na chodník

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
MBN 20. mája 2016

Takto zamedzujeme autám pri skôlka na Jiráskovej 25 vjazd na chodník.Dáme tam jeden stĺpik aby neprešlo asi len nákladné auto ale osobné majú zelenú.Ešte sme aj ušetrili jeden stĺpik.Nedá sa to doriešiť ešte jedným stĺpikom?Takto to je,že ovca celá a vlk sýty.

20. máj 2016

peter

hlavne že sa robila rekonštrukcia chodníka a to že tam robia tankodrom nikto nevidí
20. máj 2016

jozef

Keby tam ihneď boli dva stľpiky by sa to nestalo tráva je bohužial zničena, tby došlo aj neodborníkovi, že treba osadiť 2 ks
20. máj 2016

mario

Keby neboli vodiči bezohľadní a nejazdili po chodníkoch nebolo by treba žiadnych stĺpikov.
20. máj 2016

peter

to by musel niekto kontrolovat a zákon pritvrdiť
20. máj 2016

trnafcan.tt

Starosta "Lepšej Trnavy " to mal už dávno vyriešiť a nečakať, kým niekto pritvrdí zákon ! Sľuboval to pred voľbami !
21. máj 2016

Peto

kde ti ludia beru tu drzost jazdit po chodniku? Ja som neni schopny pomaly ani len dvoma kolesami stat na chodniku, toboz celym autom.
21. máj 2016

Fredy

to Marian. Tu devastáciu robia domáci obyvatelia, "zásobovanie" škôlky alebo dakto iný?
Aká je motivácia?
Podobné "kúsky" robievajú aj "kosiči" trávy, údržba verejného osvetlenia, zvoz odpadu z odpadových košov a podobne.
21. máj 2016

peter

to robia ti čo chodia pre deti do škôlky a majú tažke nohy neprejdu z parkoviska
22. máj 2016

marek

presne tak: Peter ma pravdu. Chodim tam pre malu kazdy den a vidim ze pre decko je rodic schopny na aute zajst az pred branku...a to je len tento pripad. Na inych miestach po sidliskach to nicia domaci, ktori parkuju po chodnikoch aj cez den, ked su parkoviska volne. Ale pokuty sa lepsie vyberaju v meste. Tam je to pokope, knedle toho moc nemusia nachodit a maju zarobene... A keby sa chcel ozvat nejaky sam velky necelnik ze staci zavolat city zandarov.... tak nestaci. Mate nahaku. Pravdu ma aj trnafcan.tt. Po sidliskach vajgle, psace hovna, parkovanie po chodnikoch, neustale nicenie zelene, nedokoncene alebo odflaknute prace... atd atd... Este ze je ten kamenac a MTT. Ani bysom nevedel kto je tu starosta.
23. máj 2016

kolombo

Trnafčan má zjavne nejaké problémy so starostom,mal by mu napísať.Pokiaľ viem,tak na Linčianskej je okrsok mestskej polície.
23. máj 2016

jozef

Marek vystihol ste to, presne takto to je, pešieho policajta nie je vidieť, a ten okrsok na Linčianskej tam dľa mňa "drichme"
23. máj 2016

peter

presne tak mali by chodiť len pešo a auto použivať len na zásah a nie sa prevážať každé ráno do herne na kávičku a tie drahé auta v zákaze si nevšímať
23. máj 2016

MBN

Okrsok je dávno z Linčianskel preč.Teraz je pre Linčiansku na Coburgovej ulice.
26. máj 2016

Marian

Keby nemalo mesto náhodou stĺpik tak za Slovanskou ulicou je ich aj navyše len treba vykopať.
16. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
oceľový stĺpik bol osadený v telese chodníka už v minulosti a po oprave povrchu bol znova osadený na pôvodnú pozíciu. Dôvodom osadenia bolo zabránenie vjazdu motorových vozidiel na chodník a tým zvýšenie bezpečnosti chodcov a hlavne detí.
V prípade obchádzania zábrany cez priľahlú zelenú plochu prichádza zo strany vodičov k porušovaniu VZN č. 289 o Verejnej zeleni a je na obyvateľoch tejto lokality, aby porušovanie ustanovení VZN nahlásili na mestskú políciu.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
29. júl 2016

Matúš G

Jazdí sa stále. Podľa podnetu: https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/13668/chodnik-pred-skolkou-ms-jiraskova tam boli 2 stĺpiky. Asi vedeli prečo.
01. august 2016

Peto

Aby tam raz neplatilo "dovtedy sa chodi s dzbanom po vodu kym sa nerozbije", myslim, kym sa nerozbije rovno v kolajniciach pod pravym kolesom.. (nie, toto nie je navadzanie, len konstatovanie)
01. august 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
žiadosti o stĺpik nemôžeme vyhovieť, naopak, viaceré stĺpiky na sídliskách budú odstránené. Blokujú totiž v prípade nešťastia prejazd zásahových vozidiel (sanitiek, hasičov).
Dúfame, že sa to u občanov stretne s pochopením vzhľadom na budúcnosť ich zdravia a majetku.

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania