Popínavá zeleň na fasádu budovy

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený

Bolo by celkom vhodne, keby mesto zasadilo nejake pekne popinave rastliny na povrch týchto budov. Len pred nedávnom boli pekne obnovené a hned na to boli poškodené od vandalov.
Zeleň by čiastočne ochránila dalšie poškodzovanie majetku a príjemne by dotvorila celkovy vzhľad.

30. máj 2016

chalan_z_prenga

Ako k trafostanici v inom príspevku - obávam sa že zeleň bude viac nebezpečná, čo sa požiaru týka, ako prospešná. Navyše ma už prestáva baviť pohľad na Trnavu zahalenú do zelenej húštiny. Všetko je buď obrastené, zakríkované, zastromované... Proste už je tej neupravenej zelene moc. A pridať ďalšiu zelenú húštinu na fasádu by spravilo len nové zberné miesto na poletujúce sakle, sajrajt a iný odpad, ktorý by tam hádzali ľudia, nehovoriac o novom verejnom WC pre bezdomovcov...
11. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pre Mesto Trnavu je popínavá zeleň perspektívnym vegetačným prvkom, ktorého rozsiahlejšiu výsadbu plánuje na miestach, kde nie je možné umiestniť trvalejšiu vegetáciu, alebo tam, kde sa od nej očakáva plnenie tieniacich, ochladzovacích či krycích funkcií. Predpokladom výsadby akejkoľvek zelene zo strany mesta je vlastníctvo pozemku alebo objektu, ktorý má byť popínavými rastlinami porastený.
V prípade požiadavky na zazelenanie fasád budov nachádzajúcich sa pri spojovacom chodníku medzi Bottovou a Botanickou ulicou nemá Mesto Trnava oprávnenie realizovať alebo požadovať takúto výsadbu od vlastníka, ktorým je Slovenská technická univerzita v Bratislave. Mesto Trnava môže predložené riešenie odporučiť a vlastník objektov má právo sám rozhodnúť, akým spôsobom ochráni fasády svojich budov pred vandalizmom.

Odbor územného rozvoja a koncepcií

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania