Rekonštrukcia chodníka

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
MBN 27. mája 2016

Mesto dalo rekonštruovať poprevalovaný chodník na ulici G.Šteinera.Chodník si zničili prevažne majitelia rodinných domov,preto,že parkujú na chodníku autami a chodník nemal také podložie aby sa neprevalil pod váhou áut.Ako vidno z nočných záberov autá parkujú znovu na zrekonštruovanom chodníku.Je to jednosmerná cesta a neni dôvod parkovať na chodníku,lebo je dostatočne široká.Nemôže mesto dať zákaz parkovať na novom chodníku?Či za pár dni bude chodník zas poprevalovaný?

01. jún 2016

Marian

Vsetci ďalej parkujú po starom.
06. jún 2016

Matúš G

Marian, chodník má do 2,5 m takže ak nechajú 1,5 m tak sa nič nedeje. Čo väčšinou aj nechajú. Myslím si že tento chodník to zaťaženie už znesie. Či je cesta dostatočne široká na jednosmerku neviem, ale asi je. Možno by pomohlo preznačiť cestu, aby zostali širšie pásy na parkovanie po stranách.
10. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
po dokončení rekonštrukcie chodníkov bude obnovené aj vodorovné dopravné značenie, ktoré zvýrazní rozšírený plnohodnotný obojstranný normovaný parkovací pás bez potreby parkovania na chodníku. Pokiaľ i napriek tomu niekto zaparkuje na chodníku a zostane 1,5 m pochôdzna šírka, podložie chodníka je dostatočne únosné na zaťaženie osobnými vozidlami.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
31. október 2016

Marian

Odbor dopravy a komunálnych služieb odpisal 10.júna 2016:Dobrý deň,
po dokončení rekonštrukcie chodníkov bude obnovené aj vodorovné dopravné značenie, ktoré zvýrazní rozšírený plnohodnotný obojstranný normovaný parkovací pás bez potreby parkovania na chodníku.......
Ako vidno s fotografii nič neni obnovene ani vodorovné značenie a neni ani dodržaná vzialenosť 1,5m.Dokedy bude tento stav.
31. október 2016

peter

jednoznačne chodník ma slúžit chodcom nie autam
08. november 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
priechody označíme ešte tento rok podľa vhodných poveternostných podmienok, vodiace čiary až budúci rok. Ako už bolo spomenuté v diskusii, parkovaniu vozidiel na chodníku nič nebráni, lebo už má dostatočný betónovy podklad.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
08. november 2016

Marian

Reagujem na odpoveď samosprávy,že nič nebráni tomu aby vozidlá parkovali na chodníku.Ja si myslím,že sa tu nedodržuje vyhláška,lebo nie je dodržaná vzdialenosť 1,5m
Pravidlá cestnej premávky rieši zákon č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke, kde patrí aj parkovanie vozidlami na chodníku. Konkrétne túto problematiku rieši § 52 zákona, kde sa ustanovuje, že "Iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať. To neplatí, ak dopravnou značkou alebo dopravným zariadením je určené inak alebo ak ide o zastavenie alebo státie vozidla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1, 5 m okrem zóny s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a zóny s plateným alebo regulovaným státím.

To znamená, že ak dopravným obmedzením napr. obmedzujúcimi dopravnými značkami nie je zakázané zastavenie a státie, tak je možné parkovať aj na chodníku ak zvyšná voľná časť chodníka je najmenej 1,5 m.
21. júl 2017

Matúš G

Kedy príde k preznačeniu ulice? Pôvodné čiary sú už zodrané a na ceste sú vidieť aj značky asi na nové čiary.
20. máj 2018

Roman

Dobrý deň,

stále neprišlo k vyznačeniu čiar, takže autá stále bezdôvodne parkujú na chodníkoch, hoci jedmosmerná komunikácia je dostatočne široká pre vyznačenie parkovania.

Prosím o doriešenie.

Roman

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania